MissU

Här följer en bildkavalkad på vårt söta lilla lakritstroll MissU, redan 2 1/2 år. Här är hon på språng ute på en närliggande mosse bredvid  byn där vi bor.

Närbilder på hennes vackra huvud.

Are you talking to me?

På spaning!

Full fart!

Pust!

Tittut!

Stååå fint!

Kennelträff och vi hade dessutom tur med vädret!

Vilken rolig kennelträff vi har haft i helgen på Lomma kennelklubb, då vi har haft det stora nöjet att få träffa en mängd fina valpar från Lamirada och deras härliga familjer. Väderprognosen inför dagen hade sett osäker ut, men förutom några korta skurar så visade det sig att bli uppehåll hela eftermiddagen när till och med solen tittade fram då och då. Inemot kvällen däremot öste regnet ner under flera timmar, så vi får väl ändå säga att vi hade tur med vädret!

Humöret på topp!

Lite regn verkade inte bekomma varken tvåbenta eller krullisar, då humöret var på topp hela tiden och alla jobbade på så bra med sina perros i de olika prova-på-aktiviteterna. Ett stort tack till duktiga instruktörerna Barbro Andersson (som också är ”släkt” genom Lykke som har vår Dicho som pappa) och Karin Juhl som entusiasmerade deltagarna i Rallylydnad respektive Agility.

Duktigt av alla goa hanhundar att kunna fungera så fint med varandra – trots att det fanns en löptik i sällskapet som spred förföriska dofter runtomkring sig, vilket gärna skapar oro bland hanar som umgås nära varandra. Som uppfödare blir jag naturligtvis också mycket glad och stolt över att få höra berömmande ord från Karin (med lång erfarenhet som instruktör av en mängd raser) att hon upplevde temperamentet mycket bra bland Lamirada-valparna och att de visar mycket kapacitet och arbetsglädje. Några av mina mål är ju att föda upp perros med trevligt temperament och som är arbetande hundar med lämplighet för en mängd olika arbetsområden, då jag tycker att mångsidigheten inom rasen är en så fantastiskt fin egenskap. Här vill jag också passa på att tacka er valpköpare som gör ett så bra jobb med er krulltottar och lotsar fram dem i livet på allra bästa sätt!!

Lamirada-perros på löpande band:

Ice

Tess

  Elsa

Bosse

Conny

Nova

Diva

Skip

Stella

Ylle

Lakrits

Brorsorna Ylle och Lakrits gillade varandra skarpt.

Bella

Dicho-dottern Lykke

Från arbetspassen:

Bosse o Jonas

Bella, liten men naggande god då hon tillsammans med Karolina kämpar på regnet till trots!

Elsa o Matilda

Efter lunch avslutades dagen med ännu mer mingel & umgänge och att prova en hel rallylydnadsbana för de som orkade.

TACK ALLA FÖR EN ROLIG DAG!

Sensommartripp

OBS! Info om Kennelträff – se föregående inlägg!

I helgen har vi gjort ännu en liten tripp norröver. Det var utställningar i både Norrköping och Eskilstuna, så då passade det bra att övernatta i vår sommarstuga. Redan på onsdagen hämtade vi Lily-dottern Tess, så att hon fick några dagar hos oss innan avresa och då Dichos intresse för hennes var intensivare än vanligt så förstod vi att något var på gång. Mycket riktigt, för några dagar senare började hon att löpa och då var vi redan på resande fot tillsammans med Lily (som också skulle få springa vänstervarv) och vår hanhund Dicho som nu fått lite för stort intresse för Tess för att vistas tillsammans med henne på små ytor. Vilken tur att vi har två hus att välja på i sommarboendet, då grabbgänget fick sova i lilla stugan medan vi tjejer sov i huvudbyggnaden. När vi kom fram till skärgården så stod regnet som spön i backen, åskan mullrade och under natten regnade det sedan oavbrutet. Efter regn kommer sol heter det ju och under lördagens tidiga morgonpromenad med hundarna var nu vädret helt magiskt – strålande sol och med havet som låg alldeles spegelblankt. Denna underbara morgonen ska jag försöka att bära med mig länge samt när höstrusket står för dörren!

Dicho

Mor & dotter på ljugarbänken.

