Valpplaner våren 2019

Ja, nu har hösten sakta infunnit sig, men än får vi möjlighet att njuta av en hel del fina dagar med både sol och skön temperatur. Det fina vädret lockar oss att dagligen göra många och långa uteaktiviteter. Fast idag är både hundarna och jag lite trötta och tar det lite lugnare än vanligt, då vi igår var uppe mycket sent och följde valvakan. Fast handen på hjärtat är nog jag mest trött, då hundarna ljuvt ovetande sov sig igenom den mesta tiden av direktsändningen.

Tess på ljugarbänken tillsammans med sin mamma Lily, under några härliga augustidagar som vi tillbringade i vår sommarstuga.

Under sommarens värmebölja passade Tess också på att löpa och om hon är någorlunda punktlig med sin nästa löpperiod, så infaller den i februari med parning i månadens senare del. Planerad valpkull blir då leveransklar i juni, vilken är en fantastiskt fin tid på året att få hem en ny liten krullig familjemedlem.

Söta energiknippet Tess (Lamirada Amber Star Born) är en ljuvlig perrotik, som jag sparade på foder efter att hon blivit född under år 2015, för att om allt gick planenligt kunna ta två kullar på henne i framtiden. Tess lever ett aktivt och bra liv hos sin foderfamilj, som består av Birthe och Mats. År 2017 födde hon sin första kull – den fina Celestine-kullen och som otroligt nog nyligen har fyllt hela ett år.  Vill ni veta mer om Tess – se ”Planerade valpar” och hennes egen sida!

Bella

Häromdagen var jag och hälsade på söta Bella (Lamirada Diamond Clementine), numera hela 3 1/2 månad. Tänk vad små valpar växer fort! Matte Karolina & Co  har jobbat på bra med kontaktträningen och lilla B var snabbt med på noterna då vi tog ett litet träningspass. Hon är också lätt att belöna då hon gillar att kampa och busa med leksaker, säger inte nej till godis samt är uppmärksam på det man säger till henne. Trevligt att träffas igen, Karolina och Agnes!

Bella i sin fantastiska trädgård!

I närbild

Uttrycksfulla ögon!

Her I come again!

Liten blir stor – fortare än man tror!

Hemma-hos-reportage med hälsning från sötnosen Enzo, som nyss blivit 12 veckor och på bara en månad har han och hans syskon blivit så mycket större både när det gäller vikt och höjd. Han fick redan under sina första levnads-månader en fantastisk päls med ovanligt mycket krullor för en så liten perro-valp. För övrigt är Enzo en kramgo liten kille, som gillar sovmorgnar och att mysa i soffhörnet. Dessemellan gillar han fart och fläkt och då har han mycket spring i sina små ben och gärna med en frisbee i munnen.

Nyfiken i en strut!!

Sockersöt!

Bus med matte Kristina

Stå-fint-träning

Hallå, vänta på mig!

Ha nu en fin midsommarhelg!

Diamond-kullen har flugit ur boet!

Förra veckan hade vi huset fullt med perros i olika storlekar, färger, svanslängder och ålder och nu har skaran reducerats till våra fyra vuxna perros, Dicho, Lily, MissU och Isa. En märklig tystnad har infunnit sig här hemma då Zaba har återvänt hem till matte Lina efter ett gott arbete med sina valpar och de små sötnosarna har blivit hämtade av sina förväntansfulla familjer, som nu har fullt upp med att få dem att komma till rätta i sina nya hemmiljöer. Enligt de rapporter som jag har fått, så flyter det i alla fall på bra så här långt. Naturligtvis tar det några dagar till innan de har landat helt, då det inledningsvis blir många intryck att ta in för små valpar.

Till alla familjer vill vi önska ett stort LYCKA TILL med era godingar från Diamond-kullen!

Enzo med Kristina, Clara och Alice (Calle fattas på bilden).

Ludde med Tina och Håkan.

Doriz med Benny och Ann.

Bella med Karolina och Anders (barnen Agnes, Oskar Ellen o Johanna fattas på bilden).

Bella kommer att vara samägd och i framtiden hoppas vi att kunna få en valpkull på henne.

Mats och jag med de ljuvliga små älsklingarna – ett stort LYCKA TILL i livet!

Sista natten med gänget!

Nu återstår en sista natt med den underbara Diamond-kullen, för imorgon är det dags för dem att få åka hem tillsammans med sina familjer.

”Gold”

”Honey”

”Clementine”

”Drop”

Med dessa ljuvliga valpar bland syrenbuskarna vill vi passa på att önska valpfamiljerna ett stort lycka till med sina små godingar. Det ska bli så spännande att följa dem under deras resa in i vuxenvärlden.

