En dag med Lily!

IMG_4445

Dag 52 0ch Lilys mage börjar bli alltmer rund! Älskade tjejen – kan inte sluta upp med att klappa och pussa på hennes goa mage! Nu är det bara nästa vecka kvar och sedan är vi inne i vecka 7, så det börjar onekligen att dra ihop sig! På söndagens mitt-på-dagen-promenad var första gången som jag märkte att hon sackade efter och inte ville gå så långt – hon var inte heller lika intresserad som tidigare av köra något träningspass. Andra synliga tecken, förutom att hennes mage börjar se allt tyngre ut, är att området runt hennes spenar bara på kort tid blivit större då det börjar bildas mjölk.

Hennes dag består just nu av korta promenader, vila, fyra måltider och mkt mys och kel. Lilys favoritställe just nu är under en säng i valprummet och ibland händer det också att hon lägger sig till rätta i själva valplådan! Där kommer hon nog ändå tycka att det är ok att vara när det blir dags, annars kan jag se Mats och mig kravla runt under sängen och leta efter nyfödda valpar! Idag har vi också för första gången sett rörelser från Lilys mage och det var stort! Nu börjar det bli allt mer tydligt att det finns små krulltottar i hennes gosiga mage som snart är på väg ut till oss! Hoppas nu bara att allt går bra! Lily är också betydligt mer morgon- och kvällstrött och redan vid 21-snåret brukar hon vilja gå upp på ovanvåningen för att knyta sig för natten. Det är också tätare mellan hennes kissrundor och när det är dags att gå ut ställer hon sig vid ytterdörren och ger skall! Det underlättar onekligen med en talande hund, som vet hur hon ska kommunicera och kan berätta vad hon vill!

Våra två andra perros, Dicho och Isa, verkar förstå att det är något med Lily som är annorlunda nu mot tidigare, för de är så lugna och hänsynsfulla med henne. De inbjuder inte henne till lek som de brukar göra, utan lämnar Lily ifred så mycket som möjligt och låter henne få den lugn och ro som hon så väl behöver. Sååå kloka och inkännande hundar kan vara!

IMG_2394

Två till mysiga magbilder! Tänk, om det vore lika efterlängtat då vi tvåbenta lägger ut kring magen – det sista vi vill göra då är väl att hamna på bild! Lilys mage däremot den är bara sååå go och det verkar som om hon själv också är mäkta stolt över den, för hon tar varje chans att ligga på rygg med benen i vädret och bli kliad på sin omfångsrika mage.

IMG_4450

Nä, nu börjar jag att bli trött – dags att gå hem!

IMG_4449

Gosiga Lily med magen i vädret – dag 45!

Det har varit en innehållsrik söndag, förutom en långpromenad med Lily i ett härligt och soligt vinterväder (Mats tog med sig Isa o Dicho till skogs i ett högre promenadtempo) så har vi haft besök av valpköpare samt bytt alla termostater i huset, så nu ska det väl bli varmt och gott i valprummet. Nu måste jag också hinna med att skriva några rader på Bloggen till er som undrar hur det står till med Lily! Hon har idag kommit till dag 45 beräknat efter hennes första parning med Noppe har hon nu plötsligt fått en betydligt mer  rund och go mage! För bara på kort tid har den börjat att växa i omfång och igår hade hon ökat i vikt med 1,5 kg samt fått en ökning av midja och buk med ca 10 cm. Åh, vad det är spännande att följa hur hon förändras från den ena da´n till nästa! För Dig som är ny på min Blogg, så kan Du läsa mer om kombinationen av dessa två trevliga och snygga perros under ”Planerade valpar”!

IMG_4367 Första månaden – smärt och smidig!

IMG_4409 Nu med en liten kula på magen!

Långpromenaderna är inget poblem för Lily ännu, fast jag tycker mig nog märka att hennes tempo börjar att mattas av något och hon har inte riktigt så mycket spring i benen som tidigare. Hennes arbetsglädje för träning av olika slag finns fortfarande kvar även när kroppen blir allt tyngre, så minst ett lydnadspass varje dag brukar jag klämma in!

IMG_4373

 

Tralala!! Vad tar ni för valpen där i fönstretnäää, det är visst en toffel!

Här kommer några fler bilder på Lily tagna före hennes långa och fluffiga päls nu klippts kort!

IMG_4394

IMG_4381

I väntans tider – Dicho (en perro utan bakdel?) och Lily!

 

 

 

Ett händelserikt år med Lily!

IMG_3113

Jag kan så här i inledningen att det nya året bara konstatera att ett år med Lily och ett år av mitt liv har gått rasande snabbt! Det känns som att ju äldre jag blir, desto fortare tickar klockan iväg. Chokladpralinen Lily har verkligen ett händelserikt år bakom sig och jag börjar hennes tillbakablick på My Dog i början av januari 2014, då hon gjorde en fantastiskt bra prestation på en av Sveriges största internationella utställningar, när hon fortfarande ganska ung i de här sammanhangen trängde sig in bland ett antal championtikar och knep sitt första cert! Domare för dagen var spanjoren Rafael Malo Alcrudo som senare på året också dömde perrorasen på Världsutställningen i Helsingfors, vilket gjorde att hennes prestation vägde extra tungt! Dessutom avslutade hon Göteborgsvistelsen att i sällskap med några andra fina La Sirenita´s tikar gå vidare till finalringen för uppfödargrupp, efter att blivit Bästa uppfödare med Hp.

