Kärt återseende!

Valparna i Amber-kullen är otroligt nog snart elva veckor och jag har nu hunnit att hälsa på en del av dem. Det har varit ett kärt återseende och det har varit sååå roligt att träffa både familjer och deras små krulltottar.

Först ut var hanhunden och brummelbjörnen Chilli (Lamirada Amber King Coal), som tillsammans med sin familj lever ett bra liv i Solna. Han har nu påbörjat sin valpkurs och redan vid kursstart visade han sig vara både lättlärd och duktig. Tror jag det – perros brukar ju i många olika sammanhang utmärka sig som kvicktänkta hundar med snabb uppfattningsförmåga!

Tack för ett supertrevligt besök och för den goda lunchen – det var så kul träffa hela er familj igen samt att återigen få gosa med godingen Chilli. Även han verkade glad över att jag kom av döma av hans glädjeskutt och ljudliga känsloyttringar. Vilken underbar liten perrokille Chilli är! Här sitter han och vilar i lillmatte Sofias famn.

IMG_2050

IMG_2043

Ska vi träna nu?

IMG_2040

IMG_2008

Chilli har många likheter med sin mamma och här kommer bildbevis!

IMG_2009

Lily – strax före födseln och att det börjar kännas tungt syns på hennes trötta ögon.

IMG_0011

I den kungliga huvudstaden bor också sötnosen Iza (Forevertobe Juno – från Dicho och Fionas fina Norgekull) tillsammans med husse Janne och matte Gunilla. I inledningen av helgen gjorde jag ett efterlängtat besök till dem. Söta och trevliga energiknippet Iza, som otroligt nog snart fyller ett år. Det känns som igår då jag blev inbjuden av Torine för att vara med vid kullens födsel. Iza har nyligen gått en rallylydnadskurs och till hösten finns det planer på att utbilda henne till pedagoghund och med tanke på hennes fina temperament skulle det säkert passa henne utomordentligt bra.

Tack för ett roligt besök och för en trevlig fikastund! Lycka till med höstens planer för Iza!

IMG_2002

IMG_1999

Här kommer också några look-alike bilder på Iza och på pappa Dicho!

IMG_0097

Vill summera en rolig helg som helt varit i perrons tecken, t.o.m. vädret visade sin allra bästa sida under vistelsen – soligt med underbar vårvärme. Tack, Åsa för härliga dagar och för trevlig samvaro, goda måltider och härliga promenader i Gröndals vackra omgivningar! Puss också till Zelma och Trizza från både mig och barn/barnbarnet Dicho!

IMG_2055

IMG_2056

Väl hemma igen har jag idag också besökt charmiga kvicksilvret Elsa (Lamirada Amber First Love) med familj. Även hon verkade att känna igen mig och skuttade förväntansfullt upp på mig när jag kom. Både hon och brorsan såg båda först lite förundrade ut och när de sedan efter en stund kommer på vem jag är hamnar de i lyckorus. Jag blir riktigt varm om hjärtat när de små godingarna visar sin glädje då vi återser varandra igen!

Elsa har kommit väl till rätta i sin familj och verkar trivas som fisken i vattnet. I väntan på att valpkursen ska börja har husse Martin och matte Matilda tränat henne i både sitt, stanna kvar och i lite apportering. Liten men naggande god – lilltjejen är både kvicktänkt och lättlärd!

Tack för en härlig vårlunch samt trevligt umgänge och så mysigt att återigen få träffa sockertoppen Elsa!

IMG_2075

Elsa i lekartagen!

IMG_2070

Övning ger färdighet!

IMG_2073

 

Amber-girls

Amber-kullens söta perroflickor har nu också hämtats av sina familjer! Vi kommer att sakna alla de små godingarna – ser fram emot att snart få träffa dem igen. Med undantag av Prinsen av Norrland förstås där det på grund av geografiska avstånd kan bli svårt att ses ofta, så med Prins och hans familj ska vi framförallt hålla kontakt på annat vis. Lycka till med de små bärnstenarna! Det ska bli så spännande att följa krulltottarna och ert hundägar-liv!