  Doris

 Bella

  Ludde

 Enzo

Sommarvalp

VALPEN ÄR SÅLD! På grund av ett sent återbud på denna underbara och godmodiga lilla hanvalp, så finns det nu möjlighet att köpa honom. Godingen Lamirada Diamond Drop of Water blir åtta veckor den 21/5 och är då också leveransklar. På dagens valpbesiktning var han utan anmärkning. Omdöme från Valptest: en mycket trygg valp. Önskvärt: att han kommer till ett aktivt och kärleksfullt hem, där det finns gott om tid för hund.

Mer om honom, kullen och hans fina föräldrar – se hemsidans ”Planerade valpar” samt bloggen. Vid intresse ring 073-3960833!

En vecka kvar för 7-veckors valparna

Bakom oss har vi en händelserik och rolig vecka fylld av många besökare, koppel- och ”gå i byn” träning, ”vara ensam i trädgården-träning” och mycket annat. Med bara en vecka kvar till leverans, så kommer säkert de närmaste dagarna att gå rekordsnabbt tillsammans med de små godingarna.

Tikarna med full fart i sina små ben!

Hanarna gillar också fart och fläkt!

Tiden här hemma med foderhunden Zaba går också mot sitt slut och hon har verkligen skött sin uppgift som mamma på allra bästa sätt. Hon är dessutom en mycket trevlig och behaglig tik, som har smält fint in i vår familj. Hon är även social o framåt och gör alltid ett gott intryck på besökarna, då hon välkomnar dem med en glad och viftande svans.

”Honey”

Valparnas isblå ögon börjar nu att sakta men säkert få en allt brunare ton och deras sylvassa tänder blir bara fler och fler, vilket gör hiskligt ont då de biter kärvänligt på oss. Deras nuvarande vikt är 3-4 kg och fortfarande är det ”Drop” som leder viktligan.

”Clementine”

 Buskul

”Gold”

 Tjoho!

”Drop”

 Opp

En solstol är till för att användas av alla!!

 Ner

TITTUT!

PUSSGURKOR

LEKFULLT

Vi är nu mitt i maj månad och fruktträden blommar så otroligt vackert. Här är det vårt fina och mycket gamla Filippa-äppelträd som står i full blomning!

Sex-veckors valpar

 

Härliga maj och den vackra magnolian blommar sedan några dagar i vår by!

Bakom oss har vi haft en riktigt fin och solig vecka och valparna har kunnat vara ute flera gånger varje dag. Förutom att de har fått springa och busa mycket i trädgården, så har Zaba och jag också tagit långa promenader med godingarna sovande i en vagn. Den här lättkörda vagnen köpte jag från början för att lättare kunna transportera tung packning och tält på sommarutställningar och andra hundevenemang, men då jag nu klätt den på insidan med kartong för att skydda dess nätade fönster så att valparnas vassa klor och sylvassa tänder inte ska ha sönder dem så är den nu blivit en bra valptransport. Varje gång jag lägger dem på den varma fällen i det vindskyddade utrymmet så somnar de in så lugnt och tryggt. Dessutom är det superbra att även kunna låta dem få sova skyddat under bar himmel, utan att jag behöver bekymra mig över rovfåglar, som då och då flyger lågt över vår trädgård i jakt efter något ätbart.

Diamond-kullen har som alltid fullt upp och förutom att leka i valphagen, …

”Clementine”

”Drop”

 

”Gold”

”Honey”

… så utforskar de också trädgårdens alla vrår och det tar sin lilla tid för små valpar då den har många buskar och en massa roliga gömställen.

 Du och jag!

”Oh, my darling Clementine!

 Drippen dropp…

Vilken charmknutte han är – här blir en grannfru charmad (f.ö. också Isas favoritgranne)!

”Gold” – en till charmör!

Här ser han nästan lite bedrövad ut som om han tänker: ”Hörrni, dags att klippa gräset”!

Zaba håller ett vakande öga på de små och MissU hjälper till!

Under senare tid har Zaba börjat att leka allt mer med sina små och det är så härligt att se hur fint hon lär ut lek och kroppsspråk, för att valparna ska kunna använda sig av det själva och att de ska kunna läsa av andra hundars kroppsspråk. Mamsen är smart, för då hon leker med sin små så ligger hon platt på magen för att de inte ska kunna dia henne mitt i leken.

Tänk att det nu bara är två veckor kvar till det är dags för valparna att flytta och vad tiden har gått fort! Sedan ska det bli roligt att få  följa dem och deras familjer under deras spännande resa med sin nya familjemedlem – från valptid till vuxenliv!

