Utställningsdebut

Vid niodraget imorse hämtade vi lilla Bella (Lamirada Diamond Clementine), för att hon skulle få göra debut på en inofficiell utställning i Hässleholm i valpklass 4-6 månader. Väl framme var det mycket att ta in för lilltjejen, då det kryllade av både människor och hundar så det var inte utan att hon blev trött av alla intryck.

Vilken härlig liten tikvalp hon är, då hon klarade resan galant i vår bil med alla nya hunddofter samt var duktig på att kunna koppla av vid ringside både i som utanför sin tygbur. Inne i utställningsringen gick domarens hantering bra för att vara första gången på riktigt och den första travrundan gick också fint, medan hon nästa runda tappade lite fokus. Men får hon bara ännu mer erfarenhet av utställningsvärlden så kommer det att bli hur bra som helst i framtiden.

Söt som socker är hon i alla fall och snart ryker pälsen och då ska det bli spännande att se vad som tittar fram.

Sååå många blöta pussar jag och Mats har fått under dagen, då Bella är en riktig pussgurka!

Vilket underbart utställningsväder det blev idag med hela 26 grader i solen, så än är förhoppningsvis inte sensommarvädret över!

Utställningens sötaste valp och då är jag inte det minsta partisk!?!?

Sensommartripp

OBS! Info om Kennelträff – se föregående inlägg!

I helgen har vi gjort ännu en liten tripp norröver. Det var utställningar i både Norrköping och Eskilstuna, så då passade det bra att övernatta i vår sommarstuga. Redan på onsdagen hämtade vi Lily-dottern Tess, så att hon fick några dagar hos oss innan avresa och då Dichos intresse för hennes var intensivare än vanligt så förstod vi att något var på gång. Mycket riktigt, för några dagar senare började hon att löpa och då var vi redan på resande fot tillsammans med Lily (som också skulle få springa vänstervarv) och vår hanhund Dicho som nu fått lite för stort intresse för Tess för att vistas tillsammans med henne på små ytor. Vilken tur att vi har två hus att välja på i sommarboendet, då grabbgänget fick sova i lilla stugan medan vi tjejer sov i huvudbyggnaden. När vi kom fram till skärgården så stod regnet som spön i backen, åskan mullrade och under natten regnade det sedan oavbrutet. Efter regn kommer sol heter det ju och under lördagens tidiga morgonpromenad med hundarna var nu vädret helt magiskt – strålande sol och med havet som låg alldeles spegelblankt. Denna underbara morgonen ska jag försöka att bära med mig länge samt när höstrusket står för dörren!

Dicho

Mor & dotter på ljugarbänken.

TESS

LILY

En liten sväng i skogen hann vi också med innan det var dags att ta bilen in till Norrköping. Det kändes så skönt att kunna ta det lite lugnt på morgonkvisten, eftersom perron skulle starta sent i utställningsringen.

Dag två var vi tvungna att ge oss iväg betydligt tidigare mot Eskilstuna, så den morgonen hann vi inte att strosa omkring lika länge som dagen innan. Väl framme sammanstrålade vi med det härliga LS-gänget och det är alltid lika trevligt att träffa er alla!  Trots att Tess gjorde sitt bästa i dagarna två, så lyckades hon inte att knipa det där sista certet. En go och trevlig tjej att ha med att göra är hon i alla fall och det är kanske trots allt är det allra viktigaste. Våren 2019 är det planerat valpar för henne – se hennes egen sida och ”Planerade valpar”!

Lily nådde inte ända fram den här helgen (fjärde Bästa tik o Exc), men som alltid gjorde hon några fina rundor i ringen. Tidigare i sommar har hon tilldelats både flertalet BIM och BIR, så hon har i stort haft en bra utesäsong.

Lily ingick också i La Sirenita´s grupp, som blev Bästa uppfödargrupp med HP. Grattis Anneli & LS-gänget för fina prestationer i ringen! Vill också passa på att tacka bästa grannarna Solveig & Dan samt Ice familj som har tagit så väl hand om Isa respektive MissU!

Alla fina utställningsfoton är tagna av Annica Svanström.

