Varnings-skall i mörka natten!

Den här veckan har varit minst sagt intensiv och då inte bara beroende på att semestern är slut och jag är tillbaka på arbetet igen! Utan också på grund av att den inleddes på ett mkt dramatiskt sätt, för i måndags natt vaknade vi upp av att hundarna skällde på undervåningen. När Mats i sitt sömndruckna tillstånd tittade ut genom badrumsfönstret på vår ovanvåning fick han till sin förfäran se att bilverkstaden på andra sidan gatan stod i lågor!

IMG_3452Foto taget från vårt badrumsfönster!

Med all sannolikhet var det den sprakande elden, då den började sprida sig i verkstaden, som hade väckt Isa o Dicho precis efter att den tagit fart. Medan Lily som sov på ovanvåningen var lite mer saktfärdig – trött som hon var efter sitt första kurspass i agility.

Vid den tidpunkten var jag övertygad om att vi som bor på den här sidan av gatan skulle vara tvungna att evakueras från våra hus och att den aggressiva elden skulle sprida sig till omkringliggande byggnader. Men som genom ett under så spred sig inte elden mer än till verkstaden, för att vinden blåste på andra hållet i förhållande till våra hus och gjorde att vi på så vis klarade oss med blotta förskräckelsen! Dessutom gjorde flertalet brandmän en tapper insats, då de plockade ut och kylde ner tuber med explosionsrisk! Jag är så här i efterhand bara så otroligt lättad och glad att ingen människa eller hus kom till skada och så tacksam över att hundarna väckte oss på ett så tidigt stadium, så att vi vår tur kunde ringa runt och väcka de grannar som fortfarande sov.

IMG_3413Tack, till våra älskade hundar!

De rekordvarma sommardagarna är nu över och på morgnar och sena kvällar har nu lite mer svalt väder infunnit sig, som en liten påminnelse om att hösten är på ingång! Men emellanåt tittar fortfarande solen fram och bidrar då till sköna kvällstemperaturer. Efter arbetsdagens slut är det då skönt att få några fina soltimmar och att som här t.ex. kunna få avnjuta en smakfull middag i goda vänners lag och sedan gå en härlig promenad utefter den långa sandstranden!

IMG_3472IMG_3476

Hoppas nu ni alla får en skön start på hösten!

IMG_3426

 

Vilken sommar!

Vilken underbar sommar vi har och har haft!! Hoppas det fina sommarvädret håller i sig lång tid framöver – äääälskar sol och bad! Om vi nu backar bandet en aning, så har vi också hunnit med en massa annat som hör sommaren till! Vi har träffat släkt och vänner samt rest runt en hel del på olika utställningsäventyr samt haft det skönt i sommarstugan. Dessutom det kanske allra viktigaste – bara tagit det lugnt, laddat batterierna och vilat upp oss ordentligt inför jobbstarten i höst!

Lite shopping har vi också hunnit med och här är det Maribel o Lily som shoppar loss i sommaridyllen Söderköping!

IMG_3276

Till vår stora glädje planerade båda våra barn in sin ledighet tillsammans med oss i S:t Annas skärgård och vi passade då på att också fira Hectors födelsedag! 26 år – vart tar tiden vägen! Det känns som om igår då han var tvärhand hög och gav opp glädjetjut då han fick en Zorrodräkt i födelsedagspresent. Hela sommaren gick han in i Zorro-rollen med liv och lust och satt ofta och spanade efter skumma typer högt uppe i ngt träd!

IMG_3286Födelsedagsbarnet med sin mops Luna!

Jag passade också på att under några av dagarna göra en avstickare till kompisen Gerd i Västervik och det blev en både intensiv och rolig vistelse! Här gör vi stan osäker på väg till restaurang Guldkant – som kanske inte har stans godaste mat, men definitivt den finaste utsikten och härligt läskande öl! Vilken kväll vi hade – fantastiskt med så varma sommarkvällar att man kan sitta utomhus i bara linnet till långt efter midnatt, utan att frysa ett enda dugg!

IMG_3314

IMG_3309

IMG_3323

IMG_3308

Som vi badat i sommar, förutom alla före-frukost-bad, så har både vi och hundarna hoppat i plurret flera gånger per dag. Inemot slutet av vistelsen var det hela 27 grader varmt i vattnet. Jag tror knappast jag upplevt så varm badtemperatur ngn gång i Östersjön, t.o.m. badkrukan Mats badade ofta och gärna! Här kommer ett bildbevis!

IMG_3297

Storsimmaren Dicho!

IMG_3342

IMG_3270

Hoppetossan Lily!

IMG_3336

IMG_3338

Isa som på två somrar förvandlats från badkruka till vattenhund!

IMG_3351

Farväl Sanden och tack för en helt underbar sommar!

IMG_3287

På väg hem till Lund så gjorde vi ett stopp på Jönköpings Internationella 3-dagarsutställning, för att bl.a. titta på Dicho-dottern Lykke och Barbro i ringen. De gjorde ett mkt bra jobb, men tyvärr gick de inte vidare denna dag. Dag 3 däremot sprängde Lykke in sig bland championtikarna och tog sitt andra cert! Hurra, vad bra ni är! Därefter klippte husse Pelle ner henne så fort de kommit innanför dörren hemma och Barbro hann inte ens plåta henne med lång päls och rosettskörd! Nu blir det lugnt på utställningsfronten en tid, men när Lykke senare i höst fyller två år så jagar de vidare mot det sista certet, för att hon ska bli svensk utställningschampion. Lycka till med både det och lydnaden i höst!

Håll till godo med ett foto på Barbro och söta Lykke från dag två!

IMG_3365

Efter några dagar hemma fick vi ett trevligt besök av Lilys uppfödare Anneli, Peter och Sebban samt deras krullisar. De gjorde en avstickare till Skåne under några dagar innan det sedan var dags för Anneli och Peter att resa vidare mot Världsutställningen i Helsingfors. Ni kan tro att jag varit sugen att också åka dit, men bestämde mig in i det sista att Lilys tjocka päls hade gjort sitt för den här gången och att hon skulle bli klippt efter Tvååkersutställningen! Jag kan väl egentligen inte vara annat än nöjd med de fyra utställningschampionaten som hon fått under år 2014! Ett stort lycka till – till de svenska krullisarna som åkt dit!

Gruppbild:

IMG_3381

Lund med omnejd kan också var härligt en varm sommardag – här har jag träffat vännerna Marie och Lasse för några sköna timmar på Lomma strand och inemot kvällen njöt vi av båtlivet och goda glassar från Glassfabriken.

IMG_3397

IMG_3170

Och så kom hon då äntligen – detta lilla söta lakritstroll från Norge! ”Iza” Forevertobe Juno (fruktbarhetens gudinna + valpkullens födelsemånad juni kommer från det namnet) är en helt ljuvlig liten tik, som är en av sex fina valpar efter vår Dicho och Fiona på kennel Forevertobe. Tack, Torine för denna bedårande lilla perrotik! Vi är så glada att få henne till Sverige! Hon bor på foder hos Janne och Gunilla och samägs med Åsa Blomqvist på kennel Perro Rizados. Första dagarna på svensk mark verkar ha gått hur bra som helst! Iza både äter och sover som hon ska, dessutom är hon ofta pigg på lek samt har redan knutit sig an till matte o husse och följer dem nyfiket när de rör sig i hus och trädgård. Dessemellan slår hon sig gärna till ro i ngn skuggig plats av trädgården. Det ska bli så spännande att följa denna lilla svart-vita skönhet framöver!

IMG_3230Foto: Torine