November och ”Norgekullen”

Livet med familj och hundar går för närvarande sin gilla gång i ganska sakta lunk! Än så länge i alla fall, för snart stundar den hektiska julmånaden december. Jag blir lika överraskad varje år när julhelgen står för dörren och ställer mig samma fråga som alltid: – Hur kunde det gå så fort? I år har vi ju också haft en ovanligt mild höst och då blir man ju ännu mer överrumplad när vintern väl kommer. Tittar ut över trädgården och ser att t.o.m. gräsmattan skulle kunna klippas en sista gång före sin vintervila och det känns rekordsent. Dessutom går fortfarande att plocka fina blomsterbuketter och varje dag slår det ur nya Ingrid Bergmanrosor. Härligt!!  Idag är det också en av de där fina och soliga höstdagarna som bara är så underbara, för regniga och gråmulna dagar med regn och rusk slipper jag gärna!

Julen har redan nu redan gjort sig lite påmind, för det finns ju en del saker som måste fixas i god tid! Inför kommande julhälsningar behövde jag få hjälp med fotografering av våra hundar, för förutom att min systemkamera är trasig så är det ju lättare för någon annan att plåta medan vi håller ett öga på hundarna! Szilvia Sabi har jag lärt känna genom hundträningen och när hon erbjöd sig att fotografera blev jag naturligtvis jublande glad (fler av hennes fina bilder – se ”Love is in the air” och hundarnas egna sidor”!)!

Lousies hundar 009Lily

Lousies hundar 209Dicho

Lousies hundar 273Isa

I väntan på ngn solig dag som naturligtvis aldrig kom under de dagar när det passade alla att åka till skogs, så fick det bli en dag med lite dis i luften. Det visade sig lyckosamt, för bilderna fick ett bra ljus och ett fint djup och jag är så nöjd med resultatet! Szilvia, stort tack för dina underbara bilder!

Lousies hundar 177 (1)Är det inte kärlek säg…!

När det sedan var dags att fixa julhälsningarna med hundarnas bilder, så dök Amanda upp som en räddade ängel efter att Hectors dator oturligt nog fått datorvirus i samband med att han laddade ner ett bildredigeringsprogram. För utan att jag visste om det, så fixade hon till det redan dagen därpå och skickade sedan de fina förslagen till mig! Vad glad man kan bli när personer i ens närhet är så hjälpsamma och snälla! Amanda, kan inte nog tacka för din hjälp!

En av Dichos döttrar – stockholmskan Iza närmar sig nu sex månader med stormsteg och hennes långa valppäls är nu ett minne blott, då hon numera är helt nerklippt och fram kom denna söta perrotjej!

IMG_4025

Hennes fina Forevertobe-systrar från ”Norgekullen” har också blivit av med sina pälsar och här är svartpälsade Swix och bruna Molly precis före klippning.

IMG_4018IMG_4016

Lika som bär och Växjö-utställning!

Det är så roligt för mig att som hanhundsägare till Dicho kunna få följa hans valpars utveckling och tänk så fort tiden rusar på, för nu har hans första småttingar ”Dansk-kullen” fyllt hela två år. GRATTIS!! Till min stora glädje har en av sötnosarna – lilla fina Lykke (Andrea del Egeskovgård) bosatt sig i Sverige! Hon lever ett gott liv med sin familj mitt i Astrid Lindgrens Småland! Det berättas till och med att en av författarinnas släktingar (farmor eller likn.) har bott i deras hus, så det är verkligen en Bullerbyn-idyll där de bor! Familjen består också av två ”hundsyskon” och matte Barbro och husse Pelle. Lilltjejen tränas flitigt av Barbro i både spår och lydnad och till våren hoppas vi att få se dem göra debut i tävlingslydnad. På utställningar har Lykke haft stor framgång och har så här långt samlat på sig två cert och nu håller vi allt som hållas kan att hon framöver också får det allra sista certet för att därefter kunna bli Svensk utställningschampion!

IMG_3997
I bloggen har jag sedan tidigare presenterat en annat sött litet lakritstroll efter Dicho, nämligen Iza (Forevertobe Juno). Hon är från ”Norgekullen” och är numera också svenskregistrerad och är bosatt hemma hos Janne och Gunilla i Stockholm. De kolsvarta halvsystrarna har många likheter och det går inte att ta miste på vem som är pappa till dem – lika som bär!

IMG_3926

En stolt pappa Dicho!

IMG_2428

Två andra perros som också är look-alike är Lily och hennes pappa Manne (Bibords Ambar). Dessutom verkar hon också har fått en hel del egenskaper från sin fina pappa, som t.ex. hög energinivå i arbete och ”pratsamhet”. Hon pratar verkligen och använder då gärna skiftande läten för olika saker som hon vill ha sagt, ett speciellt ljud om vattenskålen är tom och ett annat när hon som självvald polis vill berätta att ngn av familjens andra hundar gör ngt busstreck, bara för att ge några exempel.

Värt att nämnas är att Manne som är pappa till sammanlagt 22 valpar –  är att samtliga nu är höftledsröntgade och bara det är ju något att gratta! Superduktiga valpköpare! HD-resultaten blev i alla fall strålande – vad sägs om följande: 18 st. A, 3 st. B och 1 st. C. Grattis till Manne, Mia och Micke, tik-ägarna och alla valpköparna! I Lilys kull har syskonen förutom hennes A-resultat, fyra stycken A och en B.

IMG_3953Lousies hundar 005

Fina Zaba (Caraydan Nodalin) har nu som junior och nybliven ett-åring avverkat sina andra officiella utställning på en internationell utställning i Växjö. Hon var lika glad och positiv som alltid både utanför som i utställningsringen. Hon är en så behaglig och mjuk liten tik och dessutom söt som en sockertopp! För dagen ngt för tung (det kan inte ha varit så många gram), vilket påverkade hennes topline en aning, tyckte domaren! För övrigt mkt fin kritik: nice junior of correct prop. Nice temperament, juventile outline, excellent head, sturdy neck, nice bone and feet. Moves very well and well coordinated movement. Zaba fick Excellent och blev bästa juniortik!

IMG_3993

IMG_4004

Oj, vad tungt det är med alla stora rosetter!

IMG_4006

               Blir det bättre så här?

IMG_4007

Visst, har jag varit duktig och såå många fina rosetter att ta med mig hem!