I sommarens soliga dagar…

Nu är vi hemma igen efter en skön och händelserik semester och förutom att vi blivit en erfarenhet rikare då vi provat på campingliv med husvagn, så har vi och hundarna också haft ljuvliga veckor i sommarstugan i S:t Annas vackra skärgård.

Vilken sommar vi har haft och värmerekorden fortsätter, då vi idag har haft hela 35 grader i Lund och det får jag väl tillstå är i varmaste laget. I den här värmen tar hundarna det mycket lugnt, förutom kissrundorna så vilar de mest på dagtid och söker sig då gärna inomhus till de svala klinkergolven i hall och matrum.

Ett annat effektivt sätt för dem att svalka sig är många och långa bad och som de har badat och simmat denna rekordvarma sommar!

Lily och MissU med både spring och simning benen.

Nu kör vi igen!

Dicho är inte sämre han, då han här forsar fram i vattnet!

Vilopaus!!

Isa som lärde sig att simma senare i livet än de andra – älskar badlivet i skärgården.

Under sommarkvällarnas långpromenader får vi härlig svalka i skogen.

På väg mot sommarstugan igen blir landskapet allt öppnare och då även varmare.

Nästa dag blir det ännu mera bad…

MissU på G!

Lily i aktion!

Kort paus!

…och så hopp i vattnet igen.

Wet look!

För att göra en kort tillbakablick, så började vår roadtrip med att vi styrde kosan mot La Sirenita´s alltid lika trevliga Kennelträff i Smedjebacken. Efter flertalet fina dagar i Dalarna blev det sedan några dagar på en camping vid Mälaren. Den helgen deltog Lily på en Nordic Show utställning i Västerås och det gjorde hon bra, då hon slutade som Bästa tik och blev BIM. Vi gjorde också en avstickare till Nordic Show i värmländska Ransäter med henne och efter några fina rundor i ringen blev hon där Bästa tik och BIR.

 Allra finaste Lily!

Dessemellan bar det av till sommarstugan till tonerna av ”Man ska ha husvagn…”, för att fira Hector på hans 30-årsdag. I alla största hemlighet hade vi fixat en överraskningsfest för honom. Den inleddes med att släkt och vänner samlades vid min äldste brors kajakuthyrning i vackra Arkösund, för att med Uffe som instruktör förbereda en härlig paddeltur bland kobbar och skär. Hector hade inte anat ett dugg vad som var på gång och blev glatt överraskad när han såg vilka som var på plats och vad vi skulle göra. Vi hade nämligen dessförinnan lurat i honom att vi skulle bjuda honom och Amanda på lunch på hemlig ort och att Mats och jag därefter skulle tuffa vidare med husvagnen norrut. Hans svalde det hela med hull och hår och såg grymt besviken ut när han sa: ”Måste ni åka vidare just på min födelsedag?”

Hipp, hipp, hurra älskade Hector på din 30-årsdag!!

Samling vid pumpen: Kusinerna Linn o Fedra o morbror Peter samt Maribal (som lurat i sin bror att hon absolut inte kunde få ledigt från sitt sommarjobb för att fira honom).

Cykelfantasten Peter!

Hans äldsta dotter Alicia som också gillar att träna/tävla i cykling. Här ngt sammanbiten inför paddelturen!

Även Fedra verkar ha full fokus inför paddelturen.

Hector & Amanda och Jakob

Var är kanoterna och var är instruktören? (Uffe var på språng hela tiden därför jag lyckades inte att fånga honom på bild, så jag lånade en bild på honom från FB:s ”Arkö kajak”).

Lugnet före stormen!!

Ingela ger en hjälpande hand!

Alicia beger sig iväg!

Hur går det där bak Amanda?

Allt under kontroll här eller…?

Lite hjälp med rodret, sedan bär det iväg!

30-årig businessman.

Efter några timmars paddling smakade det sedan bra med en god födelsedagsmiddag på Arkö krog och Amanda som är en hejare på att baka stod för den smaskiga tårtan. Vädret var soligt och varmt, men det behöver jag väl knappast tillägga en sommar som denna! Kvällen avrundades sedan med att Py Bäckman och Janne Bark uppträdde på en naturscen bara ett stenkast från krogen. Slut på en mycket lyckad födelsedagsfest och det viktigaste av allt – jubilaren själv var supernöjd med firandet.

