Kennelträff och vi hade dessutom tur med vädret!

Vilken rolig kennelträff vi har haft i helgen på Lomma kennelklubb, då vi har haft det stora nöjet att få träffa en mängd fina valpar från Lamirada och deras härliga familjer. Väderprognosen inför dagen hade sett osäker ut, men förutom några korta skurar så visade det sig att bli uppehåll hela eftermiddagen när till och med solen tittade fram då och då. Inemot kvällen däremot öste regnet ner under flera timmar, så vi får väl ändå säga att vi hade tur med vädret!

Humöret på topp!

Lite regn verkade inte bekomma varken tvåbenta eller krullisar, då humöret var på topp hela tiden och alla jobbade på så bra med sina perros i de olika prova-på-aktiviteterna. Ett stort tack till duktiga instruktörerna Barbro Andersson (som också är ”släkt” genom Lykke som har vår Dicho som pappa) och Karin Juhl som entusiasmerade deltagarna i Rallylydnad respektive Agility.

Duktigt av alla goa hanhundar att kunna fungera så fint med varandra – trots att det fanns en löptik i sällskapet som spred förföriska dofter runtomkring sig, vilket gärna skapar oro bland hanar som umgås nära varandra. Som uppfödare blir jag naturligtvis också mycket glad och stolt över att få höra berömmande ord från Karin (med lång erfarenhet som instruktör av en mängd raser) att hon upplevde temperamentet mycket bra bland Lamirada-valparna och att de visar mycket kapacitet och arbetsglädje. Några av mina mål är ju att föda upp perros med trevligt temperament och som är arbetande hundar med lämplighet för en mängd olika arbetsområden, då jag tycker att mångsidigheten inom rasen är en så fantastiskt fin egenskap. Här vill jag också passa på att tacka er valpköpare som gör ett så bra jobb med er krulltottar och lotsar fram dem i livet på allra bästa sätt!!

Lamirada-perros på löpande band:

Ice

Tess

  Elsa

Bosse

Conny

Nova

Diva

Skip

Stella

Ylle

Lakrits

Brorsorna Ylle och Lakrits gillade varandra skarpt.

Bella

Dicho-dottern Lykke

Från arbetspassen:

Bosse o Jonas

Bella, liten men naggande god då hon tillsammans med Karolina kämpar på regnet till trots!

Elsa o Matilda

Efter lunch avslutades dagen med ännu mer mingel & umgänge och att prova en hel rallylydnadsbana för de som orkade.

TACK ALLA FÖR EN ROLIG DAG!

Sensommartripp

OBS! Info om Kennelträff – se föregående inlägg!

I helgen har vi gjort ännu en liten tripp norröver. Det var utställningar i både Norrköping och Eskilstuna, så då passade det bra att övernatta i vår sommarstuga. Redan på onsdagen hämtade vi Lily-dottern Tess, så att hon fick några dagar hos oss innan avresa och då Dichos intresse för hennes var intensivare än vanligt så förstod vi att något var på gång. Mycket riktigt, för några dagar senare började hon att löpa och då var vi redan på resande fot tillsammans med Lily (som också skulle få springa vänstervarv) och vår hanhund Dicho som nu fått lite för stort intresse för Tess för att vistas tillsammans med henne på små ytor. Vilken tur att vi har två hus att välja på i sommarboendet, då grabbgänget fick sova i lilla stugan medan vi tjejer sov i huvudbyggnaden. När vi kom fram till skärgården så stod regnet som spön i backen, åskan mullrade och under natten regnade det sedan oavbrutet. Efter regn kommer sol heter det ju och under lördagens tidiga morgonpromenad med hundarna var nu vädret helt magiskt – strålande sol och med havet som låg alldeles spegelblankt. Denna underbara morgonen ska jag försöka att bära med mig länge samt när höstrusket står för dörren!

Dicho

Mor & dotter på ljugarbänken.

TESS

LILY

En liten sväng i skogen hann vi också med innan det var dags att ta bilen in till Norrköping. Det kändes så skönt att kunna ta det lite lugnt på morgonkvisten, eftersom perron skulle starta sent i utställningsringen.

Dag två var vi tvungna att ge oss iväg betydligt tidigare mot Eskilstuna, så den morgonen hann vi inte att strosa omkring lika länge som dagen innan. Väl framme sammanstrålade vi med det härliga LS-gänget och det är alltid lika trevligt att träffa er alla!  Trots att Tess gjorde sitt bästa i dagarna två, så lyckades hon inte att knipa det där sista certet. En go och trevlig tjej att ha med att göra är hon i alla fall och det är kanske trots allt är det allra viktigaste. Våren 2019 är det planerat valpar för henne – se hennes egen sida och ”Planerade valpar”!

Lily nådde inte ända fram den här helgen (fjärde Bästa tik o Exc), men som alltid gjorde hon några fina rundor i ringen. Tidigare i sommar har hon tilldelats både flertalet BIM och BIR, så hon har i stort haft en bra utesäsong.

Lily ingick också i La Sirenita´s grupp, som blev Bästa uppfödargrupp med HP. Grattis Anneli & LS-gänget för fina prestationer i ringen! Vill också passa på att tacka bästa grannarna Solveig & Dan samt Ice familj som har tagit så väl hand om Isa respektive MissU!

