Nu är de äntligen här!

– Hallå, där inne det är dags att komma ut!!

Vi väntar och väntar och väntar………………………………………..och så händer det, för………………..

Äntligen har nu Zaba & Toros fina och mycket efterlängtade valpar fått se dagens ljus, då de lät vänta ända fram till dygn 65 med att ta sig ut från mammas runda och goa mage.

Trots att Zaba före födseln såg ut som om om hon bar på ett helt fotballslag, så visade det sig vara fyra småttingar som när det blev dags tittade ut – två tikar och två hanar med olika färg och teckning samt olika svanslängd.

Sötnosarna är naturligtvis helt underbara och det är svårt att se sig mätt på de små liven, då de redan hasar sig runt en hel del i valplådan – även om livet för dem just nu mest handlar om mat och sömn samt att få all den trygghet och kärlek de behöver från sin mamma. Zaba är otroligt duktig med sina små och ser till att sköta om ”diamanterna” på allra bästa sätt och unnar sig bara att lämna dem mycket korta stunder, då hon måste ta sig ut för att uträtta sin behov.

Valp 1: Hane vit med bruna tecken och lång svans

Valp 2: Tik vit med bruna tecken och lång svans

Valp 3: Hane ”Guldfärgad” med vita tecken och stubbsvans

Valp 4: Tik brun med vita tecken och lång svans

TILL ER SOM IVRIGT VÄNTAR PÅ VALPBESKED, SÅ KOMMER JAG ATT HÖRA AV MIG SENAST IMORGON KVÄLL!!

Veckan som gått!

Sedan snart en vecka är nu Zaba på plats hos oss och nu börjar det alltmer att dra ihop inför valpning, då det i kommande veckas senare del är dags. Hon har kommit väl till rätta här hemma hos oss och dagarna går nu i en stilla lunk. Det känns även som om våra övriga perros känner av stämningen så här i väntans tider, då de tillsammans med Zaba sover mer än vanligt och bidrar till en skönt rofylld atmosfär. De är också mycket hänsynstagande till tiken med den runda och goa magen och om de emellanåt (precis som de vet vad som är på gång) nyfiket luktar på henne, så sker det alltid mycket lugnt och försiktigt.

MissU som älskar att leka blir så glad om Zaba visar minsta tecken på att vilja vara med, men hon inser snabbt att hennes kropp är för tung just nu och då svarar MissU direkt med att lämna henne ifred. Vårt lilla lakritstroll har ännu inte fyllt två år, men är ändå så klok och förståndig samt extremt duktig på att läsa av andra hundar. Hon har ett så behagligt temperament och är så fin både som sällskapsdam till den dräktiga tiken och som lektant till våra valpkullar.

 MissU

Två goa barndomkompisar till Zaba!

 Lily

I helgen har jag också varit iväg på en mycket trevlig valpträff i Ängelholm, då Stellas familj bjöd hem Celestine-kullen med familjer. Tack Karin och PA för er gästfrihet och för den fantastiskt goda soppan samt den smarriga kladdkakan! Ett stort TACK till alla för trevlig samvaro!

Grabbarna Lakrits och Ylle med syrran Stella i mitten.

Det var så roligt att återigen få träffa Celestine-kullens godingar med sina familjer samt mamma Tess med familj. De små krulltottarna har otroligt nog redan hunnit att bli hela sex månader. De är så fina allihopa – sociala och mycket framåt hela gänget.

 Lakrits

 Ylle Stella

  Tess

Tyvärr kunde Abbe inte vara med denna gång, så hans familj har istället lovat att hälsa på i sommar och det ser vi fram emot! Enligt ”säkra källor” så är även han en både godmodig och trevlig liten perro.

  Abbe

En vacker vy från den härliga promenaden med hundarna nere vid havet!

Kungligt besök

Snart får vi kungligt besök, då drottningen av Zaba ska flytta in hos oss. I helgen har vi gjort ordning i valprummet inför hennes ankomst och våra övriga perros har nyfiket följt våra förberedelser. De verkar förstå att det snart är valpar på gång, då de nyfiket undersöker allt från valplåda till krulliga fällar.

Söta lilla Zaba med sin runda och goa mage – välkommen hem till oss!