 

Tvååker

Nu är vi hemma igen efter trevliga utställnings- och camping-dagar i Tvååker. Med oss har vi haft Lily (La Sirenita’s Bonnie) och Ice (Lamirada Amber Fire and Ice). De tu har trivts mycket bra tillsammans. Tack till Pernilla och Ola för att vi fick låna med oss denna ljuvliga och snygga hane, som är en fröjd att visa och trots sin ringa utställningsvana har han gjort riktigt bra ifrån sig. Dessutom och kanske det allra viktigaste så har han ett underbart temperament, då han är både godmodig och snäll samt social mot både människor och hundar.

Lily i väntan på sin tur att ställa upp sig framför domaren.

Mor & son Krulltott har som sagt trivts fint tillsammans, både med husvagnslivet, små utflykter och att vara på utställning tre dagar i sträck. Mats och jag som gjorde premiärtur med husvagn har också gillat själva campinglivet, som naturligtvis blev ännu trevligare med perrofolk (Petra, Ronny och Simon) som närmsta grannar. Däremot kan jag/vi väl fortfarande tycka att själva trixandet med en stor husvagn är mindre kul, t.ex. att ta sig ut och in och backa. Det blir väl förhoppningsvis lättare när Mats fått ännu mer vana!

Med oss hem, förutom två trötta och nöjda hundar, så har vi från Nordic Dog Show dag 1 ett Nordic cert för Lily som också fick BIM och ett välförtjänt cert för Ice som också blev andra Bästa hane. Från de andra dagarna blev det Excellent och två ck. Det har varit ett tufft program för dem båda två, som jag får säga att de klarade med bravur. De har säkert också varit hjälpta av att de har förmåga att kunna varva ner och koppla av mellan varven genom att t.ex. vila i sina burar i svalkan i vårt tält eller att relaxa på husvagnens uteplats.

Wow, vilka fina rörelser Ice har och hans överlinje går inte heller av för hackor!

Ice etta i Öppen klass                                                                                                                              Foto: 1,4 o 5 Ewa Hansson

För övrigt är jag så tacksam över att jag ha kunnat visa upp hundarna under dessa dagar (förmodligen Mats också, som annars skulle ha varit stand-in), då jag dessförinnnan ådragit mig en besvärlig muskelskada som gjort det svårt för mig att kunna röra mig obehindrat. Men med hjälp av alvedon och noggrann uppvärmning gick det ändå, även om min löpning var lite mer knyckig än vanligt och vid löpstarterna gjorde det ibland hiskligt ont.

Tack alla för en fin helg och för trevligt umgänge! Tack också till Birthe o Mats och Karin o Jonas för att ni kom med era Lamirada-valpar, Tess (3 1/2 år) och Bosse (1 år). Såååå kul att få träffa er och dem igen! Roligt också att Torine o Bent var på plats och att de hade Bosses mormor Fiona med sig och hans halvbror Iver – det blev rena släktträffen! Ett stort tack också till Maribel och bästa grannen Solveig med familj som tagit så väl hand om våra övriga perros!

En-veckas valpar och Malmö Internationell

Brorsorna ”Gold” och ”Drop”

Imorgon blir otroligt nog Diamond-kullen en vecka och för varje dag som går blir de nu allt rörligare och till nästa helg ska det bli spännande att se om de också öppnar sina ögon. För övrigt består deras tillvaro mest av mycket sömn och många och långa matstunder och idag har minsann två av valparna med de andra hack i häl fördubblat sin födelsevikt. De små sötnosarna har nu fått sina stamtavlenamn och här nedan presenteras de!

Valp 1 hane: Lamirada Diamond Drop of Water (har en brun teckning på huvudknoppen – likt en vattendroppe)

”Drop” till vänster i bild tar här en sovstund tillsammans med med sin look-alike-syster!

Valp 2 tik: Lamirada Diamond Clementine (Zaba formligen älskar clementiner, så det blir ett passande namn för hennes älskade dotter ”Oh, my darling Celementine”).

