Sommaren är kort!

Sommaren är kort det mesta regnar bort , som Tomas Ledin sjunger och det kan jag nog hålla med om – speciellt efter en sommar som denna då det så här långt varit extremt dåligt väder. Bästa kompisen Gerd och jag passade på att i mitten av juli vandra på fina Österlenleden tillsammans med perroflickorna Isa och Lily. Vi lyckades att pricka in en heldag med soligt väder och alldeles lagom vandringsväder både för oss och för krulltottarna.

Gerd bjuder på saftiga jordgubbar och smarriga laxmackor – till både min och hundarnas förtjusning eller så var det G de gillade allra mest?

IMG_3150IMG_3147

Vandringen på ca en mil genom det fantastiska Österlenlandskapet började norr om Simrishamn, n.b. Vårhallen och där avslutade vi också vår promenix och till hundarnas stora glädje fick de då bada på det fina hundbadet.

IMG_3152

När det sedan började att bli dags för mat så tog vi oss vidare till Rörum och Mandelmanns trädgård och cafe´, som tyvärr hade stängd servering mitt i högsäsong. Där finns också Franskans creperie och det är väl värt ett besök, men för vår del fick det bli en annan gång för efter vandringen var vi sugna på ngt annat än crepes. Det fann vi på golfklubben i Vik, där vi åt en efterlängtad och god måltid.

Vår vistelse i sommarstugan i vackra S:t Anna skärgård har i år blivit något kortare än vanligt, men jag tycker nog ändå att vi hunnit med en hel del – även om timmarna/dagarna med sol och sommarvärme har varit få.

IMG_3299

IMG_3194IMG_3303

De här snabba skiftena mellan molnfri himmel och till att den en kort stund senare är täckt av regntunga moln har varit utmärkande för denna sommar så här långt. På bilderna som kommer så kan ni se hur fort vädret slog om en kväll på bryggan på endast tio minuter.

IMG_3173

Lily njuter i kvällsolen – så länge det varar!

IMG_3161 RumpNisse

IMG_3190 Mäktigt väderomslag!

IMG_3181 Hopp i land Kalle!

IMG_3183

Söta Lily!

IMG_3286

Badbilder på Dicho och Isa som precis som Lily älskar att bada och simma.

IMG_3218

Livet är härligt, ser Dicho ut att tänka!

IMG_3222

En till en RumpNisse-bild!

IMG_3233

IMG_3246 Badpojken Dicho

IMG_3258 Isa – ngt rufsig i pälsen efter badet!

IMG_3268 Ska vi bada igen?

IMG_3261 Kom igen, Lily!

Badbryggan som annars brukar var överfylld av badgäster är i sommar oftast öde och tom.

IMG_3292

Ett årligt besök i fina sommarstaden Söderköping tajmade vi också in. Där ligger det populära Smultronstället, med Sveriges godaste och förmodligen största glassar som serveras på de mest fantasifulla sätt. Kan rekommenderas, men tänk på att inte ha ätit middag innan för att få plats med de gigantiskt stora glassarna i era magar! Här är hundar också hjärtligt välkomna!

IMG_3318

Kanalbåt för de som vill ta en tur på Göta Kanal.

IMG_3320

Dessutom har vi hälsat på släkten i Norrköping och träffat vänner i Västervik samt lyssnat på musikuppträdande, men då togs inga bilder eller så ligger de i min mobil.

Ha nu en bra fortsättning på sommaren och hoppas vi kan se fram emot finare väder i augusti månad – bättre sent än aldrig!

 

 

 

 

 

 

KENNELTRÄFF

IMG_2700

Lördagen den 15 augusti kl. 11.00-(15.00) hälsas valpköpare med släktingar och vänner välkomna till kennelträff på Lomma Brukshundklubb.

Vi kommer att ha gott om tid för både hundprat och umgänge med varandra, dessutom äter vi en gemensam lunch samt fikar. Ni kommer att få prova på aktiviteter som t.ex. viltspår och utställningsträning.

Ras- och valpintresserade är också välkomna och ni kommer att få möjlighet att träffa både vuxna perros och valpar. Meddela mig att ni kommer på tel. 073-3960833, senast den 12 augusti!

Jag ser fram emot en rolig träff och det ska bli så kul att träffa er alla!/Louise

IMG_1861IMG_1707IMG_2105

IMG_190510420780_10152438037313392_7793478775051920322_nIMG_1897

Nu är det klippt!

Detta år verkar det att kunna bli en sommar som inte riktigt ville komma igång på allvar, för största delen av juni och halva juli har vädret allt som oftast skiftat mellan sol och moln. Dessemellan har det även varit ett flertal dagar med regn och rusk samt en hel del nätter med kyliga hösttemperaturer. Den svenska sommarvärmen verkar tyvärr lysa med sin frånvaro ännu ett tid.

