En norsk jente!

IMG_3231

Om två veckor är denna ljuvliga tikvalp från Dicho och Fionas valpkull i Norge på väg till sin fodervärdsfamilj i Stockholm. Forevertobe Juno, som är hennes stamtavlenamn, kommer att samägas med Åsa Blomqvist. Tack, Torine för att det blir just ”Vittass”! Henne har jag haft ett gott öga till redan som 4-veckors valp, då jag och Mats fick möjlighet att träffa hela den fina kullen. Arbetsnamnet ”Vittass” kommer från att hon har vitt på alla sina fyra tassar samt en vit teckning framtill på kroppen. Välkommen till Sverige sötnosen Juno!

IMG_3229

Ett litet smakprov till från kullen är den enda hanen, som också är otroligt fin!

IMG_3232

 

Nu sätter vi punkt!

Med en sammanlagt tre dagar lång utställningshelg i Tvååker (Bästa tik 2:a och excellent) sätter vi nu punkt för Lilys framgångsrika vår i utställningsringen. Nu är hon nerklippt och har från att varit en gosig brunbjörn blivit förvandlad till en söt liten nakenhund!

IMG_3015

IMG_3198

IMG_3214

Framgångarna började i januari månad då hon fick Cert på My Dog i Göteborg av den spanske domaren Malo Alcrudo Rafael, som också dömer perrorasen på årets världsutställning i Helsingfors! Därefter blev hon några månader senare SE UCH och DK UCH endast månaden efter hon fyllt två år, sedan NO UCH  i Trondheim och därmed också NORD UCH.

Tredje dagen i Tvååker gick Perrospecialen av stapeln, med hela 72 anmälda perros.  Roligt med så många krulltottar och rasentusiaster på plats samtidigt, men tyvärr var det ett evinnerligt regnande hela dagen och mesta tiden var vi tvungna att tillbringa inne i vårt tält. Tack, i alla fall för trevligt sällskap Åsa, Mats, Anneli och alla ni andra som gjorde det bästa för att vistelsen skulle bli så trevlig som möjligt – vädret till trots!

Söta Zaba (samägd med Åsa Blomqvist) blev den första perron som jag tog in i ringen i valpklass tikar 6-9 månader och så duktig hon var – glad, positiv samt klarade av domarens hantering galant. Hon slutade som tredje valp med excellent och Hederspris och domaren sa att han tyckte mkt bra om henne, men att hon behövde bli ännu starkare i bakpartiet. Matte Lina du har verkligen gjort ett bra jobb med Zaba!

IMG_3220

IMG_3221

IMG_2457

Därefter var det Lilys tur att äntra ringen i Championklass och hon skötte sig som alltid bra, även om hennes form fortfarande  inte är den allra bästa på grund av skendräktighet. Det blev i alla fall en femte placering och excellent.

IMG_3222Tack, Adam för fina utställningsbilder!

Därefter bytte jag snabbt hund till Dichos söta mamma Zelma som skulle in i Veteranklass och det var länge sedan som hon ställdes ut, så när domaren påbörjade sin hantering så backade hon lite grann. För övrigt skötte hon sig fint och slutade på tredje plats med excellent.

Dicho-dottern Lykke gick vidare från unghundsklassen med excellent och ck under de två första dagarna och kom sedan på sjätte plats i Bästa tik, men tredje dagens hällregn och en domare dold i regnkläder gjorde att hon  kände sig ngt obekväm under  hanteringen. Nu blir det nya tag i kommande utställningar och vi håller allt som hållas kan att det går bra för fina Lykke och handlern Barbro!

IMG_3223

Vi hade förutom söndagen, sköna och soliga dagar i Tvååker och bodde på ett mysigt B&B på en hemtrevlig gård 7 km från utställningsplatsen. I sällskap med Barbro, Pelle, Adam, Åsa och Arne åt vi goda middagar, promenerade med hundarna och umgicks från morgon till kväll. Det är alltid lika kul att träffas – hoppas snart vi ses igen!

IMG_3169

Trizza (Dichos fina mormor – veteranvinnare på Perrospecialen) samt Åsa iklädd en av de sköna morgonrockarna som fanns i varje rum – i vårt hängde två rosa, tyvärr fick vi aldrig se Mats i denna ljuva kreation! Inte ens när jag ändrade färgen från rosa till ljust rostfärgad!

IMG_3184

Barbro har här fullt upp med Luna, Lykke, Zaba och Lily!

IMG_3180

Med den här perrobuketten önskar vi nu er alla en skön fortsättning på sommaren!

Norgeäventyr – NO UCH och NORD UCH!

Efter en långweekend i Norge kan jag nu summera vistelsen med en mängd härliga upplevelser! Den långa bilresan genom det sagolikt vackra norska landskapet var väl värd att göra!

IMG_3005

På bergstopparna ligger det fortfarande snö kvar och smältvattnet därifrån bidrar till vilda vattenfåror som ringlar sig nerför bergssluttningarna!

IMG_3053

IMG_3007

IMG_3012 Gäääsp! Skönt med lite frisk luft!

Efter två övernattningar i både campingstuga i Hamar och sedan…

IMG_2986

IMG_2985

på Quality Hotel Augustin i Trondheim blev det så dags för att Lily att äntra utställningsringen på Trondheims internationella. Vilken fantastisk perrotik hon är som trots tryckande åskvärme och skendräktighet (som gjorde att hennes dagsform inte var den allra bästa) gick in i ringen ett flertal gånger och levererade fina löprundor i schwungfull trav, för att dessemellan ställa upp sig som om hon var gjuten i sten! Medan domarens (Annika Ulltveit-Moe) och de två domaraspiranternas kritiska ögon granskade henne från topp till tass. Först blev hon Bästa tik, bl.a. i konkurrens med tre norska championtikar och sedan fick hon Cert och BIR med Cacib.

IMG_3049

Under tiden som Mats monterade ner vårt tält sprang jag och Lily direkt in i en av gruppfinalerna, som började med grupp 8 och där blev hon utplockad bland de sex bästa! Jag kan inte nog lovorda hennes insats – hon var bara sååå duuuktig!

IMG_3113

Därefter gick resan vidare tillbaka mot Oslo, för att träffa Dicho och Fionas norska valpkull på kennel Forevertobe. De sex valparna har nu otroligt nog hunnit att bli fyra veckor och här kommer några smakprov på dessa ljuvliga krulltottar!

Den enda hanen bland sina fem systrar! Pappa Dicho opp i dagen som liten valp, så fin!

IMG_3067

IMG_3070

En söt svart tik med stubb!

IMG_3072

Valpmys –  med många godingar runtomkring mig,  som passar på att provsmaka på mina byxor med sin sylvassa små tänder!

IMG_3154

Tack, Torine med familj för en härlig vistelse och det ska bli så spännande att följa de små krulltottarna i framtiden!