Valp 3 hane: Lamirada Diamond Golden Boy (då han föddes och pälsen var våt glimrade den som guld) 

Valp 4 tik: Lamirada Diamond Sweet as Honey (ett passande namn för ännu en liten sötnos)

Deras fina mamma Zaba har att göra från morgon till kväll och allt som oftast får mjölkbaren också hålla nattöppet, då det även slinker ner ett och annat mål mat under nattetid.

Medan Mats höll ställningarna här hemma med valpar och våra vuxna perros, så passade jag på att åka in några timmar till Malmös Internationella utställning, för att heja fram Nova (Lamirada Bonbon Red Diamond), mingla bland perrofolk och shoppa en del förstås. Nova som nyss blivit nio månader gjorde idag debut på en officiell utställning med sin handler Ella och det gick så pass bra att hon fick Excellent i Juniorklassen och blev placerad som trea. Grattis och tack Ella och Michan för att ni kom med henne! Debutanten var duktig och med ännu mer träning, så kan det bli hur bra som helst i framtiden. Trots sin ringa erfarenhet av stimmiga utställningshallar, så var hon också duktig på att koppla av vid ringside och då och då kröp hon självmant in i sin tygbur för att koppla av en stund.

Domarhantering. Bra jobbat Ella som stöttar Nova så fint!

Här gäller det att stå snyggt framför domaren, som med kritiska ögon granskar Nova från topp till tå (tass).

Det var också kul att Ema, som vår Dicho fick tio valpar med förra året, gick så bra med matte Ia då hon först blev etta i tikarnas Öppna klass och sedan placerade sig som fyra i Bästa tik. Grattis!!

 

Det börjar att ta fart och utställningsdebut

I lördags träffade jag en nyklippt Zaba som börjar att få en allt rundare mage, dessutom har hennes spenar nu blivit styva. Det ska bli så spännande att följa henne de närmaste veckorna och snart blir det dags för henne att flytta hem till oss inför den kommande födseln

Stella, liten börjar att bli stor, nu som då – bedårande söt!

I helgen har även ”Lamirada Celestine Lady into Fox” varit i farten, då hon har gjort utställningsdebut på en inofficiell utställning i Hässleholm. Efter att alla intryck lagt sig en aning, så kom Stella sedan fint till ro i den stimmiga utställningshallen. När det var hennes tur att äntra ringen gjorde hon några fina rundor och blev sedan belönad med fin kritik och fick placering ett med Hederspris i valpklass 4-6 månader. Hon är go och glad med människor, så därför var det heller inga problem med domarens hantering i stort. Däremot ville hon inte gärna visa sina nya fina tänder, men med min hjälp fick domaren även dem bedömda. Det momentet behöver Stella träna lite extra på till nästa gång!

För övrigt började utställningsmorgonen dramatiskt, då jag lyckades med konststycket (med all packning i händerna) att fastna med foten i handtaget till min hopfällbara stol och föll då huvudstupa ner i vår halls hårda klinkergolv. Aj, aj, vad ont det gjorde och medan jag låg kvar och kved på golvet gjorde stackars Dicho några tappra försök att få upp mig. Han drog först i min vänsterhands vante och gjorde sedan ännu ett försök med högerhandens vante. Till slut tog jag mig upp på egen hand  och en glad perrokille passade då på att ge mig några blöta pussar i ansiktet. Vem kan trösta bättre än en perro! Jag kunde ganska snabbt konstatera att inget verkade vara brutet i alla fall, men vilket otäckt fall det kan bli då händerna inte hinner släppa packningen innan kroppen går i golvet. Istället fick nu vänster överarm, knä och lår ta smällen – något mörbultad och med hjälp av smärtstillande tabletter satte jag mig sedan i bilen och for iväg. ”The show must go on”! Vilken tur att lilltjejen kunde visas upp i promenadtempo, för något mer fartfyllt tempo hade jag inte fixat denna dag och tur också att det fanns så många trevliga perro 0 hundmänniskor vid ringside som hjälpte till att skingra tankarna av smärtan från den bultande lårkakan. Vem har sagt att hundaktiviteter är ofarliga??

Allra finaste Första-hjälpen-Dicho!

