En succe´-helg!

Efter en mycket framgångsrik helg i utställningsringarna, så sitter jag i skrivande stund med ett leende på min läppar och är bara så nöjd och glad över Lily och även hennes valpars fina insatser. Lördagen inleddes med att Lily (La Sirenita´s Bonnie) på ett mycket övertygande sätt fick Excellent, Ck och Cacib samt blev Bästa tik och BIM på en Internationell  utställning i Hilleröd. Hon blev därmed både Köpenhamnsvinnare 2015 och C.I.B. (Internationell utst.champion).

12047572_396956850514013_135010940_n

Lily – denna underbara perrotik som alltid gör sitt yttersta när hon kommer in i ringen och som verkligen älskar när det är show-time. Hennes arbetsglädje smittar naturligtvis av sig på mig och det är lika roligt varje gång jag äntrar ringen tillsammans med henne.

12048821_396956840514014_333164166_n

Av domare Lene Johansen fick Lily fantastiskt fin kritik:

12042001_396956837180681_218441561_n

Samma dag var Stockholmsvalpen och choklapralinen Chilli (Lamirada Amber King Coal) med familj på en Inofficiell utställning i Nynäshamn och han fick beröm av domaren både exteriört och för sitt trevliga temperament. Dessutom var han och lillmatte Sofia inne i ringen i ”Barn med hund” och det fixade de båda galant.

12026718_396956857180679_1851586286_n

Under söndagen var det dags för tre av syskonen i Amber-kullen att ställa ut på Lunds BK:s inofficiella utställning. Finingarna Tess, Ice och Basil var alla så duktiga och samtliga fick också HP samt fin kritik med bl.a. ”lovande valp”. Basil (+BIR) och Ice blev etta respektive tvåa bland hanhundarna och Tess tik-etta och BIM. Sedan gjorde Basil så bra intryck på domare Annett Köster att han slutade som 3:a i BIS-finalen.

Tack för en trevlig dag vid ringside (vädret till trots, för mellan varven vräkte regnet ner, så tur att vi hade tält) och grattis till valpköparfamiljerna – roligt att ni kom med era små sötnosar. Små och små…de har på sistone vuxit så det knakar och flera av dem är nu på väg in i könsmognad. Snart är valptiden ett minne blott!

IMG_3767 Basil (Lamirada Amber Basil) med sin HP-rosett.

IMG_3787 BIS-finalen!

IMG_3799 Annelie och Basil – glada och nöjda över BIS3.

IMG_3796

IMG_3742 Pernilla och Ice in action!

IMG_3751

Ice (Lamirada Amber Fire and Ice) väntar på att gå in i ringen.

IMG_3762

Tess (Lamirada Amber Star Born) vilar ut efter löprundorna (look-alike mamma Lily).

IMG_3760

IMG_3758  Med BIM-rosett.

Söta Norwichterriern Anna med matte Charlotte var på plats om hejarklack – kul att ni kom!

IMG_3777

 

 

Dagen efter!

Dagen efter en nationella utställning på ett (precis som förra året) mycket blåsigt Eslöv flygfält – verkar Lily tycka att det denna regniga söndag är skönt att relaxa och att smaska på ett gott märgben tillsammans med Dicho och Isa.

IMG_3616

Resvana Lily har lätt att koppla av även på andra ställen än hemma och här på resande fot har hon hittat en skön sovplats i Mats resväska.

IMG_3540

Stilstudier på Isa …

IMG_3643

…och Dicho.

IMG_3634

Tack och lov hade vi tält med oss igår som skydd mot den kalla vinden och i och utanför tältet fördrev vi några timmar i väntan på att det skulle bli vår tur att äntra ringen – tiden gick snabbt då vi hade många trevliga hundmänniskor att umgås med. Nästa år verkar utställningen vara tillbaka igen i den vackra Sofieroparken och det ser jag verkligen fram emot!

IMG_3391

Ett tjugotal perros var anmälda och ännu en gång så gjorde Lily några mkt fina rundor i ringen, vilket gav henne Excellent, ck och Bästa tik3. Vilken härlig attityd hon har när det gäller arbetsuppgifter av olika slag – hon älskar verkligen när vi jobbar tillsammans!! Domare Espen Engh tyckte för övrigt Lily var av Excellent kvalitet och att hon tillhörde en av fyra tikar som han ansåg var på en högre nivå än de perros han nyligen sett på den engelska Perrospecialen.

När jag ser henne på den här bilden, så kan jag inte annat än att hålla med honom – underbaaaara och vackra Lily!

IMG_3669

 

Lilleström – Lily EDS-championklassvinnare!

Efter en del turer med ett skadat knä, tandköttsinflammation och en varningslampa i vår bil som började att lysa kvällen före avresa, så kom vi då äntligen iväg vid lunchtid i fredags med sikte på söndagens Europeen Dog Show (EDS), som i år gick i norska Lilleström. I perroringen gjorde Lily mycket bra ifrån sig då hon, för den finske domaren Kari Järvinen, i tuff konkurrens vann tikarnas championklass med Excellent (efter ett flertal rundor innan domaren bestämde sig för att placera just henne i topp). Därefter hamnade hon bland de fyra främsta i Bästa tik och slutade på en ”delad tredje plats”, då hon var en av två tikar som domaren tackade av för tredje och fjärde plats. Hela startfältet, som dramförallt bestod av finska och norska ekipage, bedömdes i en hiskligt tempo och på ca. en timme var ett trettiotal perros avverkade. Torine och jag hann också med lite shopping innan hemresan, medan Mats och Lily tog det lugnt efter den tidiga morgonstarten  (perron var först ut i ringen med start kl. 9.00).

IMG_3607

Underbara och söööta Lily vid Selfie Wall! Jag kan inte vara annat än supernöjd med hennes fina prestation!

IMG_3601

Etapp ett på vår resa gick alltså mot Vestby. En bit därifrån bor Torine och Bernt på en fantastiskt fin gård – inramad av allsköns blomsterprakt (Torine har gröna fingrar) samt omgärdat av ett vackert skogsområde.

IMG_3599 Mats gosar med Leyla med boningshuset i bakgrunden!

Vi hade några mycket fina dagar hos värdfolket och förutom trevligt umgänge, så fanns det också tid att få träffa en av Dicho och Forevertobes Fionas fina valpar Leyla med husse Ingvar – sååå roligt att ses! Torines foderhund Leyla är alltså syster till Åsas och min foderhund Iza.

IMG_3585

Leyla är en trevlig, söt och smäcker perroflicka med mycket spring i benen.

IMG_3587

Pigg och glad o alltid ngt på gång!

IMG_3597

Men hon har också en off-knapp, för att t.ex. kunna stå still ställa upp sig snyggt.

Tid för valpmys blev det också och de är sex veckor och bedårande söta – här kan man prata om spring i benen. När de är utomhus, så springer de runt hela tiden …

IMG_3558

Livet leker!

IMG_3547

.. eller utforskar världen utanför valplådan.

IMG_3574IMG_3572IMG_3548

IMG_3543 Ingvar kelar med en av sötnosarna.

Tack, Torine och Bernt för er gästvänlighet!

IMG_3565

Nu är vi hemma igen och här i Skåne har hösten börjat att komma på allvar, för tidiga morgnar och kvällar är det betydligt kyligare än bara för ngn vecka sedan. Vi får hoppas på en skön sept.-nov. med mkt sol och hög fin luft, så det dröjer ännu en tid innan vi går in i höstmörkret!