Senaste nytt!

Höstvädret skiftar numera mellan regniga och kyliga dagar till soliga och sommarvarma temperaturer. Denna årstids fina dagar kan vara fantastiskt sköna och det märks på hundarna att de också njuter när höstsolen tittar fram! Dicho är en riktig livsnjutare och tar varje tillfälle i akt att vistas utomhus. Här myser han på en av trädgårdens favoritplatser.

IMG_3611

Isa däremot gillar att vara mer aktiv när dörrarna mot grönskan öppnas och här tittar hon längtansfullt mot mig med hopp om att kameran ska bytas ut mot hennes favoritbollar.

IMG_3616

Lily, den lilla hoppetossan – tycker om när det händer saker och här leker vi kurragömma ute på ett majsfält.

IMG_3623

IMG_3634

Nu har foderhunden Zaba gjort sin debut i juniorklass och det gjorde hon med den äran (hon tillhörde en av de yngsta i gruppen och då kan det vara svårt att hävda sig gentemot de äldsta som hunnit att få mer kroppsmassa), då hon kom trea med Excellent bland sju juniortikar. Tyvärr, var Sydskånska Kennelklubbens internationella höstutställning i år flyttad från Sofieros mkt vackra park till Eslövs flygplats, som visade sig vara ett riktigt blåshål. Det blev ett äventyr att både sätta upp utställningstältet och att plocka ner det, men trots allt jobb för att få det på plats – var det sedan otroligt skönt att ha någonstans att kunna söka skydd från de kalla vindarna!

IMG_3679

Domaren Attila Czegledi tyckte att Zaba var välkroppad för sin ålder och gav henne mkt fin kritik. Det enda som möjligtvis var på minussidan var att hon gärna ställde upp sig med framtassarna ngt riktade utåt. Hon var för dagen inte så bekväm med att bli justerad framtill, så det får vi träna ännu mer på! För övrigt skötte hon sig exemplariskt, glad och positiv till allt som dagen hade att erbjuda! Fast allra roligast var det nog ändå när utst.dagen närmade sig sitt slut och hon äntligen fick leka med sällskapsdamen Lily (alldeles för kortpälsad och fick därför stå över utställning den här gången).

IMG_3657

Ett virrvarr av perrolockar och koppel!

Vädret till trots, så var det i alla fall en trevlig dag med god stämning både i ringen och vid ringside!

 

 

 

 

Finaste killen till sötaste tjejen!

Nu är det spikat! Parning mellan vår söta Lily (La Sirenita´s Bonnie NORD UCH, NO UCH, DK UCH, SE UCH) och fina Noppe (Figaro SE UCH) är planerad till slutet av året, så nu är det bara att hoppas att allt går planenligt!

IMG_1980

IMG_3540

De är två mycket typlika perros och jag hoppas och tror på bruna/vita valpar med arbetsglädje och trevligt temperament samt bra exteriör! Leveransklara valpar i mitten av april!

Lika som bär är också Lily och fina brorsan Melker, som träffade varandra på Perroträffen i Gränna!

IMG_3515

Här tar Lily en lekfull runda med ännu en fin brorsa – Dante!

IMG_3538

En annan liten fin perro är sötnosen Iza (Forevertobe Juno), som snabbt ränner i höjden och nu väger hela 9 kg, så fort det går från valp till vuxen hund! Husse Janne har börjat med henne på valpkurs och det tycker hon är jättekul!

IMG_3566

På tal om att tiden går rasande snabbt, så fyller sötnosen Zaba (Carydan Nodalin) snart ett år! I höst kommer hon att äntra utställningsringarna som junior, med start om en vecka i Eslöv!

IMG_2453

 

 

 

 

Hösten verkar ha kommit för att stanna!

Hösten verkar ha kommit för att stanna!

Ja, nu har nog ändå hösten kommit för att stanna! Från att det i år har haft en ovanligt varm och solig sommar, så blev det redan i mitten av augusti en plötslig övergång till betydligt svalare och ostadigare väder! Ingen har väl missat helgens syndaflod, då det i Malmö kom lika mkt regn på en dag som det brukar komma på en hel månad! På bara några timmar blev vattennivån på vägarna så hög att det på en utsatta ställen fick sättas in räddningspersonal för att rädda människor ur vattenfyllda bilar och bussar.

644x430(ByMaxScale_TopLeft_Transparent_True_True_Undefined)

I Gränna har det i helgen varit den årliga Perroträffen med ett hundratal perros på plats under lördagen samt ett vimmel av tvåbenta besökare. Det blev ett mkt lyckat och välbesökt arrangemang och prova-på-aktiviteter och olika lekfulla inslag rundades av med ett Snabbaste Perro-race, som i år vanns av den snabbfotade och korpsvarta Dichodottern Lykke. Här är hon på plats med la familia: Adam, Lisa, Barbro o Pelle samt lekkompisen Luna. (Grännafoton: Björn Bäck)

10623550_10152439797198392_4499843396152558480_o

Vår 7-åriga Isa slog till med en hedrande tredjeplats – inte dåligt med tanke på alla betydligt yngre perros som deltog! Hon och Lily gjorde bra ifrån sig i många av de lekfulla momenten, bl.a. blev Isa tvåa i köttbulleätning på tid och Lily kom på andra plats i bowling. då det gällde att fälla flertalet vattenfyllda flaskor på kortast möjlig tid.

IMG_0477

Kanonkulan Lily!

10420780_10152438037313392_7793478775051920322_n

Dicho hade goa dagar bland alla härliga löptikar som var på plats!

IMG_0108

Syskonen Lily och ålänningen Melker tittar intresserat på söndagens vattenprov i det för dagens ganska kalla Vättern! 15 grader, brrrr!

10629873_10152438033538392_1337242746033839914_n

 

Hösthälsningar från Lily, Dicho, Isa & Co