Tummen upp!

Nu är det tummen upp för min nya blogg! Det känns så roligt att komma igång med skrivandet igen – min gamla blogg har stått stilla alldeles för länge! Ett stort TACK till Pelle Israelsson som har hjälpt mig med hemsidan samt lotsat mig fram i den snåriga hemsidedjungeln! Jag är så nöjd med resultatet av ditt arbete och att du lyckades fånga både mina tankar och önskemål i hur sidan skulle utformas!

Mitt kennelnamn LAMIRADA är nu äntligen godkänt och vad glad jag är att ett av de namnförslag som jag gillade allra mest blev godkänt! Spanskans La mirada betyder blicken och finns det något mer utrycksfullt än en perroblick? Jag skulle knappast tro det! Här är det Dicho (Perro Rizados Dichoso), som med blicken för höga höjder hjälper Mats att klippa äppleträden!
IMG_2239

Tummen upp också för Lily (La Sirenita´s Bonnie) – familjens charmtroll, som presterat så  fina resultat i utställningsringen i inledningen av det här nya året! Här följer några smakprov:  ck, cert, och Cacib på My Dog i Göteborg och ck, cert Cacib och BIR i Frederica, Danmark. Där de tre inledande fotona togs av fotograf och många bilder blev, för lilltjejen charmade henne så till den milda grad att vi fick hela tjugo foton med oss hem till samma pris som för fem stycken!
IMG_1978
IMG_1980
IMG_1979

De fina bilder som följer här nedan har Hagar tagit på Strängnäsutställningen – tack för dem!

IMG_2243
IMG_2241
IMG_2242

Tummen har också gjort sig påmind i andra sammanhang, då Lily under ett träningspass lyckades med bedriften att missa köttbullen och istället bita mig i min högra tumme. Det var verkligen inget stort sår, men eftersom det tydligen kan bli problem med bett i närheten av leder av olika slag, så fick jag för säkerhets skull en stelkrampsspruta samt en antibiotikakur. Sprutan fick jag en vecka senare ångra bittert, då min vänstra överarm svullnade upp till dubbel storlek samt blev illröd och varm! Jag hade fått en kraftig reaktion på den spruta som skulle se till att jag inte blev sjuk, så det kan bli! Allting blossade upp under ett heldagspass i allmänlydnadsinstruktörkursen som jag deltar i och så här i efterhand förstår jag inte hur jag överhuvudtaget lyckades att genomföra mina 40 minuter med att leda en grupp av olika hundekipage! Ännu en antibiotikakur sattes in och därefter låg jag däckad i sängen hel vecka och det var naturligtvis under min efterlängtade ledighet på februarilovet! Fast så här i efterhand var det ju viktigast att bli ok igen och de resplaner som vi hade får vi ta senare i vår!

Efter en solfattig vinter har nu äntligen solen hittat tillbaka till Skåne och efter flertalet fina vårdagar känns det som om jag börjar få nya krafter igen! På kort tid har vår trädgård fått nytt liv och överallt tittar färgglada vårblommor fram efter sin långa vintervila, så vackert!  Hundarna har också fått vårkänslor och tar varje chans att tumla runt i trådgården. Det verkar inte som om vi behöver använda någon mossrivare i år, för deras pälsar samlar effektivt upp gräsmattans mossa som nu istället sprider sig på alla våra golv! Kanhända vore det bättre att inhandla en ny dammsugare!

Isa (Eyeball´s La-X-Isadora) njuter i vårvärmen!
IMG_2088
IMG_2110
Med de här söta små påskliljorna som lyser som gula solar i vår trädgård – vill vi passa på att önska alla en riktigt Skön Påsk!