TESS

LILY

En liten sväng i skogen hann vi också med innan det var dags att ta bilen in till Norrköping. Det kändes så skönt att kunna ta det lite lugnt på morgonkvisten, eftersom perron skulle starta sent i utställningsringen.

Dag två var vi tvungna att ge oss iväg betydligt tidigare mot Eskilstuna, så den morgonen hann vi inte att strosa omkring lika länge som dagen innan. Väl framme sammanstrålade vi med det härliga LS-gänget och det är alltid lika trevligt att träffa er alla!  Trots att Tess gjorde sitt bästa i dagarna två, så lyckades hon inte att knipa det där sista certet. En go och trevlig tjej att ha med att göra är hon i alla fall och det är kanske trots allt är det allra viktigaste. Våren 2019 är det planerat valpar för henne – se hennes egen sida och ”Planerade valpar”!

Lily nådde inte ända fram den här helgen (fjärde Bästa tik o Exc), men som alltid gjorde hon några fina rundor i ringen. Tidigare i sommar har hon tilldelats både flertalet BIM och BIR, så hon har i stort haft en bra utesäsong.

Lily ingick också i La Sirenita´s grupp, som blev Bästa uppfödargrupp med HP. Grattis Anneli & LS-gänget för fina prestationer i ringen! Vill också passa på att tacka bästa grannarna Solveig & Dan samt Ice familj som har tagit så väl hand om Isa respektive MissU!

Alla fina utställningsfoton är tagna av Annica Svanström.

Kennelträff

 

Hjärtligt VÄLKOMNA till årets Kennelträff den 25 augusti!

Lomma Brukshundklubb

Fritidsvägen 2, Lomma

Samling: kl. 11.00 och avslutning (16.00)

Prova-på-aktiviteter med instruktörer startar kl. 11.30

Därefter lunch och gott om tid för mingel.

Ta med: mjukt godis i små bitar, belöningsleksak, skål+vatten och vanligt koppel (ej flexi).

Ni som är ras- och valpintresserade är också välkomna – kontakta mig på mobil 073-3960833!

Vi ser fram emot en rolig dag och att få träffa er alla!

Louise & Mats

 

I sommarens soliga dagar…

Nu är vi hemma igen efter en skön och händelserik semester och förutom att vi blivit en erfarenhet rikare då vi provat på campingliv med husvagn, så har vi och hundarna också haft ljuvliga veckor i sommarstugan i S:t Annas vackra skärgård.

Vilken sommar vi har haft och värmerekorden fortsätter, då vi idag har haft hela 35 grader i Lund och det får jag väl tillstå är i varmaste laget. I den här värmen tar hundarna det mycket lugnt, förutom kissrundorna så vilar de mest på dagtid och söker sig då gärna inomhus till de svala klinkergolven i hall och matrum.

Ett annat effektivt sätt för dem att svalka sig är många och långa bad och som de har badat och simmat denna rekordvarma sommar!

Lily och MissU med både spring och simning benen.

Nu kör vi igen!

Dicho är inte sämre han, då han här forsar fram i vattnet!

Vilopaus!!

Isa som lärde sig att simma senare i livet än de andra – älskar badlivet i skärgården.

Under sommarkvällarnas långpromenader får vi härlig svalka i skogen.

På väg mot sommarstugan igen blir landskapet allt öppnare och då även varmare.

Nästa dag blir det ännu mera bad…

MissU på G!

Lily i aktion!

Kort paus!

…och så hopp i vattnet igen.

Wet look!

För att göra en kort tillbakablick, så började vår roadtrip med att vi styrde kosan mot La Sirenita´s alltid lika trevliga Kennelträff i Smedjebacken. Efter flertalet fina dagar i Dalarna blev det sedan några dagar på en camping vid Mälaren. Den helgen deltog Lily på en Nordic Show utställning i Västerås och det gjorde hon bra, då hon slutade som Bästa tik och blev BIM. Vi gjorde också en avstickare till Nordic Show i värmländska Ransäter med henne och efter några fina rundor i ringen blev hon där Bästa tik och BIR.

 Allra finaste Lily!

