Diamond-kullen 5 veckor

Även om vädret har varit ganska skiftande senaste veckan med stormvindar, ösregn och åskvarning, så har valparna härligt nog ändå kunnat vara utomhus en hel del. De flesta dagarna har det varit för kallt för dem att också få sova i trädgården, men under lördagen blev det äntligen sommarvarmt och då fick de ta siestan under bar himmel.

Diamanterna äter nu torrfoder med stor aptit – varvat med ett och annat mål i mammas mjölkbar, men då de nu har börjat att få sylvassa risgryns-tänder, så ser Zabas till att deras häng i baren blir allt kortare för varje dag och det är väl förståeligt då det måste göra riktigt ont när de sätter tänderna i hennes spenar. Valparna fortsätter att öka fint i vikt och ”Drop” är nu den första som har passerat tre-kilosstrecket. De är bastanta små krabater alla fyra!

Vi har numera gott om besökare under veckorna, som vill valpmysa med sötnosarna. Det är framförallt valpfamiljerna och Zabas matte o familj som kommer ofta, men också en strid ström av släktingar, vänner och grannar som mer än gärna passar på att hälsa på och då hjälper till att ge valparna så mycket socialiseringsträning som möjligt.

Några timmar från en helt vanlig dag i valparnas liv!

”Clementine”

”Honey”

… som gillar att bli fotograferad.

Tjejerna med sina glada viftande svansar.

”Gold”

”Drop”

Efter allt spring i benen somnar de sedan in så gott i köket och den här gången ratar de den mjuka fällen som sovplats och istället får det bli en trätröskel. Alla ställen är tydligen bra, utom de dåliga!

När de vaknar upp igen och har fått äta sitt eftermiddagsmål, så är det full fräs igen!

Fast lite yrvaken ser nog ”Drop” ut ändå!

– Tänk att man aldrig kan få vara ifred!

– Okey, då – here I come!

Vad månne det bliva av honom, då han redan kan apportera metallföremål!

”Gold” går på upptäcksfärd.

– Hmmm, vad kan det här vara?

”Honey” tränar tunnel efter att först ha smakat på den.

Pausvila.

”Clementine” vet inte riktigt vad hon ska roa sig med – träsleven eller Kong-leksaken?

Veckans bild: Hon ”sitter fint” samtidigt som hon tuggar på en sittdyna.

Veckans mest populära leksak.

Avslutningsvis några goa bilder på ”Gold”.

4-veckors valpar på grönbete och besök av valpfamiljer

Idag har valparna haft en händelserik dag med utevistelse på förmiddagen i det soliga och sköna vädret. Under eftermiddagen var det då äntligen dags för förväntansfulla valpfamiljer att hälsa på. Såå roligt att få träffa er alla igen och om ni har några bilder från mys med valparna, så skicka dem gärna till mig! De små charmtrollen lyckades med bedriften att hålla sig vakna mer än vanligt, så att det blev gott om tid både för valpmys och för att hinna att fotografera dem i aktion.

Utebilder på sötnosarna.

 ”Clem”

 ”Honey”

 ”Gold”

 ”Drop”

Mamma Zaba håller koll på busungarna!

Med hjälp av tant Lily!

Innan det var dags att bekanta sig med valpfamiljerna hann valparna med både lite bus i köket och att ha siesta.

Lamirada Diamond Golden Boy: – Titta så fint jag kan sitta!

”Gold” kan konsten att slappna av!

Lamirada Diamond Drop of Water

Den första som nått upp till två kilo är ”Drop” – här utan och med dubbelhaka.

Allt ska undersökas och smakas av!

Lamirada Diamond Sweet as Honey

Lilla Honey gillar att utforska köket med omnejd.

Hon vet också hur man ska relaxa!

Lamirada Diamond Clementine

Valpgymmet är kul!

Lite mys med Mats!

Vad jag gör här? Alla sätt är bra, utom de dåliga när man ska ba…..a!!

Några gruppbilder har det tagits även denna vecka.