Avslutningsvis kommer här några stå-fint-bilder på kullen! Barbro, tack för hjälpen med fotograferingen! Vem tror ni förresten att linslusen är?

 ”Drop”

 ”Gold”

 ”Clem”

 ”Honey”

Vi och krulltottarna vill passa på att önska er alla en riktigt fin maj månad!

Diamond-kullen 5 veckor

Även om vädret har varit ganska skiftande senaste veckan med stormvindar, ösregn och åskvarning, så har valparna härligt nog ändå kunnat vara utomhus en hel del. De flesta dagarna har det varit för kallt för dem att också få sova i trädgården, men under lördagen blev det äntligen sommarvarmt och då fick de ta siestan under bar himmel.

Diamanterna äter nu torrfoder med stor aptit – varvat med ett och annat mål i mammas mjölkbar, men då de nu har börjat att få sylvassa risgryns-tänder, så ser Zabas till att deras häng i baren blir allt kortare för varje dag och det är väl förståeligt då det måste göra riktigt ont när de sätter tänderna i hennes spenar. Valparna fortsätter att öka fint i vikt och ”Drop” är nu den första som har passerat tre-kilosstrecket. De är bastanta små krabater alla fyra!

Vi har numera gott om besökare under veckorna, som vill valpmysa med sötnosarna. Det är framförallt valpfamiljerna och Zabas matte o familj som kommer ofta, men också en strid ström av släktingar, vänner och grannar som mer än gärna passar på att hälsa på och då hjälper till att ge valparna så mycket socialiseringsträning som möjligt.

Några timmar från en helt vanlig dag i valparnas liv!

”Clementine”

”Honey”

… som gillar att bli fotograferad.

Tjejerna med sina glada viftande svansar.

”Gold”

”Drop”

Efter allt spring i benen somnar de sedan in så gott i köket och den här gången ratar de den mjuka fällen som sovplats och istället får det bli en trätröskel. Alla ställen är tydligen bra, utom de dåliga!

När de vaknar upp igen och har fått äta sitt eftermiddagsmål, så är det full fräs igen!

Fast lite yrvaken ser nog ”Drop” ut ändå!

– Tänk att man aldrig kan få vara ifred!

– Okey, då – here I come!

Vad månne det bliva av honom, då han redan kan apportera metallföremål!

”Gold” går på upptäcksfärd.

– Hmmm, vad kan det här vara?

”Honey” tränar tunnel efter att först ha smakat på den.

Pausvila.

”Clementine” vet inte riktigt vad hon ska roa sig med – träsleven eller Kong-leksaken?

Veckans bild: Hon ”sitter fint” samtidigt som hon tuggar på en sittdyna.

Veckans mest populära leksak.

Avslutningsvis några goa bilder på ”Gold”.

4-veckors valpar på grönbete och besök av valpfamiljer

Idag har valparna haft en händelserik dag med utevistelse på förmiddagen i det soliga och sköna vädret. Under eftermiddagen var det då äntligen dags för förväntansfulla valpfamiljer att hälsa på. Såå roligt att få träffa er alla igen och om ni har några bilder från mys med valparna, så skicka dem gärna till mig! De små charmtrollen lyckades med bedriften att hålla sig vakna mer än vanligt, så att det blev gott om tid både för valpmys och för att hinna att fotografera dem i aktion.

Utebilder på sötnosarna.

 ”Clem”

 ”Honey”

 ”Gold”

 ”Drop”

Mamma Zaba håller koll på busungarna!

Med hjälp av tant Lily!

Innan det var dags att bekanta sig med valpfamiljerna hann valparna med både lite bus i köket och att ha siesta.

Lamirada Diamond Golden Boy: – Titta så fint jag kan sitta!

”Gold” kan konsten att slappna av!

Lamirada Diamond Drop of Water

Den första som nått upp till två kilo är ”Drop” – här utan och med dubbelhaka.

Allt ska undersökas och smakas av!

Lamirada Diamond Sweet as Honey

Lilla Honey gillar att utforska köket med omnejd.

Hon vet också hur man ska relaxa!

Lamirada Diamond Clementine

Valpgymmet är kul!

Lite mys med Mats!

Vad jag gör här? Alla sätt är bra, utom de dåliga när man ska ba…..a!!

Några gruppbilder har det tagits även denna vecka.

Lika som bär!

– Are you talking to me (us)?

MissU: – När kvällen kommer och de små huliganerna somnat in blir det gäääsp lugnt och skönt!