Dessemellan bar det av till sommarstugan till tonerna av ”Man ska ha husvagn…”, för att fira Hector på hans 30-årsdag. I alla största hemlighet hade vi fixat en överraskningsfest för honom. Den inleddes med att släkt och vänner samlades vid min äldste brors kajakuthyrning i vackra Arkösund, för att med Uffe som instruktör förbereda en härlig paddeltur bland kobbar och skär. Hector hade inte anat ett dugg vad som var på gång och blev glatt överraskad när han såg vilka som var på plats och vad vi skulle göra. Vi hade nämligen dessförinnan lurat i honom att vi skulle bjuda honom och Amanda på lunch på hemlig ort och att Mats och jag därefter skulle tuffa vidare med husvagnen norrut. Hans svalde det hela med hull och hår och såg grymt besviken ut när han sa: ”Måste ni åka vidare just på min födelsedag?”

Hipp, hipp, hurra älskade Hector på din 30-årsdag!!

Samling vid pumpen: Kusinerna Linn o Fedra o morbror Peter samt Maribal (som lurat i sin bror att hon absolut inte kunde få ledigt från sitt sommarjobb för att fira honom).

Cykelfantasten Peter!

Hans äldsta dotter Alicia som också gillar att träna/tävla i cykling. Här ngt sammanbiten inför paddelturen!

Även Fedra verkar ha full fokus inför paddelturen.

Hector & Amanda och Jakob

Var är kanoterna och var är instruktören? (Uffe var på språng hela tiden därför jag lyckades inte att fånga honom på bild, så jag lånade en bild på honom från FB:s ”Arkö kajak”).

Lugnet före stormen!!

Ingela ger en hjälpande hand!

Alicia beger sig iväg!

Hur går det där bak Amanda?

Allt under kontroll här eller…?

Lite hjälp med rodret, sedan bär det iväg!

30-årig businessman.

Efter några timmars paddling smakade det sedan bra med en god födelsedagsmiddag på Arkö krog och Amanda som är en hejare på att baka stod för den smaskiga tårtan. Vädret var soligt och varmt, men det behöver jag väl knappast tillägga en sommar som denna! Kvällen avrundades sedan med att Py Bäckman och Janne Bark uppträdde på en naturscen bara ett stenkast från krogen. Slut på en mycket lyckad födelsedagsfest och det viktigaste av allt – jubilaren själv var supernöjd med firandet.

 

Valpträff

Jag vaknade imorse av att regnet smattrade på rutan och visst behövs det regn, men inte just idag då det på förmiddagen var dags för den efterlängtade valpträffen för Diamond-kullen med familjer. Turligt nog visade sig vädergudarna vara var på min sida, för då alla familjerna var på plats upphörde regnet och efter en stund tittade minsann solen fram också.

Tänk så stora alla valparna blivit på bara en månad! Imorgon blir de tolv veckor och nu i veckan är det dags för deras andra vaccination. De är jättefina allihop och så duktiga på lydnadspasset som vi inledde träffen med. Här tränade vi framförallt kontakt med sin valp samt inkallning och hundmöten. Därefter blev det full fart på syskonen, då det var dags för fri lek. Oj, som de sprang och min bil som stod parkerad på gröningen blev ett populärt ställe att gömma sig och att söka skugga under. Därefter somnade hela det trötta gänget in alldeles lagom till att vi tvåbenta skulle äta lunch samt fika i gröngräset. Dessutom hann jag också slå ett slag för spårning genom att visa ett enkelt sätt att träna in korvspår, som en bra grund för framtida personspår.

Såå roligt att återigen få träffa er alla underbara valpfamiljer och det är så härligt att se att de små valparna har utvecklats så fint och lever ett så bra liv hos er!

Huller om buller med systrarna Yster, då Doriz överst får in ett ett nacksving på Bella.

Enzo pausar med sin vattenflaska i högst hugg.

Ludde spanar in läget.

I ett huj var han framme hos Doriz (i bakgrunden matte Ann) för ännu en brottningsmatch och denna gång i famnen på Karolina och Johanna.

Sedan var det Bellas tur att rulla runt i gräset med storebrorsan.