Lika som bär!

– Are you talking to me (us)?

MissU: – När kvällen kommer och de små huliganerna somnat in blir det gäääsp lugnt och skönt!

Diamond-kullen tre veckor

Här kommer nu lite bilder från den gångna veckan på den goa kvartetten i Diamond-kullen, som imorgon blir hela tre veckor.

Först några hålla-högt-i-luften-bilder på valparnas fina huvuden!

 ”Drop”

 ”Clem”

 ”Gold”

 ”Honey”

De små godingarna går stadigt upp i vikt och under vakenperioderna är de nu ännu mer uppmärksamma på allt som händer runtomkring dem. Det första jag såg när jag vaknade imorse var två söta och nyfikna valphuvuden som tittade upp över valplådans kant, så nu är det väl bara en tidsfråga till de kommer att försöka ta sig över.

De har också för första gången fått sina små sylvassa klor klippta och i helgen har det blivit dags för dem att att provsmaka mat. På menyn: ärtstora nötfärsbollar med äggula och solrosolja. Det tycker de är mumsigt!!

Först ut i följande bildkavalkad är big brother godingen ”Drop”.

Op å ud å gååååå!

Nummer två är söta Clementine.

 

Det gäller att hålla tungan rätt i munnen!

Därefter tredje valpen – the one and only ”Gold”.

Buskul!

The smiling puppy!

Fjärde valpen – sötnosen ”Honey”.

Vänta bara till jag får tänder!

Igår var det ett jättekul besök för Zaba och valparna, då släkten hälsade på (”mormor” Lina och hennes mormor). Oj, så trötta de små krulltottarna blev efteråt!!

Gääääsp!

Avslutningsvis kommer här några gruppbilder.

Lika som bär – puss i örat!

Sova så trångt som möjligt är mysigt!

 

Perro-mamman Zaba

Det är lika spännande var gång en kull föds att kunna följa dem i deras snabba utveckling – från en nyfödd liten ”sov och mat-krabat” till en ”sjövild och levnadsglad 8-veckors valp”. För att föreviga deras första månader i livet blir det alltid taget många bilder och några till på ”diamanterna” kommer snart i samband med att de blir tre veckor, men just det här inlägget ska jag tillägna perro-mammorna. För bakom varje kull spelar en omhändertagande och ansvarsfull mamma en viktig roll, för att valparna ska få en så bra start i livet som möjligt. Precis som kennelns tidigare mödrar, så är även Zaba en lugn, trygg och kärleksfull mamma som sköter sina små godingar på allra bästa sätt. Hon är mycket uppmärksam på dem och deras behov och håller snyggt och rent i valplådan både dag som natt – annat blir det då valparna blivit äldre och börjar att äta valpfoder, då brukar inte tiken vara lika intresserad av att hålla efter just den biten.

Här stannar vi till en stund under promenaden, då några av byborna som följt Zaba både före och efter valpning vill (till hennes stora lycka) prata och kela med henne en stund.

Numera tycker Zaba att det är skönt att gå allt längre promenader, för då valparna blivit äldre så kan de ju också klara sig utan henne längre stunder än tidigare. Dessutom är det ju också bra för henne med mer motion, då både dräktighet och födsel har varit fysiskt krävande så att hon nu behöver bygga upp sig igen.

Allra finaste Zaba mitt ibland vårblommorna!

Två-veckors valpar

Ja, tiden går verkligen fort, då de små grynen blir två veckor redan imorgon. Idag har det efterlängtade och alltid lika fantastiska hänt – de har öppnat sina ögon! Plötsligt har de blivit så mycket mer hund än tidigare. Det gäller att ha ögonen med sig för det kan gå snabbt när valpar i den här åldern slår upp sina ögon. ”Gold” öppnade sina blå redan på morgonen och under eftermiddagen har jag sett små kisande springor även på resten av kullen.

