Grattis älskade Maribel!

Grattis till vår älskade dotter Maribel som nu fyllt 24 år! HIPP, HIPP, HURRA!! Hon får avsluta vår familjs alla födelsedagar i den ljuvliga månaden maj. I år var det faktiskt första gången under alla år som vi firat henne som inte vädret tillät oss att vara i trädgården, för denna gång vräkte regnet ner. Men vi hade det mysigt i alla fall och den goda middagen och tårtan fick istället avnjutas inomhus.

tårta

Syskonkärlek – här är det Maribel och Hector som fastnat på bild!

hect o mabel

Grattis också till en annan tjej i familjen, tillhörande våra fyrbenta familjemedlemmar. Lily – som trots lite dålig form och att det var rena värmeböljan (26 grader) på söndagens internationella utställning i Hässleholm ändå gjorde otroligt bra ifrån sig då hon först blev etta i championklassen med Excellent och Ck och sedan blev Bästa tik tvåa. Underbara Lily, som alltid kan plocka fram det bästa hos sig själv i både träning och tävling – vilken pärla hon är denna lilla (choklad)nougatpralin!

IMG_4488

Glittrande stjärnor överallt!

 

Svensk försommar

Nu är ordningen återställd, då vi den senaste tiden haft lite svalare och mer ostadigt väder – precis som det brukar kunna vara inemot sommartid i vårt nordliga land. Men all växtlighet i naturen hejdas inte av kallare vindar, för det gröna som slår ut i olika nyanser under maj månad är bara sååå vackert.

IMG_4664IMG_4663 Trädgårdprakt

I helgen som varit blev jag bjuden av Gerd på några underbara dagar i Simrishamn med omnejd – tack ännu en gång!! Österlen under den här tiden på året är bara så fantastiskt fint. Vi har haft gott om tid för att umgås, ätit otroligt god mat, bl.a. på restaurang En gaffel kort, fotvandrat utefter den fina sandstranden nedanför Stenshuvud, besökt den lilla byn Rörum med ett bra utbud av både hantverk och matställen (vi blev shoppingsugna och tittade in på Oriental och Vintage) och mycket mer. Dessutom hann vi med att vara kulturella, då vi bl.a. besökte Krukmakeriet med sin vackra keramik. Tajmingen  med vädret var också perfekt, för vi hann att få de allra sista dagarna av den senaste tidens högtryck.

IMG_4658

Gerd i Apotekarns trädgård i Simrishamn

IMG_4662

Bland de små husen i småstaden prunkar växtligheten, för att som här ha ett tak som är täckt av blommande Blåregn.

IMG_4633

Hemma igen hos familjen och glada hundar, som av döma av deras glädjeskutt verkar tro att jag har varit borta i flera veckor!!

IMG_4657 Isa o Dicho i nya sommarfrisyrer

IMG_4668 Lily – vår egen lilla (choklad) nougatpralin

 

 

Ljuvlig sommar!

Sommaren har kommit med stormsteg och de senaste dagarna har det varit rekordvarmt med ca. 30 grader i solen. Ljuvlig sommar med andra ord, så nu är det bara att hoppas att värmen inte tar slut till semesterperioden! Värmeböljan har inneburit att allt i naturen har slagit ut med rekordfart med höga pollennivåer som följd. Har nu laddat med ögondroppar och allergitabletter, för att kunna njuta av allt det vackra runtomkring oss.

IMG_4617

Vårt gamla Filippaträd blommar lika vackert som alltid och när sommaren går mot sitt slut så kommer det sannolikt att bära mängder av goda äpplen – underbart goda i äpplekaka och till äppelmos!

IMG_4620

Under de senaste dagarna har också våra spaljerade päronträd fått mängder av vackra vita blommor med en touch av rosa på kronblanden.

IMG_4621

Gulltörrelns blommor  lyser som solar i sitt ljusgröna bladverk.

IMG_4605

Ett försök till gruppbild med mig och våra perros Dicho, Lily o Isa. Deras tungor vittnar om att det även i skuggan är hett. MÅ SÅ GOTT i sommarvärmen!

Happy birthday – once again!

Under maj månad duggar födelsedagarna tätt i vår familj och nu står vår älskade Dicho på tur. Denna fine perrokille fyller 7 år idag – hipp, hipp, hurraaa! Han ska också föräras med några nytagna bilder.

IMG_4526

Närbild på födelsedagsbarnet.

IMG_4565

Dicho älskar våren, för då kan han tillbringa mycket mer tid utomhus och allt som oftast ligger han längst ner i trädgården under skuggan från en buske ”och luktar på alla blommorna”. Familjens egen Ferdinand med andra ord och med sin lugna läggning och sin snällhet så är han en bra balans i flocken med de lite mer energiska tikarna.

IMG_4515

Det händer att jag får frågan hur det är att ha en hane bland tikar och hur det fungerar under löpperioder. I Dichos fall tycker jag att han klarar det riktigt bra, då han utan att bli alltför stressad kan leva tillsammans med en löptik ända fram till det att hon börjar att höglöpa (under dessa dagar får vi hålla dem isär).

IMG_4500

Livet leker och utelivet är toppen!

IMG_4568

GRATTIS DICHOOOOOOO!!

 

Happy birthday!

Idag fyller vår älskade grand-old-lady Isa 9 år och det är onekligen svårt tro att hon så smått börjar att närma sig tio-årsstrecket, för hon har verkligen sitt valpa(barna)sinne kvar – alltid lika lekfull, energisk och härligt arbetsglad. Här kommer några nytagna bilder på födelsedagsbarnet!

IMG_4575

Här i lekartagen med Dicho!

IMG_4553

Söt som socker – om man nu får säga det om en så mogen perrodam!

IMG_4531

Hoppas vår underbara Isa har många fina och välmående år framför sig!

IMG_4585

HIPP, HIPP,  HURRA på din födelsedag!!

Nya höftleds-resultat!

Här kommer ytterligare några fina höftledsresultat från Amber-kullen. Söta foderhunden Tess (Lamirada Amber Star Born) har fått HD A.

IMG_2813

malmö2

Snygge Basse (Lamirada Amber Basil), som vi har avelsrätt på har fått HD A och ED UA.

IMG_2872

basil2

Dessförinnan har godingen Prins (Lamirada Amber The Prince) fått bästa möjliga resultat – HD A. En riktig bra start för kullen med andra ord, så nu är det bra att hoppas att det går lika fint för de tre valpar som återstår!