En kulen december

Nu är vi förvånansvärt nog plötsligt inne i månaden december och snart står julen för dörren, vilket minsann inte märks på vintervädret i södra Skåne. Utanför fönstret slår vinden hårt mot glaset, medan trädens grenar ruskas om rejält av de hårda stormvindarna. Himlen är helt gråmulen, så det är nog bara en tidsfråga till att också regnet kommer att ge ljud ifrån sig på fönsterglaset. Den här tiden på året brukar jag byta hemsidans headerbild till en mer vinterbetonad, men i år låter jag nog sommarbilden ligga kvar som något varmt och skönt att vila ögonen när vintermörkret börjar kännas tungt.

 Isa

Hundarna har redan fått sin morgonpromenad, så vi har ingen brådska att komma ut i busvädret. Istället har vi tagit oss en mysstund med tända ljus och soffhäng – i väntan på att vädret ska lugna ner sig. Våra perros älskar aktiviteter av olika slag och har en härlig arbetsglädje, men de har också en otrolig förmåga att bara kunna ta det lugnt och njuta av att få mysa i soffhörnet – på och avknapp på dem alla fyra. Nu sover de så gott runt omkring mig medan jag skriver några rader på min blogg. Var och en av godingarna har hittat sina favoritplatser – Iza på en hundfilt på golvet, Lily under soffan, MissU i vänstra soffhörnet och Dicho i det högra.

 Lily

Tiden har också rusat på snabbt för sommar och höstkullen Bonbon och Celestine, då jag får fortlöpande rapporter att det fungerar bra med dem och att de funnit sig väl rätta i sina familjer. Bonbon-valparna som snart blir hela sex månader växer så det knakar och har redan hunnit att avverka ett flertal kurser, vilka de klarat med bravur.

Celestine-kullens minstingar har också kommit till ro i sina familjer och har fullt upp med att lära känna allt det nya ute i den stora vida världen. De kommer också snart att påbörja sina valpkurser och det ska bli så spännande att få höra hur det går för dem.

På tal om valpar så väntar vi fortfarande på att Zaba ska påbörja sitt vinterlöp, så att vi kan låta henne få sammanstråla med den väntande pojkvännen Bernard. Än så länge verkar hon att ta det hela med ro, men det är bara att hoppas att det snart är dags. Om inte förr, så blir det säkert lagom till storhelgerna Jul och Nyår!?!? För mer info – se ”Planerade valpar”!