Helg-tripp till Stockholm

Helgens tripp till Sthlm blev extra kul då Lily på Täby galopps nationella utställning fick Excellent, ck och blev Bästa tik och BIR. Vilken härlig perrotjej hon är, för trots söndagens värmebölja var hon full av energi då hon äntrade ringen. Mina möjligheter att kunna ta mig fram i lite högre tempo hade dagarna före sett osäkert ut, då jag sedan några veckor tillbaka har haft stora problem med mitt ena knä. Det kändes otroligt skönt att det nu fungerade även med spring i benen!

11242195_386425104900521_1800450181044120568_n

Det var trevlig stämning vid ringside, då vi perrofantaster knökade ihop oss på den minimala gräsyta som kunde ge oss skugga. Vårt tält fick den här gången ligga kvar i bilen, för det fanns inte någon plats kvar att ställa upp det på. Det var också roligt att återigen få träffa Lilys brorsa Melker med matte Ronja samt delar av Lilyvalpen Chillis familj, Anna och Sofia. Husse Erik och lillkillen var kvar i deras sommarstuga och njöt av sommarvärmen.

11947486_386434458232919_1414977024262283960_n Lily och jag tar en selfie!

På ditresan  stannade vi över en natt hos Gerd i Västervik. Hon och Leo har precis flyttat in i en nybyggd och vacker lägenhet med bara några minuters gångavstånd till centrum. Förutom att lägenheten har fyra meter högt i tak och att man från köket har havsutsikt, så är det häftigt för mig att att komma in i de rum som tidigare varit lektionssalar på en av stadens lågstadieskolor, Östermalmskolan. Där jag gick som liten i  åk. 1-3, så det var inte utan att jag kände mig lite nostalgisk då vi stegade in i den vackra 1900-tals byggnaden!

Inemot kvällen satt vi fler timmar på en uteservering och läskade oss med varsin iskall öl och njöt av den sköna sommarkvällen. Senare på kvällen avnjöt vi en god middag i en av skolan undervisningssalar, som numera fungerar som vardagsrum i en öppen planlösning tillsammans med köket. Tack, Gerd för en härlig vistelse i min uppväxtstad!

11951964_386434478232917_6001758165387464210_n Vacker vy i V-viks hamn!

Efter en god frukost for vi sedan vidare mot kungliga huvudstaden, n.b. till Åsa och Arnes fina kulturhus i Gröndal. Där blev det ännu mer god dryck, mat och trevligt umgänge –  när Arne och Jens firade sina födelsedagar. Tack, för allt Åsa och Arne!

11890951_386434574899574_7727035615445937052_n Vackra Gröndal

 

 

Kennelträff

I lördags var det så dags för Lamiradas Kennelträff och det var så fantastiskt roligt att träffa valparnas familjer med släktingar samt ras/valpintressenter. På förmiddagen som var solig och sommarvarm fanns det gott om tid för mingel och därefter hade vi utställningsträning. Ekipagen jobbade på bra och det märks att de flesta av er valpköpare redan har ställt ut några gånger och/eller börjar få bra kontakt med sina små godingar. Jag ser verkligen fram emot att få följa Lamiradas fina valpar i framtiden. Ofattbart nog är de redan 6 månader gamla och så trevliga, arbetsglada och sociala allihopa.

IMG_3437

Ett underbart vimmel av perros och härliga valpköpare.

IMG_3443

Lily hade fullt upp med de små och när de emellanåt blev för livliga gentemot henne ”talade¨ hon om för dem hur man uppför sig.

IMG_3441 Tess tar en kort paus.

IMG_3454 Chilli (efterlängtat Sthlms-besök)

IMG_3461 Ice kelar med husse Ola

IMG_3467 Basil har bus-stund med matte Annelie

Efter lunchen var det sedan dags för viltspårsträning och valparna fick först bekanta sig med både klöv och blod och därefter fick de gå varsitt kort. enkelt och rakt spår. Alla valparna tog sig an spåren bra för att vara första gången och spårade i skiftande tempo och med lite olika spårteknik.  Jättekul, att få se dem i aktion och Chilli och Tess tog till och med sina klövar i munnen och såg då mäkta stolta ut när de återvände till övriga i gruppen.

