Zaba är parad

Zaba (Caraydan Nodalin) har varit på en lyckad parningsresa i helgen, då hon har träffat Toro (El-Torero De Sinkovic). De var så fina tillsammans och det klickade direkt mellan dem. Efter att de lekt glatt med varandra en stund, så var sedan parningen ett faktum.

En nyklippt Toro tillsammans med en lite mer långpälsad Zaba.

Nu följer det spännande veckor och det är bara att hoppas att det nu poppar ut små söta valpar här under mars månad i vecka 12 och med leverans kring vecka 20.

Söta Zaba

Stilige Toro

Vardagen är tillbaka och snart är Zaba på G

Efter alla storhelger är nu vardagen tillbaka igen och det är inte utan att jag ibland kan tycka att det är skönt att komma igång igen med lite mer träning, utflykter och långa utomhusvistelser med hundarna. Inte för att Skåne så här långt kan skryta med att ha haft bra vinterväder precis, då det mestadels är gråtrist och regnigt! Men rätt som det är tittar solen fram och då gäller det att passa på!

I början av året brukar våra perros bli nerklippta och då är det kul att dessförinnan hinna att fotografera dem i sina fluffiga pälsar. Igår var det MissU och Lilys tur att få vårfrisyrer och på kvällen var det två mycket kelsjuka (ännu mer än vanligt) och lite frusna tjejer som kurade ihop sig tillsammans med mig i soffvärmen. Några före och efter bilder på dem båda blir det inte denna gång, men Lilys fantastiskt fina 13-månaders päls är det roligt att föreviga på bild.

Godingen Dicho har kanske inte samma fluffiga och långa päls som Lily, men då han snart fyller nio år och forfarande är en riktig snygging så är han väl också värd att hamna på bild.

Nu hoppas vi snart att det blir dags för parning för söta Zaba – hennes löp är inom kort tre månader försenat. Fast det är ju klart en fördel att hennes fördröjning gör att det hinner att bli en härlig tid på året för små valpar med mycket spring i benen, så nu är det bara att hoppas att allt går planenligt!

 

My Dog och följetongen Zaba

Vi är nu hemma igen efter en mycket trevlig och lyckosam utställningshelg på My Dogs två-dagarsutställning i Göteborg. Efter ett års paus från utställlningsvärlden var Lily full av motivation och glädje av att återigen få springa i vänstervarv och som hon gjorde det. Denna underbara perrotik, som fullkomligt älskar att visa upp sig i ringen! Hon blev inledningsvis andra Bästa tik på torsdagen för domare Leif Ragnar Hjort, bland 28 anmälda perros. Lily ingick även i La Sirenita´s uppfödargrupp, som blev bästa Uppfödargrupp med Hp med strålande kritik. Gruppen fick därmed också visa upp sig i finalringen.

På fredagen var det Dan Ericsson som dömde 25 anmälda perros och först blev Lily etta i championklassen och sedan Bästa tik. Efter några strålande rundor i ringen slutade hon därefter som BIR (+Crufts-kvalificering 2019), så därför fick hon ännu en gång äntra finalringen och denna gång individuellt i BIG. Trots att hon nu började att kännas lite trött efter två intensiva daga så gjorde hon ändå riktigt bra ifrån sig, men det räckte tyvärr ändå inte för att bli placerad av den australiensiska domaren. Undrar just om det överhuvudtaget finns några perros i Australien?

Jag är naturligtvis enormt nöjd med Lilys superfina insats under helgen!

Hur gick det då för lakritstrollet MissU i Unghundsklassen – hon har inte heller varit i ringen på ett år! Lilltjejen gillar att bara vara med i folkvimlet och viftar ofta och gärna på sin lilla stubbsvans om någon person kommer fram till henne för att bekanta sig. Om hon har tur så hinner hon också att ge dem några blöta pussar innan de går iväg!

 Vi är kompisar vi!

Under torsdagens vänstervarv var MissU glad och uppspelt, vilket bidrog till ett Excellent. Men på fredagen hade hon inte alls samma geist och förmodligen är hon nu på väg att börja löpa, så det kan kanske förklara hennes lite dåliga dagsform. Omdöme: VG.

För övrigt har det varit roligt för Mats och mig att återigen få träffa så många trevliga perrovänner och att flertalet valpköpare dök upp med sina Lamirada-valpar var naturligtvis också jättekul. Pernilla och Ola överraskade oss med att ha anmält finingen Ice (Lamirada Amber Fire and Ice) till Öppen klass på torsdagen. Trots att han är relativt ovan att ställas ut så klarade han det galant och fick excellent med en tredje plats i klassen.

Vi träffade också Bosse (LM Bonbon Bat Wing) och Pearl (LM Bonbon Pearl) med mamma Iza tillsammans med sina tvåbenta. Dessutom kom nyligen fyllda 4-månaders Lakrits (LM Dark Moon) med matte Ulla. De två sistnämnda dök upp båda dagarna och innan vi bröt upp hann vi ta en släktbild med lilleman och några av hans släktingar. Tack till er alla för att ni tog er tid och kom med era sötnosar!!

 Tittut, Lakrits!!

  Mormor Lily, farfar Rabalder, pappa Ramses o Lakrits

Idag har det varit strålande soligt vinterväder och då passade Lily och jag på att åka iväg till Lomma för att först träffa Zaba o Lina samt några valpintressenter och sedan gå en ljuvlig promenad längs med havet, sååå vackert!! Perrotjejerna, som har känt varandra sedan de var små verkade mycket glada över att träffas igen. Zabas löp är ytterligare försenat och vi får hoppas att det sätter igång en bit in på det nya året!

 Vi är också kompisar vi!

Lily njuter av havsluften!