Där satt den!

Dagens glada nyhet från utställningsvärlden är att Dicho-dottern Lykke fick ck och cert då hon blev Bästa tik tvåa bland 19 anmälda perros på nationell utst. i Borås. Där satt den – vilken duktig perrotjej hon är och bra jobbat av matte som lotsade fram henne så fint i ringen. Grattis till Barbro och Pelle! Här kommer en tidigare tagen bild på sötnosen, som är pappa upp i dagen!

IMG_2515

Något annat som också satt sig, var den mördarsnigel som fastnat i Lilys krulliga päls när hon rullade sig i gräset häromdagen. Till hennes och vår förvåning rullade den plötsligt ut på matrummets klinkergolv och lämnade kvar ett gulaktigt äckligt slem på Lilys huvudkrullor, vilket var nästan omöjligt att få bort! Att smeka Lily över huvudet ger nu en förnimmelse av att hon skulle kunna vara en lockig brunett, som precis tömt en hel sprayflaska i sitt hårburr!

IMG_2923

Närbild på den slemmiga ”sötnosen”!

IMG_2920

Sommarvädret har nu kommit av sig en aning, för från att det tidigare i veckan har varit en hel del sol så har det den senaste tiden dragit in ett flertal busväder. Idag t.ex. då Mats och jag i sällskap med Marie och Lasse skulle åka runt och besöka vackra trädgårdar som för dagen öppnats för allmänheten under ”Tusen trädgårdar”arrangemanget, så regnade det i princip oavbrutet. Vi lyckades i alla fall att parera skurarna så pass bra att vi kunde besöka ett par inspirerande trädgårdar i S:a Sandby. Här kommer några smakprov!

IMG_2952

IMG_2947

I tisdags däremot tajmade Gerd och jag samt Lily in sol och värme då vi gick en-mila-tur runt Skanör och Falsterbo. Medan Dicho var löptiksfri och tillbringade dagen tillsammans med Isa och Mats. Vi hade en helt fantastisk dag, som avslutades med en god lunch på Kust i Falsterbo. En restaurang som verkligen kan rekommenderas om man har hund med sig sommartid och sitter utomhus, för det är mkt hundvänligt med fällar att ligga på och vattenskålar att låna.

IMG_2899

IMG_2896

IMG_2898

Ibland kan det ändå vara en fördel med lite sämre väder, för då får jag saker och ting gjord som inte blivit av tidigare och det kan ju vara en liten tröst när den efterlängtade sommarvärmen lyser med sin frånvaro! Här är det hundarnas prisrosetter i pannrummets hundhörna som blivit upphängda istället för att som innan staplas på hög, dessutom har deras diplom och utmärkelser ramats in och fått sin plats på uppsatta tavellister. Ordning och reda, härligt!

IMG_2860

IMG_2864

Hundarna är nog också nöjda med dagar då det är lite svalare, för då kan de var ute i trädgården i flera timmar i sträck utan att behöva gå inomhus för att söka svalka!

IMG_2885

Isa och Dicho slappar i äppleträdets skugga!

IMG_2884

Här är det Dicho som tittar ut över sina domäner!

 

 

 

 

In the summertime…!

Sommaren har nu kommit för att stanna, åtminstone enligt almanackan, och då händer det en massa trevliga saker och vi far runt lite överallt! Veckan efter min Norgeresa var det studentvecka här i Lund och den inleddes med att vi firade av Andre´ i Bjärred! Vi hade så trevligt att jag tyvärr glömde att fotografera, så förutom till studenten själv – ett stort TACK till Marie, Lasse och Adrian för en toppenkväll och för fantastiskt gooood mat – vi rullade hem!

Några dagar senare var det dags att fira ännu en student och denna gång styrde vi kosan mot Västervik där Gustav skulle firas av! Perssons pack stuvade så in sig i Hondan och med en löptik och en hanhund i ressällskapet, så hade vi alla förutsättningar att få en spännande vistelse! Medan Isa stannade hemma hos sin favoritgrannar, som också ska ha ett TACK! Bilresan gick i alla fall bra trots den kärlekskranka Dicho, som vid det här laget börjar att bli van att bo under samma tak som Lily även i perioder då hon sprider förföriska dofter runtomkring sig. Vi bodde så fint i en söt liten stuga precis intill havet och det blev många, långa och nostalgiska (är uppväxt i V-vik) promenader med hundarna kring Gränsö slott!