IMG_3468 Basil på G

IMG_3452 Elsa med sin sötaste uppsyn!

Jag hade lite svårt att hinna fotografera under dagen, men det blev i alla fall några bilder och jag hoppas kunna få fler foton framöver från ngn annan som varit flitigare med kameran än jag.

IMG_3463

Allt roligt har ett slut!! Här är det Anna och Chilli som tar farväl, för att påbörja sin resa norröver mot kungliga huvudstaden. Tack till alla för att ni kom och hoppas att vi snart ses igen!

Road trip – Askersund och Ronneby

I helgen som varit har Lily gjort årsdebut i utställningsringen efter ett långt uppehåll, då hon bl.a. varit ¨valpledig¨. Till lördagens nationella utställning i Askersund var det 20 perros anmälda. När det var Lilys tur i tikarnas championklass, så äntrade hon ringen med en härlig energi och det märktes att hon tyckte det vara toppenkul att få ställas ut igen. Efter några fina rundor av henne, så tilldelade domare Annika Ultveit-Moe henne excellent . Därefter blev hon Bästa tik och slutligen BIR. Dessutom ingick Lily i La Sirenita¨s uppfödargrupp som knep första platsen med HP. Vilken fin start på vår Road trip! Trots ytterligare en fin insats av Lily under eftermiddagens gruppfinal , så blev hon inte utplockad bland de rasvinnare som gick vidare.

IMG_3372

Inemot kvällen styrde Mats och jag kosan mot Ronneby och när det i slutet av resan blev ett flertal stopp på grund av vägarbeten så kändes det oerhört skönt att ha en GPS som vägledde oss rätt i mörkret mot vår stuga på Ronneby havscamping. Ett trevligt övernattningsställe förresten, med bra storlek på stugan och fräscha toalett- och duschutrymmen. Lily som gillar att vara på resande fot hade inga prolem att komma tll rättta i det nya boendet och så fort vi packat in våra grejer så kröp hon in i sin tygbur och somnade så gott.

På söndagsmorgonen kunde vi ta det lugnt, för vår ras skulle inte in i ringen förrän senare på förmiddagen. När vi kom fram till Brunnsparken var 14 månader gamla Iza (Forevertobe Juno) redan på plats med husse Janne och matte Gunilla, som tagit sig dit ända från Stockholm – kul! Efter att ha gjort lite praktiska sysslor, som att t.ex. sätt upp vårt tält som skydd mot solen, eftersom det enligt prognosen skulle bli varmt, så tog jag med mig Iza  för att träna henne en stund. Hon var mitt inne i sitt höglöp och hade inte alls samma energi som när jag träffade henne under våren. Trots detta gick det faktiskt ganska bra i ringen och hon slutade som tvåa i tikarnas juniorklass med excellent.

IMG_3231

Bedårande söt även som liten och jag kan inte låta bli att lägga in en bild på Iza som valp.

I championklass blev det ngt senare Lilys tur och trots att hon även denna gång gjorde bra ifrån så blev hon placerad som fjärde championtik med ck, vilket inte räckte ända fram. Därutöver var det kul att Lily-valpen Basil med matte Anneli med mor kom på ”studiebesök” i det härliga vimlet av hundar, utställare och besökare.

IMG_2105

Så här söt såg Basil ut för några månader sedan – blir onekligen lite nostalgisk av de gulliga valpbilderna!

Nu är vi hemma igen efter en rolig helg och flocken är återigen samlad. Dicho och Isa blev så glada när Lily kom hem igen och det har varit full rulle på dem varenda gång de varit utomhus.

IMG_3345 Tjo o tjim!

IMG_3347 Isa

IMG_3428 Dicho

Bilderna avslöjar också att det bara efter några dagar borta blivit dags att klippa gräset igen!

IMG_3388

Hoppas att värmen håller i sig ett tag till och till alla som nu börjat att jobba, så finns det ju kvällar och helger då vi kan njuta av sensommarvärmen!