Lugnt-slutet-på-veckan-tempo!

Då vi har fått en fin fredagseftermiddag med sol och vindstilla – tillbringar jag och hundarna några sköna timmar i trädgården. På husets södersida, som också är vår trädgårdssida, visar termometern 15 plusgrader och när solen värmer som mest visar den hela 25 grader. Lily som på förmiddagen varit på besök hos veterinären är just nu inte i bästa form, så vi andra anpassar oss efter henne och tar det lite lugnare än vanligt.

IMG_4419

Det känns som om hundflocken har lätt för att anpassa sig efter den av dem som är ur form och det verkar nästan som om de till och med njuter av att ta det lugnt och bara få vara under några varma eftermiddagstimmar. De ligger i solen och tuggar ben, springer en lekrunda, kommer till mig för lite kel, går in en sväng för att sedan komma ut igen – kort sagt så verkar de trivas med det fria trädgårdslivet. Både Dicho och Isa kommer att gå på långtur när Mats kommer hem, men just nu verkar de fullt nöjda med det lugna slutet-på-veckan-tempot!

IMG_4126 Dicho

IN och UT!

IMG_4128 Isa

Hoppas nu att Lily piggnar till under helgen, för det är så ledsamt när våra fyrfota äslklingar mår dåligt och att de då inte heller kan berätta om hur de känner sig gör ju inte det hela bättre – även om man kan ju se på deras allmäntillstånd och på deras talande ögon när de har det jobbigt. Till er från oss vill vi i alla fall önska en riktigt skön helg och passa på att njuta av det fina vårvädret!

 

Solen glimmar blank och trind!

Nu verkar våren ha kommit till Skåne på allvar, för vad sägs om 18 plusgrader och strålande sol på en klarblå himmel. En underbar dag och som upplagt för sköna uteaktiviteter. Jag är ju uppväxt vid havet n.b. i Västervik och när termometern skjuter i höjden som idag, så känner jag alltid en längtan att få känna havsbrisen.

IMG_4468

Idag var det Lilys tur att ha egentid med matte och förutom ett träningspass i lydnad uppe på en höjd med en sagolikt fin utsikt, så gick vi en två timmar lång promenad i varierad terräng som Lily avslutade med strandlek.

IMG_4412

Hon hade många tillfällen för balansträning och att gå olika hinderbanor, så inte undra på att hon är trött nu på kvällen!

IMG_4434IMG_4438

Andra bildens utkiksplats ligger högt ovan marken och dit klättrade Lily upp utan minsta tvekan – både modig och smidig!!

IMG_4441IMG_4451

Vilopaus i en läcker stenfåtölj, som någon kreativ person har skapat!

IMG_4447

Lily spanar in stranden och börjar nog ana sig till att det snart ska vara dags för säsongens första havsdopp!

IMG_4471

”Solen glimmar blank och trind. Vattnet likt en spegel.” Ja, att idag var havet precis så gudomligt vackert som det beskrivs i en av Fredmans epistlar (nr. 48).

IMG_4470

IMG_4483

Efterlängtat bad!

IMG_4473IMG_4472

Vad är det? En säl eller en…                                                          STEN?

IMG_4475IMG_4476IMG_4477

Dricka, dyka o springa?                                                               ELLER                                    Jag tror jag gör allt på en och samma gång!

IMG_4479

Skånes svar på Köpenhamns ”Den lille havfrue”.

IMG_4492

En stillsam bild, månaderna innan bad- och båtsäsongen börjar på allvar. I bakgrunden skymtar Öresundsbron.

 

 

 

Happy birthday!!

_MS17158

Idag är inte vilken dag som helst, för vår älskade LILY fyller FYRA år!! Det har varit både roliga och händelserika år tillsammans med denna fantastiska perrotjej och jag hoppas också att vi har många år framför oss! Lily är bara så underbar – kelig och supergo och vi kan ju inte annat än att älska henne, dessutom är hon full av energi och älskar allt från att lydnadsträna och spåra till att visa upp sig i utställningsringarna. Vilken härlig utstrålning denna lilla tik har och det har hon också blivit belönad för, så vad sägs om följande framgångar: C.I.B, NORD UCH, NO UCH, DK UCH, SE UCH, DKV-15, KBHV-15.

148728_sk_01__SK19188

Jag  kan inte bli annat än glad över hennes härliga personlighet och fantastiska förmåga att med sådan glädje och motivation ta sig an arbetsuppgifter av olika slag!

IMG_3828

År 2015 blev Lily också mamma till den fina Amberkullen, som består av sex underbara valpar. Sötnosarna har nyligen fyllt hela ett år och det ska bli så spännande att få följa dem i deras utveckling och vuxenliv. Här kommer några bilder på bärnstenarna i skiftande åldrar!

IMG_2810IMG_2811IMG_2105

IMG_1897IMG_1134IMG_1861

HAPPY BIRTHDAY TO YOU…!!

IMG_3183

Prinsen av Norrland

Den enda av Amber-kullens valpar som jag inte kunnat träffa sedan han blivit äldre är Prins, (Lamirada Amber The Prince), som bor i landets norra del och dit är det ju sååå långt för oss skåningar att ta sig. Trots det geografiska avståndet hoppas jag ända att i framtiden få träffa godingen Prins med familj vid något tillfälle. Det är alltid spännande när det dimper ner bilder och info om hur valparna har det nuförtiden, som liten valp var Prince otroligt kelsjuk och älskade att vara nära och gosa och enligt rapporterna verkar det hålla i sig än idag. En underbar perrokille helt enkelt, godmodig och snäll!

Prins visade tidigt ett stort föremålsintresse och goda färdigheter i apportering, då han till min stora förvåning redan som 6-veckors valp hämtade och kom tillbaka med leksaker som jag kastade. Lillmatte har nu varit snäll och skickat lite nya foton på den nyblivna ett-åringen, som är den första i kullen som höftledsröntgats med allra bästa resultat HDA.

prins1

Här har lillmatte gjort ett nytt  fint halsband till honom och vilken snygging han är, så klart att han ska bära slips!

prins

Prins tränas dagligen i att bli ännu lydigare och han är både snabbtänkt och lättlärd. Ser fram emot nya Norrlandsrapporter!