Lily, Isa och Dicho däremot verkar trivas med den svala temperaturen och de vistas mer än gärna utomhus från tidig morgon till sen kväll.

IMG_3099

Tjo och tjim!

IMG_3100

Lily och Isa spanar nyfiket!

IMG_3101

En sommar som den här så gäller det att hitta andra uteaktiviteter än att ligga på stranden, som t.ex. så gjorde jag och hundarna häromdagen en härlig långvandring i sällskap med Gerd på Österlenleden, med start norr om Simrishamn (n.b. Vårhallen). Där ligger det ett fint hundbad och till hundarnas glädje så avslutades vandringen med ett härligt bad. Därefter tog vi oss vidare till Rörum, som är en söt liten ort med där bl.a. Mandelmanns trädgård och cafe´ och Franskans creperie ligger och båda är populära utflyktsmål. Vi hann att bli rejält hungriga när det blev dags att äta en god måltid på golfklubben i Vik. Vilken härlig dag vi fick – den gav mersmak att ta med hundarna och vandra fler gånger i sommar!

De flesta valparna i Amber-kullen har nu fått fina sommarfrisyrer och jag måste säga att de är lika söta med kort som med lång päls. Hittills har Chilli, Tess, Ice, och Elsa låtit lockarna falla och snart är det även Basils tur.

IMG_3121 Före

Lamirada Amber Star Born

IMG_3133 Efter

Söta Tess!

IMG_3134

IMG_3142 Före

Snygge Ice – Lamirada Amber Fire and Ice

IMG_3144 Efter

 

 

 

 

Tollarp och Tvååker

Vad är det bästa man kan göra på sommarens hittills varmaste dag (36 grader), som inföll förra söndagen? Jo, att  åka på en inofficiell utställning i Tollarp med tre av Lilys Amber-valpar, Tess (Lamirada Amber Star Born), Basil (Lamirada Amber Basil) och Ice (Lamirada Amber Fire and Ice). Värmeböljan till trots så var de så duktiga alla tre och bland hanvalparna 4-6 mån så blev Basil tvåa och Ice etta med BIR samt BIM för Tess. Dessutom blev Ice utplockad bland åtta valpar i BIS-finalen av domare Hans Almgren.

I söndags var det så dags för den årliga rasspecialen i Tvååker, med hela 83 anmälda perros. Den härliga syskontrion gjorde ännu en gång en bra insats, när snyggisarna Ice och Basil blev trea respektive fyra i valpklassen, medan söta Tess slutade som BIM och blev då bästa tik. Glädjande nog gav domare Gerard Mensink dem strålande kritik, som t.ex. härligt temperament och ”very promising”. Det blev en rolig dag i perrons tecken och de hotfulla regnmolnen skingrades efter hand och allt som oftast tittade sedan solen fram.  En bra insats på båda utställningarna av de söta krulltottarna och Grabbarna Grus handlers Annelie och Pernilla – vad duktiga ni är!  Tack alla för en trevlig dag vid ringside och till Birthe för trevligt sällskap i bilen!

IMG_3048 Tess

IMG_3037 Ice

IMG_3038 Basil

Visst är det kuuul med utställning eller vad säger ni i Ice familj?

IMG_3049

Dichos mormor Trizza gjorde sedan som 11-åring en bedrift när hon först blev Bästa veteran och därefter placerade sig som fjärde Bästa tik. Suveränt bra gjort av en tik i hennes ålder i den hårda konkurrensen. Still- going- strong!!

IMG_3079

IMG_3094

Vid ringside:

IMG_3054

IMG_3055 Birgitta o Puma

Trötta, men nöjda efter dagens framgångar var det därefter dags att köra hemåt. I sällskap med Åsa och Arnes bil åkte vi söderut och väl hemma var det sedan skönt att sätta sig vid dukat bord o äta en god middag som Mats fixat till. Dessutom blev det en sådan där underbar kväll som man bara längtat efter och i våra gästers trevliga sällskap hade vi en härlig kväll i trädgården. Våra fem perros verkade också att trivas i varandras sällskap och varvade med att vila på uteplatsen och att leka på gräsmattan. Framförallt  Dicho, som för kvällen var tupp i hönsgården, verkade nöjd med att ha hela fyra perroflickor som sällskap och att Sthlms-släkten även skulle sova över till nästa dag var ju en trevlig överraskning för honom.

IMG_3089

Arne och Mats i djupa diskussioner om allt mellan himmel och jord!

IMG_3088

Perroligan: Zelma, Trizza, Dicho, Lily och Isa.

Dagen därpå (idag alltså) åkte vi till Fiskboden i Lomma och åt en god lunch, dessutom slank det också ner några smaskiga glassar från Glassfabriken. Jättekul att ni kom och hälsade på Åsa och Arne – ha nu en bra resa norröver!