Sommar-perros

Sommaren är kort, alldeles för kort… Fast nu verkar den svenska sommaren äntligen tagit fart och förutom utflykter och olika träningspass, så njuter hundarna av att här hemma kunna gå ut och in som de vill. Här kommer några bilder på livsnjutarna Isa och Dicho.

IMG_2657

Isa tittar nyfiket in i grannbarnens trädgård där det spelas fotboll och vem vet med lite tur så kanske de missar målburen så att bollen rullar in till oss!!

IMG_2644

Här verkar hon ge upp sin väntan på bollen och slår sig istället till ro i gräset.

IMG_2671

Tyckte jag hörde att matte skulle hämta märgben till oss. Mums!

IMG_2737

Äntligen!!

IMG_2852

Dicho är nog ändå den av tre amigos som trivs allra bäst i trädgården och om han fick bestämma så skulle han nog kunna sova där nattetid också.

IMG_2655

Att ligga och slappa längst ner i grönskan och spana på allt som händer runt omkring tröttnar Dicho aldrig på, men så var han ju redan som valp en liten Ferdinand som gillade att sitta och lukta på alla blommorna.

IMG_2754

En stilig perrokille i sina bästa år!

IMG_2758

Ja, men nu ser jag också att det är ngt smaskigt på gång!

IMG_2664

Yeees!!

IMG_2819

Syskonkärlek

Till syskonen Ice och Tess stora lycka har de träffats idag, för lite träning och för efterlängtad lek. Ice som nyligen kommit hem från flera dagars spännande camping med husse, lillmatte och lillhusse fick ny energi i sin lilla kropp, för vem kan motstå en syster med massor av spring i benen. Tack, Pernilla för en rolig eftermiddag! Alltid lika kul att följa de fina Lily-valparnas utveckling och tro det eller ej – nästa vecka blir de hela 5 månader!

IMG_2795

Pernilla tränar Tess , medan Ice ser ut som om han undrar om hon glömt bort honom!

IMG_2796

Hallå, matte här är jag och jag vill också träna!

IMG_2766

Stora killen!

IMG_2798

Stora tjejen!

IMG_2808

Tess – Lamirada Amber Star Born

IMG_2815

Här kommer mera!

IMG_2813

Nyfiken i en strut!

IMG_2814

Söt som socker!

IMG_2810

Ice – Lamirada Amber Fire and Ice

IMG_2804

och ännu mer…

IMG_2811

Ice ligger och slappar och tittar på allt som händer runtomkring honom.

IMG_2764

Härligt perrorufs!

IMG_2816

En stilig perrokille!

IMG_2772

Äntligen lekdags!

IMG_2770

En kort paus bara och sen kör vi igen!!

IMG_2786

 

 

Midsommartid

I väntans tider på att den verkliga sommarvärmen ska komma har Lily, Dicho och Isa många härliga utedagar, för vad bryr de sig om att det är extremt svalt för årstiden och rejält regnigt mellan varven – de är ju vattenhundar! Fast på självaste midsommarafton är nog den första gången som jag sett någon av dem se tveksam ut att fortsätta promenaden – då vi hamnade mitt i ett ösregn med regndroppar som var hårda och stora som hagel och som slog hårt mot våra ögon och då var det inte utan att åtminstone Lily gärna hade vänt om hemåt. Men nu finns det ju inget dåligt väder, utan bara dåliga kläder! Det kunde jag ju inte skylla på i mina Didriksons-regnkläder, så därför fortsatte vi vädret till trots. Dessutom är ju midsommarafton en sådan där dag som man gärna ser att hundarna är trötta och nöjda när det senare på dagen ska dukas till midsommarfest.

Här kommer då lite utebilder på våra krullisar och först ut är Lily!

IMG_2700

Livet är urkul!

IMG_2701

Var tog den nu vägen?

IMG_2697

Tjohoo – där är den!

IMG_2695

Here we go again!

IMG_2728

Lily poserar!

IMG_2747

Gääääsp, nu får det vara slutfotograferat för den här gången!

IMG_2753

Ha nu en skön fortsättning på Midsommarhelgen från perrobuketten Lily, Isa o Dicho!

IMG_2710

Utställningsdebut

Under söndagen var det så dags för två av Lilys 4-månaders valpar att göra utställningsdebut, då Tess (Lamirada Amber Star Born) och Basil (Lamirada Amber Basil) äntrade ringen på Höganäs inofficiella utställning med sammanlagt 204 anmälda hundar. Båda sötnosarna tyckte det var kul att visa upp sig och när det var dags för domare Göran Hallberger att hantera dem blev han överöst med blöta perropussar. Det var naturligtvis extra roligt att höra hans lovord över deras fina temperament och att vi skulle vara glada över deras positiva attityd gentemot okända människor.

