Höstlov och BPH

Hösten har gjort sig påmind en längre tid med flera dagar av regn och rusk, men så plötsligt har vädret slagit om med ett flertal soliga dagar och så fint det då kan bli med alla vackra färger i naturen. I år förutspås det att bli en lång och kall vinter, men för min del håller jag gärna kvar det för årstiden milda vädret så länge som möjligt.

IMG_3892 Isa o Dicho

Här tränar Isa sök och letar efter Mats som ligger väl gömd någonstans i grönskan.

IMG_3882

På språng!

IMG_3906

Var är de andra!

IMG_3912

Dags för hemfärd efter ett roligt träningspass i skogen!

IMG_3929

Några timmar senare var de i farten igen – en perro har verkligen mkt energi i sin lurviga kropp! Fast inomhus är de alltid lugna – skönt med hundar som har både på- och avknapp!

IMG_3866

Lily på G – inför ett race med de andra!

IMG_3818

Rulla runt huller om buller är vi bra på!

IMG_3874

Here we go again!

IMG_3859

En annan perro som varit i farten är Zaba (Caraydan Nodalin), som i söndags genomförde ett BPH (Beteende- och Personlighetsbeskrivning Hund) med skott på Lunds BK och det klarade hon riktigt bra. Zaba blev snabbt varm i kläderna (pälsen) och när testet var slut, så dröjde hon sig kvar en stund – full av förväntan inför ännu fler roliga övningar.

12182283_404937573049274_433653729_n Zaba har gjort en flygplanslandning i väntan på sitt BPH!

Förutom olika hundaktiviteter, så tjuvstartade La familia med att fira Mats födelsedag redan i lördags. Det blev en riktig helkväll och förutom god middag på Harrys, så inledde vi firandet med ”Hipp, hipp” Anders Janssons roliga enmansshow på Lunds stadsteater. Den kan rekommenderas – det blev många glada skratt!!

mats fyller

 

Favorit i repris!

IMG_3828

Favorit i repris med ”Lily” La Sirenita´s Bonnie.

IMG_3810

Favoritleksaken är gammal, men bilderna är nya!

IMG_3840

Oj, vad ”uppkäftig” Lily ser ut när hon leker!

IMG_3822

Tittut!

IMG_3824

Are you talking to me?

IMG_3830

Kanske dags för ett perrorace igen?

IMG_3841

Puuust!!

IMG_3812

Slutlekt och istället dags för ett träningspass med matte!

Drippen dropp och droppen drapp!

Vi har precis kommit hem efter en trevlig resa till Åland via Hofors – där vi stannade till för övernattning på båda dit- och hemresan hos Carina o Kjell och deras tre fina hanhundar. 9-åriga Zalle som fortfarande är en alert och ungdomlig perrohane och hans två-åriga lekfulla son Mac, som gillar krulliga tjejer och som gärna hänger med på lite buslekar. Dessutom den snälle ”gammelmannen” Chili – en chow-chow och som i Lilys ögon ingav stor respekt då han låg och sov i dörröppningarna och gjorde det knivigt för henne att passera igenom dem.

eckerö3

På fredagen var det så dags för oss att tillsammans med Lily och Mac ta färjan över till Viking Lines Internationella utställning i Eckerö, för att installera oss inför lördagen. Vi övernattade på närliggande Eckerö hotell, som ligger vackert belägget precis intill vattnet och erbjuder fina vandringsstråk med hundarna precis utanför husknuten. Efter ankomsten hann vi med en skön kvällspromenad innan mörkret infann sig och kvällen avslutades sedan med en middag på hotellets restaurang innan det var dags att krypa till kojs och försöka få lite skönhetssömn till det var dags att äntra ringen.

Eckerö1 Tack, Carina för ressällskapet och för trevliga dagar!

Utställningshallen i Eckerö har konstgräs, vilket är ett lite annorlunda underlag än de flesta hallar har. Men helt ok att springa på tycker jag, för det blir inte lika stumt som ett cementgolv. Senaste tiden fina utställningsframgångar för Lily har varit fantastiskt roliga och förr eller senare brukar det ju i denna bedömningssport droppa ngt och komma en liten dipp. Ännu en gång var Lily otroligt taggad när hon kom in i ringen och gjorde några fina rundor, men det nådde ändå inte riktigt enda fram även om hon var snubblande nära att ta certet, men med ett finskt ekipage som klämde sig in före så fick hon istället reservcertet och slutade som Bästa tik trea.

eckerö4

Nåväl, vi har ändå haft en rolig helg och på plats i utst.hallen var det trevlig stämning vid ringside och att vi fick träffa två av Lilys fina bröder (Messi och Melker med familjer) var ju toppenkul. Messi som förresten blev tvåa i Bästa hane och knep då också certet och blev på så vis Finsk utställningschampion. Grattis Fanny och snygge-brorsan!

Eckerö Syskontrion

Här hemma har familjen också haft en helg med underbart höstväder, som härligt nog verkar hålla i sig ännu en tid. Dicho och Isa tar varje chans att vara utomhus i trädgården, för det finns ju så mkt att hjälpa till med nu när det ska höststädas. Om vi krattat ihop lövhögar, så kan de ju alltid hoppa i dem så att de blir ännu med kompakta. När de inte har några arbetsuppgifter, så ligger de gärna på span ute på gräsmattan och kollar in så att vi tvåbenta jobbar på som vi ska.

IMG_3428IMG_3724Dicho har full koll!

IMG_3359IMG_3404 Inget undgår Isa heller.