Lily och MissU på promenad med Mats passade på att komma ner en sväng och hälsa på det glada valpgänget. Till deras stora glädje fanns det gott om klappvänliga tvåbenta på plats. Ja, förutom Mats förstås, som nöjde sig med en liten pratstund.

 

 

Hemmavid har det varit full fart på dem, då de har hjälpt mig att röja i valprummet. Till sin stora glädje lyckas de här att lägga vantarna(tassarna) på ett litet torn som ska kasseras, med det är MissU som slutligen går segrande ur dragkampen!

Medan Dicho och Isa tar det lite lugnare och bara softar.

 

 

Två veckor senare!

Två veckor efter att valparna har flyttat håller fortfarande den svenska värmeböljan i sig och topptemperaturen denna vecka har varit 31 grader. Det här gör nu att vi uppmanas att spara på vatten och bara för en några veckor sedan var trädgården härligt grön, men nu har färgerna börjat att mattas och gräsmattan har tappat sin fina färg.

Det betyder att våra perros numera tar det ganska lugnt under dagarnas varmaste timmar och att det framförallt är under sena kvällar som det blir läge för långpromenader och olika slags träning.

MissU säger aldrig nej till att ha buskul med våra äldre perros, men här har även hon sökt sig in i skugga för att ta det lite lugnt en stund.

Dicho letar sig också in i skuggan, som han här har lyckats att hitta under Ålandsrotens stora blad.

En alldeles nyklippt Isa väntar här på sin belöning efter ett kort lydnadspass under trädens skuggiga grenar.

Lily hoppas på att en förlupen leksak som hamnat i buskaget ska ramla ner.

Här kommer avslutningsvis några sommarhälsningar från Diamond-kullen, som redan har blivit tio veckor och de har nu alla funnit sig väl till rätta hos sina familjer.

Massor av välkomstklappar för Bella, då hon kommer hem till sin förväntansfulla familj.

Ludde på upptäcksfärd i sin lummiga trädgård.

Doriz tränar bilåkning i sin nya bilsele.

Bästa utkiksplatsen man kan ha, tycker Enzo!

Veckan som gått!

Sedan snart en vecka är nu Zaba på plats hos oss och nu börjar det alltmer att dra ihop inför valpning, då det i kommande veckas senare del är dags. Hon har kommit väl till rätta här hemma hos oss och dagarna går nu i en stilla lunk. Det känns även som om våra övriga perros känner av stämningen så här i väntans tider, då de tillsammans med Zaba sover mer än vanligt och bidrar till en skönt rofylld atmosfär. De är också mycket hänsynstagande till tiken med den runda och goa magen och om de emellanåt (precis som de vet vad som är på gång) nyfiket luktar på henne, så sker det alltid mycket lugnt och försiktigt.

MissU som älskar att leka blir så glad om Zaba visar minsta tecken på att vilja vara med, men hon inser snabbt att hennes kropp är för tung just nu och då svarar MissU direkt med att lämna henne ifred. Vårt lilla lakritstroll har ännu inte fyllt två år, men är ändå så klok och förståndig samt extremt duktig på att läsa av andra hundar. Hon har ett så behagligt temperament och är så fin både som sällskapsdam till den dräktiga tiken och som lektant till våra valpkullar.

 MissU

Två goa barndomkompisar till Zaba!

 Lily

I helgen har jag också varit iväg på en mycket trevlig valpträff i Ängelholm, då Stellas familj bjöd hem Celestine-kullen med familjer. Tack Karin och PA för er gästfrihet och för den fantastiskt goda soppan samt den smarriga kladdkakan! Ett stort TACK till alla för trevlig samvaro!

Grabbarna Lakrits och Ylle med syrran Stella i mitten.

Det var så roligt att återigen få träffa Celestine-kullens godingar med sina familjer samt mamma Tess med familj. De små krulltottarna har otroligt nog redan hunnit att bli hela sex månader. De är så fina allihopa – sociala och mycket framåt hela gänget.

 Lakrits

 Ylle Stella

  Tess

Tyvärr kunde Abbe inte vara med denna gång, så hans familj har istället lovat att hälsa på i sommar och det ser vi fram emot! Enligt ”säkra källor” så är även han en både godmodig och trevlig liten perro.

  Abbe

En vacker vy från den härliga promenaden med hundarna nere vid havet!