IMG_1897

Söta Star (som ska heta Tess) vilar bland trädgårdens blåblommande squillor.

IMG_1896

IMG_1929

IMG_1934 Familjen Nilsson

Love (med nya namnet Elsa) gillar också att bada i blomsterhavet!

IMG_1905

Här har hon till sin stora glädje hittat en vante att leka med!

IMG_1895

IMG_1908

IMG_1900 Familjen Ling

Må så gott och lycka till med de små sötnosarna!

De senaste veckorna har det, förutom valpköparna, varit en strid ström av besökare som kommit hem till oss för att valpgosa. Innan hela kullen levererats till sina familjer hann bl.a. Lena komma (glömde fotografera), som precis fått hem (hund nr 4) en egen liten valp. I grevens tid med två valpar kvar kom också Barbro o Pelle hem till oss, då de två i samband med en nöjeshelg i Malmö stannade till för söndagsfrukost och valpmys. Vad kul att ni kom!!

IMG_1892 Här charmar Star Barbro!

Systrarna Bus!

IMG_1921

IMG_1928

Love i yster lek med mamma Lily,  innan det är dags för hämtning.

IMG_1926

Vill också passa på att tacka Helene och Torbjörn för att vi fick använda snygge och trevliga Noppe (Figaro) som pappa till Amber-kullen. Roligt att deras kärleksmöte i december månad resulterade till sex fantastiska valpar!

IMG_4157

Avslutningsvis vill Lily säga farväl till sina älskade barn och önska dem lycka till i livet. Jag tänker på er mina små sötnosar!

IMG_1816

 

 

Utflugna ur boet!

Amber-kullens underbara valpar har nu uppnått rätt ålder för att flytta hem till sina förväntansfulla familjer. Alla hanhundar har blivit hämtade, medan de två tikarna stannar några dagar till innan det är deras tur att flyga ur boet. Grabbarnas hemresor har gått bra och de första dagarna i sina nya familjer verkar ha fungerat fint.

IMG_1849 Delar av familjen R-Korpi.

Prince (ska heta Prins) var så duktig, då han tillsammans med matte och lillmatte färdades hela vägen till landets norraste del – först flyg via Arlanda då han hela tiden sov och sedan buss den sista biten. En reseäventyr som han klarade galant – fast väl hemma i sitt nya hem så var han till en början lite för uppspelt och trött, men hans familj lurade honom att falla i sömn genom att själva låtsas att de nickade till och det knepet gjorde minsann susen. Innan det var dags att sova för natten hann han också att visa sitt mod, då han utan att tveka gick på upptäcksförd i sitt nya hem.

IMG_1788

IMG_1832

Ice, som kommer att behålla sitt namn, har redan acklimatiserat sig i sin nya familj. Familjen hälsar att han verkar trivas bra med sitt nya hundliv och att han är underbar och dessutom osannolikt duktig med det mesta.

IMG_1852 Familjen Engqvist/Wirentoft

IMG_1752

IMG_1803

King, som kommer att heta Chilli, klarade resan mot kungliga huvudstaden bra och hans lyckliga familj beskriver honom som en busig och trygg kille med lite egen vilja, som gillar att följa lillmatte Sofia hack i häl.

IMG_1857 Familjen Thorgren

IMG_1784

IMG_1738

Foderhanen Basil kommer också att behålla sitt namn och även han verkar ha kommit väl till rätta i sin familj. Han beskrivs som en helt underbar perrokille med full rulle i sin lilla kropp. Basil gillar att går på upptäcksfärd och verkar redan ha hunnit att prova alla sina leksaker

IMG_1885 Familjen Kristell

IMG_1768

Fina Basil, som jag hoppas ska kunna ge några fina kullar i framtiden!

IMG_1871

Må så gott och lycka till med de små bärnstenarna!

Sist men inte minst – de söta tjejerna. Foton på deras familjer kommer senare!

IMG_1757

Bedårande söta Star kommer att bli foderhund.

IMG_1882

Charmtrollet Love eller som hon just nu kallas ”Kajsa Kavat” och det namnet säger väl allt.