Alla fina utställningsfoton är tagna av Annica Svanström.

Kennelträff

 

Hjärtligt VÄLKOMNA till årets Kennelträff den 25 augusti!

Lomma Brukshundklubb

Fritidsvägen 2, Lomma

Samling: kl. 11.00 och avslutning (16.00)

Prova-på-aktiviteter med instruktörer startar kl. 11.30

Därefter lunch och gott om tid för mingel.

Ta med: mjukt godis i små bitar, belöningsleksak, skål+vatten och vanligt koppel (ej flexi).

Ni som är ras- och valpintresserade är också välkomna – kontakta mig på mobil 073-3960833!

Vi ser fram emot en rolig dag och att få träffa er alla!

Louise & Mats

 

I sommarens soliga dagar…

Nu är vi hemma igen efter en skön och händelserik semester och förutom att vi blivit en erfarenhet rikare då vi provat på campingliv med husvagn, så har vi och hundarna också haft ljuvliga veckor i sommarstugan i S:t Annas vackra skärgård.

Vilken sommar vi har haft och värmerekorden fortsätter, då vi idag har haft hela 35 grader i Lund och det får jag väl tillstå är i varmaste laget. I den här värmen tar hundarna det mycket lugnt, förutom kissrundorna så vilar de mest på dagtid och söker sig då gärna inomhus till de svala klinkergolven i hall och matrum.

Ett annat effektivt sätt för dem att svalka sig är många och långa bad och som de har badat och simmat denna rekordvarma sommar!

Lily och MissU med både spring och simning benen.

Nu kör vi igen!

Dicho är inte sämre han, då han här forsar fram i vattnet!

Vilopaus!!

Isa som lärde sig att simma senare i livet än de andra – älskar badlivet i skärgården.

Under sommarkvällarnas långpromenader får vi härlig svalka i skogen.

På väg mot sommarstugan igen blir landskapet allt öppnare och då även varmare.

Nästa dag blir det ännu mera bad…

MissU på G!

Lily i aktion!

Kort paus!

…och så hopp i vattnet igen.

Wet look!

För att göra en kort tillbakablick, så började vår roadtrip med att vi styrde kosan mot La Sirenita´s alltid lika trevliga Kennelträff i Smedjebacken. Efter flertalet fina dagar i Dalarna blev det sedan några dagar på en camping vid Mälaren. Den helgen deltog Lily på en Nordic Show utställning i Västerås och det gjorde hon bra, då hon slutade som Bästa tik och blev BIM. Vi gjorde också en avstickare till Nordic Show i värmländska Ransäter med henne och efter några fina rundor i ringen blev hon där Bästa tik och BIR.

 Allra finaste Lily!

Dessemellan bar det av till sommarstugan till tonerna av ”Man ska ha husvagn…”, för att fira Hector på hans 30-årsdag. I alla största hemlighet hade vi fixat en överraskningsfest för honom. Den inleddes med att släkt och vänner samlades vid min äldste brors kajakuthyrning i vackra Arkösund, för att med Uffe som instruktör förbereda en härlig paddeltur bland kobbar och skär. Hector hade inte anat ett dugg vad som var på gång och blev glatt överraskad när han såg vilka som var på plats och vad vi skulle göra. Vi hade nämligen dessförinnan lurat i honom att vi skulle bjuda honom och Amanda på lunch på hemlig ort och att Mats och jag därefter skulle tuffa vidare med husvagnen norrut. Hans svalde det hela med hull och hår och såg grymt besviken ut när han sa: ”Måste ni åka vidare just på min födelsedag?”

Hipp, hipp, hurra älskade Hector på din 30-årsdag!!

Samling vid pumpen: Kusinerna Linn o Fedra o morbror Peter samt Maribal (som lurat i sin bror att hon absolut inte kunde få ledigt från sitt sommarjobb för att fira honom).

Cykelfantasten Peter!

Hans äldsta dotter Alicia som också gillar att träna/tävla i cykling. Här ngt sammanbiten inför paddelturen!

Även Fedra verkar ha full fokus inför paddelturen.

Hector & Amanda och Jakob

Var är kanoterna och var är instruktören? (Uffe var på språng hela tiden därför jag lyckades inte att fånga honom på bild, så jag lånade en bild på honom från FB:s ”Arkö kajak”).

Lugnet före stormen!!

Ingela ger en hjälpande hand!

Alicia beger sig iväg!

Hur går det där bak Amanda?

Allt under kontroll här eller…?

Lite hjälp med rodret, sedan bär det iväg!

30-årig businessman.

Efter några timmars paddling smakade det sedan bra med en god födelsedagsmiddag på Arkö krog och Amanda som är en hejare på att baka stod för den smaskiga tårtan. Vädret var soligt och varmt, men det behöver jag väl knappast tillägga en sommar som denna! Kvällen avrundades sedan med att Py Bäckman och Janne Bark uppträdde på en naturscen bara ett stenkast från krogen. Slut på en mycket lyckad födelsedagsfest och det viktigaste av allt – jubilaren själv var supernöjd med firandet.