Lycka till i livet Celestine-kullen!

Celestine-kullens två månaderna hemma hos oss är nu avslutad, då godingarna idag har rest hem med sina nya familjer. Medan jag har tyckt att tiden med detta härliga perrogäng efter Tess (Lamirada Amber Star Born) och Ramses (La Sirenita´s Roxy Ramses) har gått i rasande fart, så har deras väntande familjer säkert tyckt att tiden gått i snigelfart.

Den duktiga mamma Tess är också efterlängtad av sin familj, för att Birthe och Mats väntetid skulle kännas mindre dryg så har de ofta kommit hit och hälsat på henne och de små krulltottarna – både utan som med barn och barnbarn (bra träning för de valparna att också träffa barn). Det har varit lika roligt varje gång som ni kommit – inte bara för Tess, utan även för oss! Att ha denna ljuvliga perrotik hos oss den här tiden har verkligen varit en fröjd, då hon är en så behaglig och trevlig tik på alla sätt och vis. Dessutom har hon varit en duktig mamma som gjort ett så fantastiskt jobb med sina fyra valparna.

Utflykt med mamsen och valparna ser mycket förväntansfulla ut!

Vill också passa på att tacka Tess foderfamilj Birthe o Mats och hanhundsägare Anita o Lasse för ett gott samarbete!

Här kommer en liten bildkavalkad på sötnosarnas sista dagar hemma hos oss!

”LADY”

”HAPPY”

”MOON”

”ROCK”

Inte utan att det känns lite vemodigt att denna ljuvliga kvartett nu har flugit ur boet, men de senaste dagarna har det känts som det varit hög tid för dem att tillsammans med sin nya familj ta sig an allt det roliga som väntar där ute i den stora vida världen. Den resan ska det bli mycket spännande för oss att följa med på!

Från oss till er  –  ett STORT lycka till med era nya krulliga familjemedlemmar!

Utelek för 7-veckors valpar

Tänk att de goa valparna i Celestine-kullen nu är hela sju veckor och snart är flygfärdiga och redo för att ge sig ut i den riktigt stora världen! Deras dagar är nu inför deras sista vecka hos oss fyllda av besök och valpköpare, utflykter i byn, bilträning och koppel o halsbandsträning m.m. Alla fyra sötnosarna har i sällskap med tidigare kullar fått en alldeles egen plats i mitt hjärta. ”Himmelskt” (= Celestine) underbara valpar allihopa!

Trots mycket regn i veckan som gått har vi utnyttjat varje stund av uppehåll och skyndat oss ut med de små för att de ska kunna leka och gå på upptäcksfärd i grönskan. Bland det bästa de vet just nu är att utforska buskage, både i som utanför vår trädgård. Dessutom tycker de det är kul att ha dragkamp med varandra om olika leksaker och då går det undan kan ni tro och deras små ben går som trumpinnar över gräsmatten.

Ta den om ni kan!

Rumpnissar är vi allihopa!

”Rock” it!

Herre på täppan!

6-veckors valpar

De ”himmelskt” söta Celestine-valparna blir nu hela sex veckor och från att ha varit relativt lugna har de nu blivit helt sjövilda. I vaket tillstånd är det mycket spring i deras små ben och ett och annat hyss hinner de också med mellan varven, som t.ex. då hela gänget i samlad trupp knyckte min tröja som jag uppenbarligen hängt lite för lågt. De små busfröna tog tillfället i akt när jag fikade med Ramses-matte Anita och husse Lasse, så roligt att ni kommit hit över helgen för att valpmysa med ”barnbarnen”. De sover nu så gott efter att ha hållit igång hela dagen!

”Rock”

”Moon”

”Happy”

”Lady”

– Titta vad jag kan!

Lunch med mamma Tess.

Efter ett utomhuspass, så är det skönt med ännu en sovstund.

Celestine-kullen 5 veckor

Alldeles lagom till Celestine-kullens 5-veckors dag kommer här ett rykande färskt inlägg på min blogg, då både den och hemsidan dessförinnan varit ur funktion en längre tid. I eftermiddag har vi haft fint besök, då Tess fodermatte Birthe och la familia kom hit för valpmys. När sedan de små krulltottarna hade siesta tog sig Mats och Paul an det tekniska och med er hjälp har jag nu fått igång hemsidan igen. STORT tack och så roligt att ni alla kom! Nu sover hela mini-gänget så gott – trötta efter dagens roliga besök.

För att fira de små, kommer här nedan ett flertal bilder på sötnosarna. Små och små förresten – vid dagens invägning visade det sig att hela kullen kommit en bit över 2 kg, De blir med andra ord inte bara sötare och sötare för varje dag, utan också allt tyngre. Dessutom börjar nu deras små sylvassa tänder att komma fram och de förbereder sig för kommande bit-sejourer genom att bita på allt och alla.

Först ut av godingarna är Lamirada Celestine Rock Crystal.

Nummer två och i samma ordning som han föddes är Lamirada Celestine Dark Moon.

Nummer tre Lamirada Celestine A Happy Boy.

Sist, men inte minst lilltjejen Lamirada Celestine Lady Into Fox.

Fast allra sist vill jag nog ändå lägga till några bilder på duktiga mamman Tess, som under födseln för fem veckor sedan födde dessa underbara valpar och nu sköter sitt jobb som omsorgsfull mamma på allra bästa sätt.