Malmö Internationell

I söndags var det utställningsdebut på en officiell utställning (Malmö Internationell) för söta Lily och Noppe-dottern Tess och trots sin ringa ålder så klarade hon det riktigt fint. Den lilla hoppetossan visade sig kunna slappna av riktigt bra då hon hade vistats en stund i den stökiga utställningshallen. Förutom en och annan promenad så låg hon mest i sin bur och sov eller tittade ut på allt som hände runtomkring. När det blev dags för tikarnas juniorklass, så var det sammanlagt tre unga tikar som skulle visas upp för domare Eva Nielsens kritiska ögon. Tess ställde upp sig bra och sprang några fina rundor och lyckades sedan med bedriften att knipa första platsen i klassen med Excellent och Ck.

malmö2

Därefter gick hon in i Bästa tik, då det endast var hon och den äldre Öppen klass-tiken Java (Grattis till BIR Anna) som fått Ck av både tikar och hanar. – Jättefin. sa domaren om Tess, men fortfarande en baby så därför placerar jag henne på andra plats med reserv Cert. Men jag är sååå nöjd med Tess prestation – inte dåligt att bli tvåa för en så ung tik med tanke på konkurrensen, med bl.a. tre tikar med Specialtecken: C. Vilket betyder att det bara saknas ett Cert för att de ska bli Svenska utställningschampion.

malmö1

Fin domarkritik: Söt feminin tik med fin sidosiluett, välutvecklad, feminint huvud med bra detaljer, rastypiska vinklar, bra päls för åldern, behöver utvecklas ngt i bröstkorg, rör sig bra fram och bak och ett utmärkt steg från sidan.

Idag kommer Tess att klippas kort, så nästa vecka när det är dags för henne och matte Birthe att påbörja en ny fortsättningskurs i lydnad och spår så kommer krulltjejen att röra sig smidigt och lätt i sin nya vårfrisyr och med sin slanka kropp.

IMG_2813

Påskhelgen närmar sig nu med stormsteg, så från oss till er – en riktigt Glad Påsk!

IMG_2110

London – here we come!

Vi är nyss hemkomna från en härlig vistelse i London, så tack min underbara familj som gav mig en så fin födelsedagspresent! Tack också till Maribel som passade två av våra perros och till Solveig med familj som tog så väl hand om Isa. Hon har som alltid haft fina dagar hos er och var gång vi nu går förbi er trädgård så drar hon lite extra mot ert hus i hopp om att kanske få se en glimt av någon av er.

london5

Vid ankomsten till London, n.b. Kensington var det en lycklig Mats som fick en efterlängtad skummande iskall pub-öl tillsammans med en välsmakande lunch.

Nästa dag tog vi tåget till Birmingham Internationel och till världens största hundutställning Crufts i National Exhibition Centre – med hela 20.000 anmälda hundar.

london4 Utställningshundarnas bås.

Det var helt klart det största mässcentret som Mats och jag hittills sett i dessa sammanhang, med fem stora hallar med både utställningsringar och försäljare och ett myller av hundar och tvåbenta. Dessutom några sidoutrymmen med bl.a. den stora finalringen.

Vid lunchtid var det så dags för Spanish Waterdog som här ingår i den s.k. Gundog-gruppen. Ett sjuttiotal perros var på plats och med möjlighet att ställa ut sin perro i flera klasser, så var det en del krulltottar som visades upp individuellt flera gånger om. Här finns också flertalet klasser som vi inte har, t.ex. Special working gundog.

london7

På våra utställningar är vi ju vana vid att kunna följa turordningen för hundarna i katalogen, men på Crufts kom de i en helt annan ordning. Jag frågade en engelsk perroägare som satt bredvid mig om det fanns ngt/några beskrivande ord för engelska utställningar och hon svarade: Kaos! Nåväl, ingen utställare verkade ha missat sin entre´, så ngn struktur finns det säkert. Dessutom valdes ettan i varje klass ut först och sedan tävlade de återstående sinsemellan om andra platsen. De engelska utställarna dominerade naturligtvis och det var endast en tysk uppfödare från annat land på plats. Däremot var det flertalet språk som var representerade vid ringside, t.ex. spanska, finska o svenska. Fast det två svenska perroägarna (Katarina och Carina) såg vi mest bakom deras kameror och fina bilder blev det. Vi däremot satt sämre till för bra fotograferingsmöjligheter, därav så få bilder från ringen. Fast det var medvetet, för det var kul att sitta på första parkett och se samtliga perros på riktigt nära håll då de ställdes upp inför domare Mrs S Nicholls-Wards kritiska ögon. Det vi däremot inte hade tänkt på var att vi skulle komma med i bakgrunden på så många bilder – två riktiga linslusar med andra ord (t.ex. ser jag Mats i vänstra hörnet på vinnarbilden).

prins3

Vid ringside var det en härlig stämning och då Nigel slutligen blev med BOB (BIR) med hanhunden Valentisimo´s Tuvida jublade publiken. BOS (BIM) blev också en Valentisimo´s perro – V. Pacopilik.

Efter lite shopping och en stund vid finalringen, då vi bl.a. såg Gundog-gruppen var det så dags att bege oss tillbaka till hotell Hilton London Olympia. En rolig och händelserik dag i hundarnas tecken gick så mot sitt slut!

london

Nästa förmiddag var det shoppingdags och på Westfield, som är ett stort centra i flera plan – finns allt för alla. Dessutom hittade vi en del mindre butiker i kvarteren runtomkring. På trötta fötter återvände vi sedan några timmar till hotellet, för att fixa till oss inför kvällens besök på till den vackra teatern Novello Theatre.

lolo

london3

I ett hav av människor vandrade vi från Piccadilly Circus ner till teatern på Covent Garden. På programmet stod musikalen Mama Mia och den gjorde nog ingen bland publiken besviken. En helt fantastisk föreställning med alla härliga ABBA-låtar, dessutom fart och fläkt, mycket humor och fina insatser både i sång och skådespeleri. I slutet av föreställningen stod publiken upp och gungade med i musiken och sjöng med i varenda låt – rena rama popkonsert-stämningen med andra ord. Otroligt häftigt och det var inte utan att vi kände oss extra stolta över att vara svenskar just den här kvällen!

london2

Det här var bara ett axplock av det vi hann med under denna Londonvistelse och ändå var det bara så lite i det stora vi gjorde av allt som staden har att erbjuda, men vi känner oss mer än nöjda för den här gången!

Många fina perros har vi sett, men de allra finaste är ändå våra egna krulltottar!

IMG_2657 Isa o Dicho

IMG_2684 Lily