Nova på Skånebesök!

Såå roligt att jag igår fick träffa Nova (Lamirada Bonbon Red Diamond) igen, då vi under denna regniga lördag sammanstrålade för lite utställningsträning och en skogspromenad samt en fika i Lomma BK:s klubbstuga. Den lilla krulliga och söta perrotjejen har verkligen vuxit sedan vi sågs senast. Tack, Ella och Michan för att ni kom med henne och naturligtvis var det rolig att också få träffa er tvåbenta! Dessutom var Michans mamma med och familjens lagotto Dixie (11 1/2 år) och sist med inte minst MissU, som aldrig vill gå miste om en lekstund och ett skogsbesök – dagens väder till trots.

Det var minsann inte lätt att fånga Nova på bild, då hon hade mycket spring i sina små ben, men här kommer i alla fall några foton på henne!

MissU och Nova fann genast varandra i lekens virvlar, med så har ju också lilltjen gått MissUs grundkurs i lek, under den tid då hon som liten valp bodde hos oss. Dixie däremot var inte var lika imponerad av MissUs tappra försök att få med alla fyrbenta i springlekarna, men hon insåg ganska snart att denna grand-old-lady föredrog att bara stå och titta på den ystra leken med de yngre krulltottarna.

Fart och fläkt!!

Rast och vila – en mkt kort sådan!

Dags att ladda batterierna!

De få dagar som solen lyser, så gäller det verkligen att ladda batterierna inför den stundande vintern! Idag var jag och hundarna ute hela eftermiddagen och njöt i fulla drag av det fina novembervädret.

Jag passade också på att ta lite nya bilder på våra krulltottar, efter att de först sprungit av sig det mest rusiga i sina energifyllda kroppar.

Gruppbilder på MissU o Lily.

Vind i pälsen!

MISSU (1 1/2 år)

LILY (4 år)

Here we come again!!

Här är det Dicho och Isas tur att posera för kameran!

DICHO (8 år)

Knut på tungan!

ISA (10 år)

Ha nu en fin fortsättning på november månad!!

Zaba – Caraydan Nodalin

I eftermiddag har jag träffat Zaba och matte Lina på Lomma BK, där de tränade agility och så kul att återigen få se Zabas härliga arbetsglädje och kapacitet på agilitybanan. Jag passade på att ta några nya bilder på henne efter avslutad träning. Hon har efter sin första valpkull och efterföljande uppbyggnad med bl.a. agilityträning och löpträning byggt upp sig otroligt bra och blivit mer muskulös och vältränad än någonsin tidigare. Jättefin och det ska bli så spännande med hennes planerade kull under nästa vår! För mer info – se ”Planerade valpar”!

Inte bara söt, utan också mycket social o glad och viftar oavbrutet med sin svans, därför blir den gärna lite suddig på bilderna.

Tillsammans med några valpintressenter tog vi sedan en skogspromenad med Zaba och en leksugen MissU, fast de två höll verkligen inte något promenadtempo då de for fram som skottspolar över stock och sten. Till och med solen tittade fram då och då och gjorde vad den kunde för att värma oss under en av höstens kallaste dagar. Det märks nu att vintern är i antågande – sakta med säkert. BRRRR!!

En tillbakablick från sommaren!

Eftersom det under en lång tid i somras inte gick att göra några inlägg på min strejkande blogg i samband med att Bonbon-kullen blev fem veckor, så kommer här nu en liten tillbakablick med bilder på de sex söta lakritstrollen. Dessa små konfektbitar (=Bonbon) var inte bara söta att vila ögonen på, utan hade också en härlig energi med mycket lekfullhet i sina små kroppar, dessutom var de både framåt och mkt sociala både mot människor och mot andra hundar. Kullen blir förresten i dagarna hela fem månader och de har verkligen vuxit så att det står hejdliga till, då en valp vid senaste invägningen som mest vägde 13,8 kg och en annan hade en mankhöjd på upp till 40 cm. Valparna är efter Basse (Lamirada Amber Basil) och Iza (Forevertobe Juno.

Här kommer de valpbilder som jag inte har kunnat lägga ut på bloggen förrän nu!

Diva (Lamirada Bonbon Diva) – en otroligt söt, självständig och framåt liten tik.

Pearl (LM Bonbon Pearl) – söt som socker med en svans som viftar ofta och gärna – hennes nyfikenhet på livet gjorde att hon blev den första i skaran att se sig omkring med sina blåa ögon.

Conny (LM Bonbon Hot Wind) – en riktig goding som älskar att pussas och att knyta upp skosnören.

Skipper (LM Bonbon Flash Boy) – en kelsjuk och go perrokille, som älskar att ligga i famnen och få massage.

De två återstående valparna har kenneln med Bibehållen avelsrätt.

Nova (LM Bonbon Red Diamond) – en pigg, söt och glad liten perrotjej, som håller sig framme när det händer något spännande.

Bosse (LM Bonbon Bat Wing) – en fin liten brummelbjörn (den svarta färgen till trots) med glimten i ögat och med massor av spring i sina små ben.

Älskade valpar i Bonbon-kullen – ett stooooort lycka till på er väg mot vuxenlivet!!