Hänt i veckan!

Nu går veckorna snabbt mot första advent och jul och jag blir lika överrumplad varje år när jag inser att vi redan är inne i december månad. Tänk, att det alltid känns som om det är så kort tid mellan sommar och juletid! Fast en dag som denna är det svårt att tro att det nu har gått över till vintertid, då vi här i Lund har haft tio plusgrader och mestadels soligt och skönt. Härligt promenadväder med andra ord, så jag och hundarna har passat på att vara ute flera timmar på eftermiddagen.

IMG_4031

En sämre väderprognos har det däremot varit under helgen som gått, med både regn och rusk samt en bitande iskall vind. Det vädret hade även hittat till Norge insåg vi då vi i lördags eftermiddag tog en tur på ca 56 mil till grannlandet. Med övernattning i Oslo i en hytte på Bogstad camping – hade vi söndag morgon endast en halvtimmes bilresa kvar till slutmålet, Norsk Vinnarutställning i Lilleström. Perrorasen skulle in i ringen som första ras, så redan kl 7.15 började vi vår biltur på ishala gator (då det blivit betydligt kallare under natten), men tack och lov blev det mildare efterhand och då smälte också isen alltmer.

På plats vid ringside var det ett tjugotal utställare från Norge, Sverige och Finland, som gjorde sig redo att med start kl 9.00 äntra ringen och visa upp sina perros för den portugisiske domaren Rui M. Sacramento Goncalves. Först i startgroparna var MissU i Valpklassen och efter att ha skött sig riktigt bra, sin ringa ålder till trots, så blev hon BIR. Snyggt gjort av lilltjejen som fixade både travrundorna och domarhanteringen galant!!

15178061_557897681086595_4736224825326062864_n

Därefter blev det Lilys tur att inta scenen i tikarnas Championklass och efter några fina rundor i ringen blev hon tilldelad Ck och gick därmed vidare till Bästa tik och slutade sedan på en fjärde plats. Jag kan inte låta bli att ännu en gång lovorda denna underbara perrotik, som har en så fantastisk förmåga att gång på gång kunna plocka fram det bästa hos sig själv då hon äntrar ringen – hon formligen älskar att visa upp sig inför publik. Hon är förresten högmotiverad i all slags arbete och det är verkligen en fröjd för mig att få träna och tävla en hund med så mycket arbetsglädje och härlig attityd!

14088478_513650208844676_7055428815305994909_n

Det var för övrigt trevlig stämning vid ringside och roligt att få träffa bekanta som t.ex. Torine, Bernt och Ingvar med fina Dicho-dottern Leyla samt ha trevligt umgänge med svensklägrets Inger Håkansson med familj.

Här hemma blev vår snart 10-åriga Isa i början av veckan opererad för en utväxt på hennes bakparti som på sistone förändrat form. Hon tog också bort en pigmentförändring i ena ögat. Glädjande nog visar lab.proverna att båda förändringarna är ofarliga och nu återstår det bara några dagar sedan ska stygnen tas bort och då slipper hon också att behöva använda tratt. Hon börjar att bli alltmer pigg och studsar numera glatt omkring under promenaderna, så det ska bli så skönt när hon får springa lös igen!

IMG_4585

 

Dansk vinnare och Nordisk vinnare!

_kuo1950

_ku21153

Oops, she did it again!! Underbara Lily, som för andra året i rad har blivit Dansk Vinnare under den inledande dagen av helgens två Internationella utställningsdagar i Herning. Efter en fin uppvisning i ringen med en schvungfull trav inför domare Claudio De Giulianis kritiska ögon blev hon först Bästa tik och sedan BIM. Den finska hanen Weewaddle West Side Story blev BIR båda dagarna.

_kuo1968

Lilltjejen MissU, som står på tillväxt växer just nu lite hipp som happ. Hon skötte sig för övrigt bra i valpklass och fick ”lovande” båda dagarna. Dessutom verkade hon tycka att det var kul att vara på resande fot med oss tvåbenta och Lily samt att spana in hundar och tvåbenta inne i utställningshallarna. Det var ofantligt många hundar att titta på för henne, då antalet anmälningar i år slog rekord med över 6000 st. hundar/dag.

14962624_550961135113583_1945678572874454438_n

På söndagen var vi återigen på plats i Hall H och denna gång var det Renneé Sporre-Willes tur att döma. Lily gjorde mycket bra ifrån sig och föll domaren i smaken då hon även denna dag blev Bästa tik och BIM, därmed blev hon också Nordisk vinnare. Jippi, vilken helg – jag kan inte bli annat än jätteglad över Lilys insats i ringen!

_ku21133

Vistelsen för övrigt har varit trevlig – vädret till trots! Mats och jag bodde ännu en gång i det fina Silkeborg, men eftersom det ösregnade oavbrutet båda dagarna så blev vi i år snuvade på långpromenaderna i de fina omgivningarna. Det fick istället bli många och korta utevistelser, då vi bl.a. tog oss till centrum för att inhandla grekisk mat på en av våra favoritrestauranger.

_ku21160Turligt nog så gick det under de regniga morgnarna att köra bilen ända fram till entren, för att därefter komma in på mässområdet med alla de olika hallarna. Perrorasen startade ganska sent båda dagarna och då hade värsta morgonruschen lagt sig något.

Tack, Mats och perroflickorna för en rolig helg på andra sidan av Öresundsbron!

14991930_552499271626436_5116862587476802058_n

Väl hemma igen har nu regnet övergått i snö och det är minsann inte så ofta som vi har ett vitt snötäcke (om än tunt) som täcker marken här nere i Skåne. Det sägs ju att det ska bli en vargavinter i år, så det är kanske bäst att vänja sig! Brrrr!