DSC_5405

DSC_5414

Efter några fina rundor av de två bestämde sig domaren slutligen för att placera Tess som BIR-valp, medan Basil blev BIM och båda fick var sitt HP. De var så fina och det var en fröjd för ögat att se deras härliga attityd inne i ringen – lite hopp och studs kanske, men det hör ju till när man är en levnadsglad liten valp.

DSC_5417

DSC_5423

Senare på eftermiddagen var det dags för Tess att vara med på BIS-finalen och nu märktes det nog att hon började att bli lite trött efter en händelserik utställningsdag, men trots detta gjorde hon ändå bra ifrån sig. Hon tillhörde sedan inte de valpar som blev utplockade, men jag tycker nog ändå att vi uppnådde målet med de små – att de skulle tycka det är roligt att vistas i utställningsringen.

DSC_5428

Tack alla för en supertrevlig dag vid ringside och tack Mats för de fina bilderna!

 

 

 

 

 

 

 

En härlig helg i hundens tecken!

Äntligen har det blivit lite varmare och det känns faktiskt som om sommaren är på väg på allvar, men det är kanske för tidigt att ropa hej! Det har m.a.o. blivit ett härligt väder för uteaktiviteter av olika slag, så lördagen tillbringade vi hela dagen i viltspårsskogen tillsammans med Barbro och Pelle samt deras krulltottar Lykke och Chica. De tar sig tid att åka ner hit ända från Småland och det är lika kul att träffas varje gång! Dicho verkar lika glad som oss varenda gång vi träffas och då är det nog Lykke han gillar allra mest, förmodligen inte enbart för att hon är hans söta dotter – nej det handlar nog mer om att hon efter löp och skendräktighet doftar så fantastiskt gott.

Inspirerad av en filmsnutt från ekipage som tränar inför Nordiska mästerskapet i viltspår och tänkte jag att ge Dicho något att bita i, så han fick gå ett spår som inledningsvis gick längs med en grusväg. En lång sträcka av första raksträckan var oblodad med enbart klöv. Jag ville jag få ner hans inledningsvis lite för höga tempo och därför var det sedan många vinklar och lurigheter då spåret fortsatte in i skogen, som bestod av bland- och bokskog. Han gjorde lite ojämn inledning utefter vägen, men när han spårade sig in i skogen så var han mkt målinriktad och beslutsam. Precis innan klöven ringade han en del, för att därefter hitta sitt efterlängtade slutmål. Både han och jag var nöjda och också ganska trötta efter avslutad spårning.

Lily spårar i ett lugnt och behagligt tempo, men är inte så taggad på klöven som Dicho. Det jobbar jag nu på och jag vill också att hennes spårning ska bli ännu jämnare – nu spårar hon oftast bäst i spårets senare hälft. Är hyfsat nöjd med hennes insats under dagens spårning, men det kan säkert bli ännu bättre! Lykke verkar gå i pappas fotspår och är redan mkt duktig i spåret – hon gick ett fullängdsspår utan några större problem. Chica gick ett ngt kortare spår och även hon hittade sin klöv. Tyvärr blev det inga bilder tagna, för vi var förmodligen alltför uppfyllda av härliga upplevelser i viltspåret.

Fler foton blev det däremot från söndagens roliga valpträning med Amber-kullen med familjer, som innehöll allt från inkallningsövningar till olika lekar. Tack, ALLA och ha nu en riktigt skön sommar!

IMG_2629

Hela härliga Amber-gänget (som bor i den här landsändan)! Till hösten, då vi träffas igen så ser vi fram emot att också få träffa syskon norrifrån.

IMG_2615 Ice i närbild.

IMG_2620 Basil och Elsa.

Efter träningen blev det tid för lek och ingen av valparna var direkt nödbedd, för det blev full rulle i de små benen.

IMG_2624

Elsa på språng, bl.a. då hennes snabba ben gick som trumpinnar då ”Amberkullens snabbaste” avgjordes och hon fick bästa tiden.

IMG_2621 Tess, nyfiken i en strut!

IMG_2637

Basils kroppsspråk talar sitt tydliga språk, för så här trötta och nöjda var Amber-valparna efter dagens äventyr!