IMG_2796

IMG_2791

Gerd, i väntan på Gustav!

IMG_2751

Lily i folkvimlet!

IMG_2755

Fler som väntar…, Mats o Maribel!

IMG_2757

The one and only, Gustav – GRATTIS!

IMG_2771

Tack,  till er alla för ett supertrevligt studentfirande och för allt det goda som vi blev bjudna på och inte bara under en dag, för dag två fick vi en superb lunch i ett väder som hette duga – strålande sol och en underbar värme!

Dicho avslutar Västerviksvistelsen med ett härligt bad!

IMG_2801

Midsommarafton i Skanör med blomsterflickan Lily!

IMG_2838

Hon får också avsluta inlägget, med en häftig bild (tagen av Gerd) med Öresundsbron i bakgrunden!

IMG_2851

Ha nu en skön fortsättning på den efterlängtade sommaren!

 

Dichos nya valpkull!

Nu är jag hemma igen efter en rolig och spännande Norgeresa! För att backa bandet en aning, så parade sig Dicho (Perro Rizados Dichoso) med norskan Fiona (Forevertobe Fiona) 60 dagar före födsel och nu var det så dags att få se vad som dolde sig i hennes runda mage.

IMG_2215

Kärleksparet pustar ut efter en lyckad parning!

Det här skulle bli Dichos tredje kull! För mig var det extra spännande den här gången, eftersom Torine på Kennel Forevertobe hade bjudit in mig för att närvara vid födseln.

IMG_2675

Efter att hon ringt upp mig och meddelat att det nu började att närma sig, så kastade jag mig på en av Swebus bussar och väl framme så visade det sig att om jag kommit en dag senare så skulle jag ha missat allt! Ja, det var verkligen på håret!

IMG_2715

Fiona var förvånansvärt pigg in i det sista och när valparna väl började leta sig ut så gick det i rasande fart, förutom den sista bruna som låg lite snett. Men efter några promenader med duktiga Fiona så poppade även den ut! Hon fick slutligen sex fina och välmående valpar, fem tikar och en hane – fem lakritstroll och en chokladpralin med varierande svanslängd.

IMG_2741

Tack, ännu en gång Torine med familj för er gästvänlighet på er vackra gård! Det var en fantastisk upplevelse att få se de små underverken se dagens ljus!

IMG_0539

En stolt pappa Dicho!

 

 

Norrköpingshelg!

Mats, jag och hundarna har haft en rolig och händelserik helg i Norrköping! Festligheter med stora tjocka släkten och utställning – Nationell Show. På lördagen gjorde alltså Lily debut i championklass och som hon gjorde det, etta i klassen med CK. Därefter blev hon Bästa tik 1 och därmed BIM bland sexton anmälda perros.  Vår söta och duktiga lilla chokladpralin, som älskar att visa upp sig i utställningsringen! Väderförhållandena var lite upp och ner och då kändes det onekligen skönt att vi hade satt upp tältet redan kvällen före, för lagom som vi skulle in i ringen vräkte regnet ner. Fast det upphörde sedan lika fort som det startat!

IMG_2628

IMG_2637

BIR Marciel och BIM Lily, uppställda vid sidan av den spanske domaren De Guinea Carlos!

På söndagen hann vi också innan hemresan – att heja fram Guns Chilli till svenskt championat! Grattis ännu en gång och roligt att träffa så många från er familj! Vilka här fungerar som hejarklack – en ngt nervös sådan ser det ut som!

IMG_2643IMG_2646

Hemma efter helgens äventyr är det mkt jobb som gäller, för nu ska alla elevbetyg sättas och det är oerhört tidskrävande! Värmen som infunnit sig under de senaste dagarna ger en försmak av sommaren och det är inte utan att jag just nu längtar efter en lång och avkopplande ledighet1 På dagarna ligger hundarna mest och slappar i trädgårdens skugga, medan det på kvällarna blir  lite högre tempo med lydnad och spårträning samt en och annan cykeltur.

IMG_2668

Dicho, Isa och Lily – borta bra, men hemma bäst!