Bella

Häromdagen var jag och hälsade på söta Bella (Lamirada Diamond Clementine), numera hela 3 1/2 månad. Tänk vad små valpar växer fort! Matte Karolina & Co  har jobbat på bra med kontaktträningen och lilla B var snabbt med på noterna då vi tog ett litet träningspass. Hon är också lätt att belöna då hon gillar att kampa och busa med leksaker, säger inte nej till godis samt är uppmärksam på det man säger till henne. Trevligt att träffas igen, Karolina och Agnes!

Bella i sin fantastiska trädgård!

I närbild

Uttrycksfulla ögon!

Her I come again!

Tvååker

Nu är vi hemma igen efter trevliga utställnings- och camping-dagar i Tvååker. Med oss har vi haft Lily (La Sirenita’s Bonnie) och Ice (Lamirada Amber Fire and Ice). De tu har trivts mycket bra tillsammans. Tack till Pernilla och Ola för att vi fick låna med oss denna ljuvliga och snygga hane, som är en fröjd att visa och trots sin ringa utställningsvana har han gjort riktigt bra ifrån sig. Dessutom och kanske det allra viktigaste så har han ett underbart temperament, då han är både godmodig och snäll samt social mot både människor och hundar.

Lily i väntan på sin tur att ställa upp sig framför domaren.

Mor & son Krulltott har som sagt trivts fint tillsammans, både med husvagnslivet, små utflykter och att vara på utställning tre dagar i sträck. Mats och jag som gjorde premiärtur med husvagn har också gillat själva campinglivet, som naturligtvis blev ännu trevligare med perrofolk (Petra, Ronny och Simon) som närmsta grannar. Däremot kan jag/vi väl fortfarande tycka att själva trixandet med en stor husvagn är mindre kul, t.ex. att ta sig ut och in och backa. Det blir väl förhoppningsvis lättare när Mats fått ännu mer vana!

Med oss hem, förutom två trötta och nöjda hundar, så har vi från Nordic Dog Show dag 1 ett Nordic cert för Lily som också fick BIM och ett välförtjänt cert för Ice som också blev andra Bästa hane. Från de andra dagarna blev det Excellent och två ck. Det har varit ett tufft program för dem båda två, som jag får säga att de klarade med bravur. De har säkert också varit hjälpta av att de har förmåga att kunna varva ner och koppla av mellan varven genom att t.ex. vila i sina burar i svalkan i vårt tält eller att relaxa på husvagnens uteplats.

Wow, vilka fina rörelser Ice har och hans överlinje går inte heller av för hackor!

Ice etta i Öppen klass                                                                                                                              Foto: 1,4 o 5 Ewa Hansson

För övrigt är jag så tacksam över att jag ha kunnat visa upp hundarna under dessa dagar (förmodligen Mats också, som annars skulle ha varit stand-in), då jag dessförinnnan ådragit mig en besvärlig muskelskada som gjort det svårt för mig att kunna röra mig obehindrat. Men med hjälp av alvedon och noggrann uppvärmning gick det ändå, även om min löpning var lite mer knyckig än vanligt och vid löpstarterna gjorde det ibland hiskligt ont.

Tack alla för en fin helg och för trevligt umgänge! Tack också till Birthe o Mats och Karin o Jonas för att ni kom med era Lamirada-valpar, Tess (3 1/2 år) och Bosse (1 år). Såååå kul att få träffa er och dem igen! Roligt också att Torine o Bent var på plats och att de hade Bosses mormor Fiona med sig och hans halvbror Iver – det blev rena släktträffen! Ett stort tack också till Maribel och bästa grannen Solveig med familj som tagit så väl hand om våra övriga perros!