My Dog och följetongen Zaba

Vi är nu hemma igen efter en mycket trevlig och lyckosam utställningshelg på My Dogs två-dagarsutställning i Göteborg. Efter ett års paus från utställlningsvärlden var Lily full av motivation och glädje av att återigen få springa i vänstervarv och som hon gjorde det. Denna underbara perrotik, som fullkomligt älskar att visa upp sig i ringen! Hon blev inledningsvis andra Bästa tik på torsdagen för domare Leif Ragnar Hjort, bland 28 anmälda perros. Lily ingick även i La Sirenita´s uppfödargrupp, som blev bästa Uppfödargrupp med Hp med strålande kritik. Gruppen fick därmed också visa upp sig i finalringen.

På fredagen var det Dan Ericsson som dömde 25 anmälda perros och först blev Lily etta i championklassen och sedan Bästa tik. Efter några strålande rundor i ringen slutade hon därefter som BIR (+Crufts-kvalificering 2019), så därför fick hon ännu en gång äntra finalringen och denna gång individuellt i BIG. Trots att hon nu började att kännas lite trött efter två intensiva daga så gjorde hon ändå riktigt bra ifrån sig, men det räckte tyvärr ändå inte för att bli placerad av den australiensiska domaren. Undrar just om det överhuvudtaget finns några perros i Australien?

Jag är naturligtvis enormt nöjd med Lilys superfina insats under helgen!

Hur gick det då för lakritstrollet MissU i Unghundsklassen – hon har inte heller varit i ringen på ett år! Lilltjejen gillar att bara vara med i folkvimlet och viftar ofta och gärna på sin lilla stubbsvans om någon person kommer fram till henne för att bekanta sig. Om hon har tur så hinner hon också att ge dem några blöta pussar innan de går iväg!

 Vi är kompisar vi!

Under torsdagens vänstervarv var MissU glad och uppspelt, vilket bidrog till ett Excellent. Men på fredagen hade hon inte alls samma geist och förmodligen är hon nu på väg att börja löpa, så det kan kanske förklara hennes lite dåliga dagsform. Omdöme: VG.

För övrigt har det varit roligt för Mats och mig att återigen få träffa så många trevliga perrovänner och att flertalet valpköpare dök upp med sina Lamirada-valpar var naturligtvis också jättekul. Pernilla och Ola överraskade oss med att ha anmält finingen Ice (Lamirada Amber Fire and Ice) till Öppen klass på torsdagen. Trots att han är relativt ovan att ställas ut så klarade han det galant och fick excellent med en tredje plats i klassen.

Vi träffade också Bosse (LM Bonbon Bat Wing) och Pearl (LM Bonbon Pearl) med mamma Iza tillsammans med sina tvåbenta. Dessutom kom nyligen fyllda 4-månaders Lakrits (LM Dark Moon) med matte Ulla. De två sistnämnda dök upp båda dagarna och innan vi bröt upp hann vi ta en släktbild med lilleman och några av hans släktingar. Tack till er alla för att ni tog er tid och kom med era sötnosar!!

 Tittut, Lakrits!!

  Mormor Lily, farfar Rabalder, pappa Ramses o Lakrits

Idag har det varit strålande soligt vinterväder och då passade Lily och jag på att åka iväg till Lomma för att först träffa Zaba o Lina samt några valpintressenter och sedan gå en ljuvlig promenad längs med havet, sååå vackert!! Perrotjejerna, som har känt varandra sedan de var små verkade mycket glada över att träffas igen. Zabas löp är ytterligare försenat och vi får hoppas att det sätter igång en bit in på det nya året!

 Vi är också kompisar vi!

Lily njuter av havsluften!

Nu händer det ett och annat!

Nu har alla sex valpar i fina Amber-kullen höftledröntgats och samtliga har fått HD A och bättre resultat kan det ju knappast bli! Dessutom har de fått toppresultat med HD-index mellan 117-120, vilket med all sannolikhet är de bästa HD-index för rasen i hela landet! Ice har nu som sjätte och sista valp blivit röntgad och fått toppnoteringen med HD-index 120. För mig som uppfödare är det naturligtvis oerhört roligt och det är inte utan att jag känner mig oerhört stolt och glad över de fina avkommorna Tess, Elsa, Basse, Ice , Chilli och Prins – efter vår underbara tik Lily och norrländska fina hanhunden Noppe.

