Vilken helg – SE UCH och DK UCH!

Lördagen bjöd på ett fantastiskt sommarväder och precis som förra året så slog vädret om lagom till Hässleholms Internationella utställning skulle gå av stapeln, medan det under söndagen ösregnade precis lika mycket som dag två i fjor. Vårt blåa tält fick ännu en gång sättas upp och denna gång var det inte för att skydda oss mot regn, utan för att ge oss skugga i sommarvärmen! Förutom vår Lily så var också lilla Zaba (Caraydan Nodalin) på plats i sällskap med sina närmsta fans Lina och Gull-Britt. Tack för trevligt sällskap förresten! Lilltjejen skulle göra debut i valpklass i officiella sammanhang och det gjorde hon verkligen med den äran, för skickligt visad av Lina så charmade den lilla sötnosen både domare och domaraspirant och blev Bästa valp med HP och fick bl.a. ”Mycket lovande” som omdöme.  Jiiipie, vad bra gjort!

IMG_2577IMG_2578

Efter en tids väntan (totalt 13 anmälda perros), blev det så äntligen Lilys tur och efter några otroligt fina rundor i ringen så slutade hon som etta i öppen klass! För att en stund senare sedan bli Bästa tik och inte nog med det, för sedan erövrade hon också cert, cacib och Bäst i rasen-rosetten! Som grädde på moset blev hon dessutom SE UCH och DK UCH bara månaden efter hon fyllt två år! Härligt – det kan ju knappast bli bättre!

IMG_2540

IMG_2538

Lily är en helt underbar liten perrotik, som verkligen är en fröjd att jobba med!  Hon är oerhört arbetsglad och gillar all form av arbete – allt från att visa upp sig i utst.ringen till att träna lydnad och att spåra! (Tack, Anna G för ovanstående fina bilder!) Ett extra tack och en kram till dig Mats, som i egenskap av ”logistikchef” följer med oss på en mängd olika hundaktiviteter. Ditt engagemang och support är guld värt!

IMG_2551

IMG_2553

Domare Bo Skalins fina kritik: Mkt trevlig tik med bra proportioner, härliga rörelser, utmärkt huvud, bra hals, lagom vinklad bak och fram, står bra på sina tassar, stark rygg, bra o lång bröstkorg samt mkt bra rastyp.

Vilket framgångsrikt utställningsår Lily haft så här långt, med bl.a. 5 Cert och 7 Cacib (i tre olika länder) samt 5 BIR, för att nu dessutom bli tilldelad två championat.

Som avslutning på en händelserik och rolig dag, deltog både Lily och Zaba i gruppfinalerna och som så många gånger förut så lyckades inte vår ras att slå sig in bland de fyra främsta, men i vårt sällskap var vi mer än nöjda med dagens resultat och här pustar vi ut efter dagens alla löprundor!

IMG_2561

På söndagen var det födelsedagsfest för Maribel som hade fyllt 22 år tidigare i veckan! Grattis ännu en gång – vår älskade dotter! I en tidigare väderprognos hade det utlovats fint väder, så vi hade hoppats på att både grilla och äta utomhus, men på grund av regnet så sprack ju den planen – åtminstone delvis. Istället valde vi den beprövade svenska sommarmodellen – grilla ute och äta inomhus! Grillmästaren Mats fick därför hälsa gästerna välkomna iklädd regnställ och med en grilltång i högsta hugg! Det blev supergod mat i alla fall och en mycket trevlig fest!

IMG_2584

Maribels presentöppning tillsammans med Anneli och Johanna!

Tack, alla inblandade för en fantastiskt rolig helg!

 

 

 

Hipp, hipp, hurra!

Hipp, hipp, hurra på Isas och Dichos födelsedagar! Hundarna fyller tätt och nu har våra två svarta krullisar fyllt sju respektive fem år! Otroligt, men sant – vad tiden rusar på snabbt! Vilka härliga år vi har haft med våra fina krulltottar och jag hoppas innerligt att det ska bli mååånga fler!!

IMG_2429

Dicho den stackarn hade lite otur på sin femårsdag, då han fick en inflammation (efter att varit hos veterinär o tagit bort en bit av en skadad klo) i en tass. men nu är han snart fit-for-fight igen och då ska vi fira honom i efterhand!

IMG_2472

Hipp, hipp, hurra också för Lily som på en internationell utställningshelg i Roskilde blev BIR med Cert och Cacib under första dagen och på söndagen placerade hon sig som fyra i Bästa tik. Det var regntunga skyar som gällde hela helgen, så när det på lördagen blev hennes tur att gå in i finalringen tillsammans med grupp 8, så öppnade sig himlen och det fullständigt vräkte ner. Alla ekipagen kastade sig in i försäljningstälten för att söka skydd och de som jobbade där fick säkert ett och annat sålt i den långa vänta som följde. När det äntligen blev vår tur visade hon vilken fantastisk hund hon är! Lily har alltid en extra växel att sätta in, för trots att hon efter gruppheatet visade sig vara mycket trött så gjorde hon dessförinnan ändå en mycket bra insats i ringen! Det räckte tyvärr inte för att placera bland de fyra i topp, men vilken härlig kämpaglöd den perrotjejen har!  (Tack,  Åsa E för bilden!)

IMG_2510

I helgen gjorde också söta Dichovalpen Lykke årsdebut i unghundsklass på en internationell utställning i Lidköping och fick exc. med fin kritik. Grattis Pelle och Barbro!

IMG_2513

On the road – on the cert!

IMG_2286

Lily har varit ute och rört på sig en hel del på sistone! Hon är numera en berest liten perro, som gillar att vara on the road samt att bo på hotell och att hälsa på släkt och vänner! Under påskhelgen med stora tjocka släkten i Norrköping passade vi på att göra en lyckosam  avstickare till Kistas Int. utställning och där slog Lily till med att bli Bästa tik, få cert och Cacib och slutligen bli BIR. Senare på eftermiddagen deltog hon också i gruppfinalen, men trots en fin insats så blev hon inte uttagen i de fyras gäng! Det händer tyvärr inte särskilt ofta, då perrorasen ofta har svårt att slå sig fram i  finalomgångarna. Vilken härlig perrotjej Lily är – pigg och glad när hon visar upp sig i ringen!

 En vecka senare var hon en hårsmån från att även bli top-one bland tikarna på Västerås Nat. utställning, men slutade på andra plats efter några mkt fina rundor.  När domaren slutligen ville se henne springa parallellt med sin närmsta konkurrent, så kunde hon inte låta bli att i pur glädje göra ett litet glädjeskutt!
IMG_2348
Här gjorde vi ett härligt stopp utefter vägen vid Brahehus-ruin!
IMG_2324
Lily poserar med Vätterns blåa vatten som bakgrund!
IMG_2353
Lily inspekterar och godkänner hotellrummet på Clarion Collection i Västerås! ”Härligt vita lakan att rulla runt på – jag kanske skulle passa på när matte o husse äter middag!!”
 Lilltjejen har också hunnit att fylla år under månaden april och så här i efterskott kommer här ett STOORT grattis! Tänk, att det redan hunnit gå hela två år, sedan vi fick hem vår charmiga lilla chokladpralin!
IMG_2426 
Hon är verkligen en fantastiskt härlig perrotik – alltid på hugget för olika arbetsuppgifter och med mkt energi i sin smidiga kropp! Dessutom söt som socker och med sin långa yviga päls ser hon ut som en liten lurvig björnunge! Älskade Lily – vi är så glada att du kom just till vår familj!