IMG_1765

IMG_1828

 

 

Älskade Lily fyller 3 år och hennes underbara Amber-kull 8-veckor!

Hipp, hipp, hurra – idag är det Lilys födelseda´! Vår  älskade chokladpralin (eller som nyklippt är hon nog mer lik en nougatpralin) har nu funnits i vår familj i nästan tre år. Vilka härliga år vi haft med denna lilla perrotjej – underbar att träna och alltid på G, i utställningsringen en riktig showgirl – ngt som gått hem hos domarna då hon under en relativt kort fjolårssäsong fick hela fyra utställningschampionat och placerade sig dessutom på andra plats i Årets utställningsperro. Den bästa födelsedagspresent hon kunde få är att samtliga av hennes fina valpar klarat av dagens veterinärbesiktning utan den endaste anmärkning = UA. Åh, vad härligt!!

IMG_1700

Partytaaaaaajm!!

IMG_1704IMG_1705IMG_1732

Som förstföderska och som mamma, så har Lily gjort en fantastiskt bra jobb med de söta valparna i Amber-kullen. Åtta veckor med de små sötnosarna har gått otroligt fort och det har varit så spännande att få följa deras utveckling – från små sköra knyten till robusta och levnadsglada krulltottar. I slutet av denna vecka är det så dags, för då lämnar vi med varm hand över de små krabaterna till sina nya familjer. Lycka till med de små älsklingarna!

IMG_1656

Godmodiga och snygga Basil.

IMG_1657

IMG_1650

Koppelträning med duktiga och fina Ice.

IMG_1707

IMG_1671

Lilla söta hoppetossan Love, som alltid har ngt på gång i racerfart.

IMG_1666

IMG_1682

Star en liten sötnos med glimten i ögat.

IMG_1686

IMG_1694

Prince, denna lilla charmör som älskar alla tvåbenta.

IMG_1641

IMG_1692

King, en mysig och söt brummelbjörn som gillar både springlekar och mysstunder.

IMG_1861

7-veckors valpar önskar en Glad Påsk!

De små sötnosarna i Amber-kulllen fyller nu sju veckor och det börjar närma sig leveranstid, för nästa vecka ska dessa guldklimpar hämtas hem av sina förväntansfulla familjer.

IMG_1454

Star är en bedårande söt liten perroflicka – glad och framåt. Hon är kvicktänkt med glimten i ögat och är redan duktig på att göra sina behov på utlagda tidningar i valphagen eller på  gräsmattan. Star kommer att bli foderhund och på grund av ett återbud, så söker hon nu en kärleksfull och aktiv familj, som gärna också är utställningsintresserad i Skåne eller dess närhet. Vid intresse – ring 073-3960833!

IMG_1460

IMG_1463

Love är en pigg och levnadsglad liten tjej med mycket spring i benen, som alltid håller sig framme när något kul är på gång.

IMG_1471

IMG_1483

King med sin helbruna färg är en gosig liten brummelbjörn som gillar buslekar, men är också otroligt glad för att mysa.

IMG_1478

Prince är en liten charmör, som fullkomligt älskar människor och gillar att sitta nära och gosa. Han kan också ha en massa spring i benen och har redan visat sig på styva linan att apportera, då han redan som 5-veckors valp hämtade och kom tillbaka med kastade leksaker.

IMG_1486

Hur skönt är det att sova så här, Prince?

IMG_1503

Ice och Basil – lika som bär!

IMG_1452

Ice är en energisk och söt liten perrokille, som gillar action och missar sällan lektillfällen med far och fläkt.

IMG_1464

Basil är en mysig och pigg kille som gillar springlekar, men också att sitta i någons varma famn och bara ta det lugnt.

IMG_1512

För övrigt: är alla valpar i Amber-kullen mycket framåt och sociala. I stort en jämn och fin kull.

GLAD PÅSK till er alla med en korg med fina påskvalpar, som för dagen inte var så stilla att det gick att ta en gruppbild!

IMG_1520 Love

IMG_1527 Ice

IMG_1547 Basil

IMG_1578 King

IMG_1592 Prince

IMG_1596 Star