Hipp. hipp, hurra!

1årsdag

Hipp, hipp hurra till de underbara valparna i Amberkullen på deras 1-årsdag! Tänk, vad tiden går fort för det känns faktiskt som igår då de här sötnosarna såg dagens ljus för första gången! Förutom att de redan då var oerhört söta och charmiga små valpar, så var de också mycket sociala o framåt och glädjande nog så verkar de trevliga egenskaperna hålla i sig för jag får löpande rapporter om hur trevliga de är till temperamentet.

IMG_0530

Tack till er härliga valpfamiljer för att ni tar så väl hand om era krulltottar och för allt jobb som ni lägger ner på dem för att de ska få en bra start här i livet. Det har varit fantastiskt roligt att få lära känna er under året som gått och jag hoppas att vi snart ska ses igen!

IMG_4157

Tack också till Helene och Torbjörn för att vi fick använda er fina hanhund Noppe (Figaro) som pappa till de små charmtrollen! Kärlekshistorien började då det sa klick mellan honom och Lily (La Sirenita`s Bonnie) på en snöbelagd kulle i Skellefteå i slutet av år 2014 då kärlek uppstod mellan de tu.

 

Vi går mot ljusare tider!

Trots flera dagar med regn och friska vindar kan vi äntligen känna att vi nu går mot ljusare tider, då våren allt emellanåt gör sig lite påmind. Igår gick jag förbi en trädgård som var alldeles gulprickig av vintergäck som tagit fart efter senaste tidens plusgrader. Så här söta vårblommor hade vi i vår trädgård förra året!

IMG_1891 Tess

Efter att Dicho igår morse opererade bort en nackknuta har han varit både trött och tagen. Som den storätare som han är så kom aptiten tillbaka redan igår kväll, men några långa promenader och fysiskt krävande aktiviteter får vi dröja med ett tag till. Hur förhindrar man att en hund som blivit sydd i nacken att inte riva sönder stygnen när han kliar sig med baktassarna? Tratt av olika slag var ju inte att fundera på, istället fick det bli en T-shirt över bandaget och en elastisk binda som håller den på plats samt tubsockor på baktassarna.

–  Ja, jag vet Dicho att det inte är så kul att vara så här utklädd, men håll ut det är snart över!

IMG_4352

IMG_4354

Älskade skrutten – det finns ingen som kan ha så sorgsna ögon som Dicho!

IMG_4356

Lily och Isa visar stor hänsyn till att Dicho vill ha lugn och ro, men utomhus är det som vanligt full rulle på perrotjejerna.

IMG_4337

Mellan varven kan de faktiskt också stå stilla, så att jag får chans att fotografera dem i närbild.

Skrattar bäst  som skrattar sist – Isa, ta mig om du kan!

IMG_4342

IMG_4347

Lily, som börjar att få allt längre päls för varje vecka!

IMG_4344

IMG_4332

Isa, smäcker och snabb – trots att hon snart fyller nio år!

IMG_4338

Hoppas att ni också börjar att börjar att få lite vårkänslor då och då, oavsett vilket så önskar vi i alla fall en skön start på februari månad!

 

Tjo, vad de va livat!

Det var livat värre när barndomskompisarna Lily och Zaba träffades – tillsammans med matte Lina tog vi en härlig långpromenad i ett soligt Järavallen. Båda perrotjejerna är nerklippta och rör sig oerhört snabbt med sina smidiga och gracila kroppar. Såååå härligt med solsken och vår i luften efter alla regniga och ruggiga dagar!

IMG_4284IMG_4286

Fullt ös – hopp, studs och spring!!

IMG_4276IMG_4289

Men också stunder, då de bara gick runt och myste i solskenet. För att en stund senare få spring i benen igen.

IMG_4303

Lily i närbild – sötaste tjejen!

IMG_4305

– Kom igen!

IMG_4280

– Jag är redo!

IMG_4282

IMG_4299

Zaba, en till söt perrotik.

IMG_4296

Fina tjejduon, som trötta och nöjda varvar ner efter alla springlekarna.

IMG_4318