16729243_597897497086613_7671385453262195364_n Ice

Förutom deras goda hälsoresultat, så är de arbetsglada perros (tränas i allt från jakt/viltspår till lydnad) med underbart temperament. Tack, till alla härliga valpfamiljer för att ni röntgat era hundar och för att ni tar så väl hand om era guldklimpar samt för att ni aktiverar dem på allra bästa sätt!

En ullig och krullig Tess har varit en sväng med oss till Västerås i helgen som varit. Där hon på en nationell utställning blev en av två tikar som fick excellent + ck och slutade sedan som tvåa i Bästa tik. Hon var så duktig i ringen och gjorde vad hon kunde för att charma domaren! MissU var med som hejarklack och njöt av all uppmärksamhet som hon fick av klappvänliga perromänniskor. En övernattning på hotell fick det också bli, vilket båda perroflickorna gillar då de är vana att vara på resande fot samt att leva hotelliv.

18057159_638540223022340_5597312708913887366_n Tess Foto: Bosse Hammar

Det har nu gått två veckor sedan Basse gjorde en lyckad parning med Iza. Hon har enligt husse och matte blivit betydligt keligare än innan och det kan man ju hoppas är ett tecken på att det börja växa valpar i hennes mage. För mer info om dessa två fina perros – se deras egna sidor och ”Planerade valpar”!

3:a i Årets utställningsperro 2016!

_MS17158

Allra sötaste Lily har haft ännu ett framgångsrikt år i utställningsringarna, då hon tilldelats en fin tredje placering i Årets utställningperro för år 2016. Beräknat på fem utställningar var hon med sina 71 poäng enbart två poäng efter de två perros som blev placerade före, men då dessa två hamnade på samma poäng fick de även tillgodose sig poängen för en sjätte utställning, för att på så vis kunna skilja dem åt. Under inledningen av förra årets utställningssäsong fick hon hänga med som sällskapsdam till de yngre tikarna och eftersom hon älskar att visa upp sig i ringen så anmälde jag även henne.

17352093_617267181816311_479676465841909783_n_MG_9822 (2)

Tess                                                                    MissU

Först var det som sällskap till söta dottern Tess, som förresten med sina fina 56 poäng fick en nionde placering i Årets utställningsperro och därefter fick Lily följa med godingen MissU på ett par utställningar.

Grattis också till duktiga Dicho-sonen Bempa, som har kommit på tredje plats i Årets viltspårsperro 2016!

17457372_620348941508135_2551311624305046102_n Bempa

_MG_0069 (2)

Ett av mina mål från året som gått var att Lily skulle hämta hem några nya utställningstitlar och efter en lyckosam helg i danska Herning med härliga prestationer av henne blev hon både Dansk vinnare och Nordisk Vinnare. Det riktigt syns på bilden, så stolt och glad jag blev över hennes prestation!

_ku21160

Denna underbara perrotik som bara blir bättre och bättre ju fler dagar som hon ställs ut! Lily kan verkligen konsten att ladda om på nytt efter en tröttande dag i en utställningshall, då hon är duktig på att snabbt varva ner och att vila sig i form till nästa dag.

_ku21133

C.I.B, NORD UCH, KBH V-15, DK V-15, DK V-16,  NORD V-16 La Sirenita´s Bonnie

 

 

Malmö Internationell

På en internationell utställning i Malmö har idag söta Tess (Lamirada Amber Star Born) i hård konkurrens med flera fina tikar i Öppen klass (en majoritet av anmälda perros var förresten tikar) gjort mycket bra ifrån sig. Hon blev först Bästa tik med Ck och Cacib samt slutade sedan som BIM. Vilken härlig perrotjej hon är, så trevlig att ha med att göra – alltid lika glad, positiv och energisk! Domare för dagen var  Natasa Davidovic.

17352093_617267181816311_479676465841909783_n

För övrigt hade vi det mycket trevligt vid ringside med god stämning bland de församlade perro-entusiasterna!

17353526_617271658482530_6806805777930650802_n Bästa tik

17361761_617319851811044_1843490545239812643_n Strålande kritik!

17202703_613725295503833_6628702272411035163_n

Till sommaren planerar jag parning för sötnosen Tess och det ska bli så spännande med valpar efter henne!