Med både hörsel och syn börjar de nu röra sig annorlunda och säkrare (tja, det dröjer nog lite till innan de går stadigt på alla fyra benen), då de på kort tid har blivit blivit allt mer medvetna om det som händer runt omkring dem. De har också så smått börjat att busa med varandra, bl.a. genom att bitleka med sina syskon. Mina klappande händer har även de blivit roliga att busa med. Trots olika färger och svanslängder är kullen är jämn och fin och alla ligger idag i samma viktklass – runt kilot.

Valp 1 ”Drop”. Finingen är fortfarande den tyngsta i syskonskaran och han blev häromdagen den första att gå över 1000 gram.

Här är han närmast i bild, med sina syskon (Clem, Gold o Honey) bakom sig.

”Drop” med sitt droppformade tecken och sitt tvåfärgade öra.

På flera av bilderna syns det att valparnas fina små nosar börjar att få en allt mörkare färg.

Valp 2 ”Clementine”. Denna sötnos har en färgsättning som påminner om storebrors – med ett vackert tecknat huvud.

Den lilla tjejen vet hur man ska tränga sig fram!

Zzzzzzzzzzzz!

Valp 3  ”Golden”. Lyckades fånga honom på bild i samma stund som han öppnade sina fina ögon.

Hur söt får man vara!

Hjälp. rädda mig mamma äter upp mig!!

Valp 4 ”Honey”. Sist, men inte minst söta lillasyster!

Världens bästa huvudkudde!

 

En-veckas valpar och Malmö Internationell

Brorsorna ”Gold” och ”Drop”

Imorgon blir otroligt nog Diamond-kullen en vecka och för varje dag som går blir de nu allt rörligare och till nästa helg ska det bli spännande att se om de också öppnar sina ögon. För övrigt består deras tillvaro mest av mycket sömn och många och långa matstunder och idag har minsann två av valparna med de andra hack i häl fördubblat sin födelsevikt. De små sötnosarna har nu fått sina stamtavlenamn och här nedan presenteras de!

Valp 1 hane: Lamirada Diamond Drop of Water (har en brun teckning på huvudknoppen – likt en vattendroppe)

”Drop” till vänster i bild tar här en sovstund tillsammans med med sin look-alike-syster!

Valp 2 tik: Lamirada Diamond Clementine (Zaba formligen älskar clementiner, så det blir ett passande namn för hennes älskade dotter ”Oh, my darling Celementine”).

Valp 3 hane: Lamirada Diamond Golden Boy (då han föddes och pälsen var våt glimrade den som guld) 

Valp 4 tik: Lamirada Diamond Sweet as Honey (ett passande namn för ännu en liten sötnos)

Deras fina mamma Zaba har att göra från morgon till kväll och allt som oftast får mjölkbaren också hålla nattöppet, då det även slinker ner ett och annat mål mat under nattetid.

Medan Mats höll ställningarna här hemma med valpar och våra vuxna perros, så passade jag på att åka in några timmar till Malmös Internationella utställning, för att heja fram Nova (Lamirada Bonbon Red Diamond), mingla bland perrofolk och shoppa en del förstås. Nova som nyss blivit nio månader gjorde idag debut på en officiell utställning med sin handler Ella och det gick så pass bra att hon fick Excellent i Juniorklassen och blev placerad som trea. Grattis och tack Ella och Michan för att ni kom med henne! Debutanten var duktig och med ännu mer träning, så kan det bli hur bra som helst i framtiden. Trots sin ringa erfarenhet av stimmiga utställningshallar, så var hon också duktig på att koppla av vid ringside och då och då kröp hon självmant in i sin tygbur för att koppla av en stund.

Domarhantering. Bra jobbat Ella som stöttar Nova så fint!

Här gäller det att stå snyggt framför domaren, som med kritiska ögon granskar Nova från topp till tå (tass).

Det var också kul att Ema, som vår Dicho fick tio valpar med förra året, gick så bra med matte Ia då hon först blev etta i tikarnas Öppna klass och sedan placerade sig som fyra i Bästa tik. Grattis!!