Liten blir stor – fortare än man tror!

Hemma-hos-reportage med hälsning från sötnosen Enzo, som nyss blivit 12 veckor och på bara en månad har han och hans syskon blivit så mycket större både när det gäller vikt och höjd. Han fick redan under sina första levnads-månader en fantastisk päls med ovanligt mycket krullor för en så liten perro-valp. För övrigt är Enzo en kramgo liten kille, som gillar sovmorgnar och att mysa i soffhörnet. Dessemellan gillar han fart och fläkt och då har han mycket spring i sina små ben och gärna med en frisbee i munnen.

Nyfiken i en strut!!

Sockersöt!

Bus med matte Kristina

Stå-fint-träning

Hallå, vänta på mig!

Ha nu en fin midsommarhelg!

Valpträff

Jag vaknade imorse av att regnet smattrade på rutan och visst behövs det regn, men inte just idag då det på förmiddagen var dags för den efterlängtade valpträffen för Diamond-kullen med familjer. Turligt nog visade sig vädergudarna vara var på min sida, för då alla familjerna var på plats upphörde regnet och efter en stund tittade minsann solen fram också.

Tänk så stora alla valparna blivit på bara en månad! Imorgon blir de tolv veckor och nu i veckan är det dags för deras andra vaccination. De är jättefina allihop och så duktiga på lydnadspasset som vi inledde träffen med. Här tränade vi framförallt kontakt med sin valp samt inkallning och hundmöten. Därefter blev det full fart på syskonen, då det var dags för fri lek. Oj, som de sprang och min bil som stod parkerad på gröningen blev ett populärt ställe att gömma sig och att söka skugga under. Därefter somnade hela det trötta gänget in alldeles lagom till att vi tvåbenta skulle äta lunch samt fika i gröngräset. Dessutom hann jag också slå ett slag för spårning genom att visa ett enkelt sätt att träna in korvspår, som en bra grund för framtida personspår.

Såå roligt att återigen få träffa er alla underbara valpfamiljer och det är så härligt att se att de små valparna har utvecklats så fint och lever ett så bra liv hos er!

Huller om buller med systrarna Yster, då Doriz överst får in ett ett nacksving på Bella.

Enzo pausar med sin vattenflaska i högst hugg.

Ludde spanar in läget.

I ett huj var han framme hos Doriz (i bakgrunden matte Ann) för ännu en brottningsmatch och denna gång i famnen på Karolina och Johanna.

Sedan var det Bellas tur att rulla runt i gräset med storebrorsan.

Lily och MissU på promenad med Mats passade på att komma ner en sväng och hälsa på det glada valpgänget. Till deras stora glädje fanns det gott om klappvänliga tvåbenta på plats. Ja, förutom Mats förstås, som nöjde sig med en liten pratstund.

 

 

Hemmavid har det varit full fart på dem, då de har hjälpt mig att röja i valprummet. Till sin stora glädje lyckas de här att lägga vantarna(tassarna) på ett litet torn som ska kasseras, med det är MissU som slutligen går segrande ur dragkampen!

Medan Dicho och Isa tar det lite lugnare och bara softar.

 

 

Två veckor senare!

Två veckor efter att valparna har flyttat håller fortfarande den svenska värmeböljan i sig och topptemperaturen denna vecka har varit 31 grader. Det här gör nu att vi uppmanas att spara på vatten och bara för en några veckor sedan var trädgården härligt grön, men nu har färgerna börjat att mattas och gräsmattan har tappat sin fina färg.

Det betyder att våra perros numera tar det ganska lugnt under dagarnas varmaste timmar och att det framförallt är under sena kvällar som det blir läge för långpromenader och olika slags träning.

MissU säger aldrig nej till att ha buskul med våra äldre perros, men här har även hon sökt sig in i skugga för att ta det lite lugnt en stund.

Dicho letar sig också in i skuggan, som han här har lyckats att hitta under Ålandsrotens stora blad.

En alldeles nyklippt Isa väntar här på sin belöning efter ett kort lydnadspass under trädens skuggiga grenar.

Lily hoppas på att en förlupen leksak som hamnat i buskaget ska ramla ner.

Här kommer avslutningsvis några sommarhälsningar från Diamond-kullen, som redan har blivit tio veckor och de har nu alla funnit sig väl till rätta hos sina familjer.

Massor av välkomstklappar för Bella, då hon kommer hem till sin förväntansfulla familj.

Ludde på upptäcksfärd i sin lummiga trädgård.

Doriz tränar bilåkning i sin nya bilsele.

Bästa utkiksplatsen man kan ha, tycker Enzo!