Diamond-kullen har flugit ur boet!

Förra veckan hade vi huset fullt med perros i olika storlekar, färger, svanslängder och ålder och nu har skaran reducerats till våra fyra vuxna perros, Dicho, Lily, MissU och Isa. En märklig tystnad har infunnit sig här hemma då Zaba har återvänt hem till matte Lina efter ett gott arbete med sina valpar och de små sötnosarna har blivit hämtade av sina förväntansfulla familjer, som nu har fullt upp med att få dem att komma till rätta i sina nya hemmiljöer. Enligt de rapporter som jag har fått, så flyter det i alla fall på bra så här långt. Naturligtvis tar det några dagar till innan de har landat helt, då det inledningsvis blir många intryck att ta in för små valpar.

Till alla familjer vill vi önska ett stort LYCKA TILL med era godingar från Diamond-kullen!

Enzo med Kristina, Clara och Alice (Calle fattas på bilden).

Ludde med Tina och Håkan.

Doriz med Benny och Ann.

Bella med Karolina och Anders (barnen Agnes, Oskar Ellen o Johanna fattas på bilden).

Bella kommer att vara samägd och i framtiden hoppas vi att kunna få en valpkull på henne.

Mats och jag med de ljuvliga små älsklingarna – ett stort LYCKA TILL i livet!

Sista natten med gänget!

Nu återstår en sista natt med den underbara Diamond-kullen, för imorgon är det dags för dem att få åka hem tillsammans med sina familjer.

”Gold”

”Honey”

”Clementine”

”Drop”

Med dessa ljuvliga valpar bland syrenbuskarna vill vi passa på att önska valpfamiljerna ett stort lycka till med sina små godingar. Det ska bli så spännande att följa dem under deras resa in i vuxenvärlden.

  Doris

 Bella

  Ludde

 Enzo

Sommarvalp

VALPEN ÄR SÅLD! På grund av ett sent återbud på denna underbara och godmodiga lilla hanvalp, så finns det nu möjlighet att köpa honom. Godingen Lamirada Diamond Drop of Water blir åtta veckor den 21/5 och är då också leveransklar. På dagens valpbesiktning var han utan anmärkning. Omdöme från Valptest: en mycket trygg valp. Önskvärt: att han kommer till ett aktivt och kärleksfullt hem, där det finns gott om tid för hund.

Mer om honom, kullen och hans fina föräldrar – se hemsidans ”Planerade valpar” samt bloggen. Vid intresse ring 073-3960833!

En vecka kvar för 7-veckors valparna

Bakom oss har vi en händelserik och rolig vecka fylld av många besökare, koppel- och ”gå i byn” träning, ”vara ensam i trädgården-träning” och mycket annat. Med bara en vecka kvar till leverans, så kommer säkert de närmaste dagarna att gå rekordsnabbt tillsammans med de små godingarna.

Tikarna med full fart i sina små ben!

Hanarna gillar också fart och fläkt!

Tiden här hemma med foderhunden Zaba går också mot sitt slut och hon har verkligen skött sin uppgift som mamma på allra bästa sätt. Hon är dessutom en mycket trevlig och behaglig tik, som har smält fint in i vår familj. Hon är även social o framåt och gör alltid ett gott intryck på besökarna, då hon välkomnar dem med en glad och viftande svans.

”Honey”

Valparnas isblå ögon börjar nu att sakta men säkert få en allt brunare ton och deras sylvassa tänder blir bara fler och fler, vilket gör hiskligt ont då de biter kärvänligt på oss. Deras nuvarande vikt är 3-4 kg och fortfarande är det ”Drop” som leder viktligan.

”Clementine”

 Buskul

”Gold”

 Tjoho!

”Drop”

 Opp

En solstol är till för att användas av alla!!

 Ner

TITTUT!

PUSSGURKOR

LEKFULLT

Vi är nu mitt i maj månad och fruktträden blommar så otroligt vackert. Här är det vårt fina och mycket gamla Filippa-äppelträd som står i full blomning!

Sex-veckors valpar

 

Härliga maj och den vackra magnolian blommar sedan några dagar i vår by!

Bakom oss har vi haft en riktigt fin och solig vecka och valparna har kunnat vara ute flera gånger varje dag. Förutom att de har fått springa och busa mycket i trädgården, så har Zaba och jag också tagit långa promenader med godingarna sovande i en vagn. Den här lättkörda vagnen köpte jag från början för att lättare kunna transportera tung packning och tält på sommarutställningar och andra hundevenemang, men då jag nu klätt den på insidan med kartong för att skydda dess nätade fönster så att valparnas vassa klor och sylvassa tänder inte ska ha sönder dem så är den nu blivit en bra valptransport. Varje gång jag lägger dem på den varma fällen i det vindskyddade utrymmet så somnar de in så lugnt och tryggt. Dessutom är det superbra att även kunna låta dem få sova skyddat under bar himmel, utan att jag behöver bekymra mig över rovfåglar, som då och då flyger lågt över vår trädgård i jakt efter något ätbart.

Diamond-kullen har som alltid fullt upp och förutom att leka i valphagen, …

”Clementine”

”Drop”

 

”Gold”

”Honey”

… så utforskar de också trädgårdens alla vrår och det tar sin lilla tid för små valpar då den har många buskar och en massa roliga gömställen.

 Du och jag!

”Oh, my darling Clementine!

 Drippen dropp…

Vilken charmknutte han är – här blir en grannfru charmad (f.ö. också Isas favoritgranne)!

”Gold” – en till charmör!

Här ser han nästan lite bedrövad ut som om han tänker: ”Hörrni, dags att klippa gräset”!

Zaba håller ett vakande öga på de små och MissU hjälper till!

Under senare tid har Zaba börjat att leka allt mer med sina små och det är så härligt att se hur fint hon lär ut lek och kroppsspråk, för att valparna ska kunna använda sig av det själva och att de ska kunna läsa av andra hundars kroppsspråk. Mamsen är smart, för då hon leker med sin små så ligger hon platt på magen för att de inte ska kunna dia henne mitt i leken.

Tänk att det nu bara är två veckor kvar till det är dags för valparna att flytta och vad tiden har gått fort! Sedan ska det bli roligt att få  följa dem och deras familjer under deras spännande resa med sin nya familjemedlem – från valptid till vuxenliv!

Avslutningsvis kommer här några stå-fint-bilder på kullen! Barbro, tack för hjälpen med fotograferingen! Vem tror ni förresten att linslusen är?

 ”Drop”

 ”Gold”

 ”Clem”

 ”Honey”

Vi och krulltottarna vill passa på att önska er alla en riktigt fin maj månad!