IMG_1980

Sedan rullade det på som tåget för henne i utställningsringarna under hela våren och hon fick flertalet BIR, BIM, CACIB och cert. Redan i april – efter att hon nyligen fyllt två år (som är en åldersgräns för att få CH-titel) slog hon till och blev SE UCH i Hässleholm och med cert i Danmark blev hon även DK UCH. I början av juni var det så dags igen, då hon i Trondheim på ett mkt övertygande sätt placerade hon sig före flertalet championtikar och blev Bäst i rasen. Det resulterade i NO UCH samt NORD UCH. Lily blev dessutom utplockad bland de tio sista i gruppfinalen. Hon älskar att vara i ringen och även om hon ngn gång skulle ha lite dålig dagsform, så plockar hon alltid fram det där lilla extra så fort hon kommer in i ringen! En riktig show-girl med andra ord!

IMG_2551

Efter en regnig utställning på Perrospecialen i Tvååker, med en päls som var på upphällning och som därför inte gjorde sig så bra i hällande regn, så klipptes Lily ner inför sommarens fröjder med bland annat härliga bad! Fast visst, var jag lockad att också ställa ut henne på Världsutställningen, men det får bli en annan gång!

Lousies hundar 001

Jämsides med utställningsäventyren har hon under året framförallt tränats i lydnad och i spår av olika slag! Dessutom har hon tillsammans med mig gått på handlerkurs i agility och när jag ibland tyckte att hon kunde bli för ivrig då hon forcerade olika hinder, så hävdade instruktören att hon har precis den energi och framåtanda som är önskvärt av en agilityhund. Hon brinner alltid för att få  jobba och hennes arbetsglädje tycks aldrig sina och är alltid lika pigg och glad under alla träningspass.

IMG_2851

I slutet på förra året, n.b. i mitten av december var det så dags för Lily att under flertalet dagar få träffa sin kärlekspartner – den fina hanhunden Noppe. Nu hoppas vi på att deras kärleksmöte ska resultera i en valpkull i mitten av februari. I slutet på denna vecka är hon nu inne på sitt femte vecka efter parningen och nu borde det snart synas en liten kula på hennes krulliga mage! Fortsättning följer! Mer info: se ”Planerade valpar” och tidigare inlägg på Bloggen!

IMG_4157

Lily är också en helt underbar familjehund – kelsjuk och kramgo. Hon är även positiv och framåt gentemot människor utanför familjen och gillar att bli klappad lääänge och om ngn hittar favoritstället under hennes haka, så kan hon inte få nog med kel och smek. Förutom de två hemmaboende hundarna, fungerar hon även mkt bra i samvaro med andra hundar och bjuder gärna in till spring och buslekar. Tack, La Sirenita´s Anneli – för den här ljuvliga lilla tiken, vilken lycka att hon kom just till oss!

IMG_2402

År 2015 – väntans tider!

IMG_4285

Med trevligt sällskap och med god mat o dryck har vi nu tagit steget in i år 2015! Extra kul när våra barn med sambos och kompisar vill vara med och fira in det nya året! Hundarna klarade också nyårsfirandet utan några framtida men. Förutom att de skällde till när en och annan kraftig smäll hördes från trädgården under tidig kväll, så var de helt tysta när det verkliga oljudet bröt ut vid 24.00 och låg då lugnt och fint på golvet och njöt av sina goda märgbem. Medan Isa som varit magsjuk tidigare på dagen fick nöja sig med att tugga på några frysta tärningar av ris.

Ett helt nytt år alltså och jag hoppas att det startar upp med en valpfödsel i mitten av februari, för vår chokladpralin Lily är förhoppningsvis dräktig och är nu inne på sin fjärde vecka efter parningen med den fina hanhunden Noppe. Ännu är det lite för tidigt att se några säkra tecken på dräktighet, så nu har vi ytterligare några spännande veckor framför oss! Vill du veta mer – se ”Planerade valpar”!

IMG_4298

Lily – här kan man snacka om en soffliggare och livsnjutare!

IMG_4296

Inledningen av ett nytt år innebär också att en Sveriges största hundutställningar går av stapeln, nämligen My Dog i Göteborg. I år kunde vi tyvärr inte delta med Lily, eftersom hon är parad och med den ökade infektionsrisken som finns på utställningar så fick hon stå över. Istället följde vi med spänning Dicho-dottern Lykke – då hon under två dagar visades upp av matte Barbro, som för övrigt gjorde det så bra att hon av söndagens domare fick Välvisad. De  gjorde vad de kunde under de två dagarna, men den här gången räckte det inte hela vägen fram! Fast utställningsåret har ju bara börjat Barbro och Pelle, så vi håller allt som hållas kan inför kommande utställningar med er lilla sötnos!

IMG_4315

IMG_4318

Här kommer en bild på en annan av Dichos söta döttrar, stockholmskan Iza! Hon har nu tappat det mesta av sin valpiga kropp och istället förvandlats till en smäcker och söt perroflicka på sju månader! En energisk och mkt social liten tik, som lever ett bra liv i huvudstaden tillsammans med husse Janne och matte Gunilla.

IMG_4278

Slutligen en valp från Dichos senaste kull (tillsammans med fina tiken Evita) kommer här söta tiken Irma 33 dagar gammal!

IMG_4341