MissU

Här följer en bildkavalkad på vårt söta lilla lakritstroll MissU, redan 2 1/2 år. Här är hon på språng ute på en närliggande mosse bredvid  byn där vi bor.

Närbilder på hennes vackra huvud.

Are you talking to me?

På spaning!

Full fart!

Pust!

Tittut!

Stååå fint!

Valpplaner våren 2019

Ja, nu har hösten sakta infunnit sig, men än får vi möjlighet att njuta av en hel del fina dagar med både sol och skön temperatur. Det fina vädret lockar oss att dagligen göra många och långa uteaktiviteter. Fast idag är både hundarna och jag lite trötta och tar det lite lugnare än vanligt, då vi igår var uppe mycket sent och följde valvakan. Fast handen på hjärtat är nog jag mest trött, då hundarna ljuvt ovetande sov sig igenom den mesta tiden av direktsändningen.

Tess på ljugarbänken tillsammans med sin mamma Lily, under några härliga augustidagar som vi tillbringade i vår sommarstuga.

Under sommarens värmebölja passade Tess också på att löpa och om hon är någorlunda punktlig med sin nästa löpperiod, så infaller den i februari med parning i månadens senare del. Planerad valpkull blir då leveransklar i juni, vilken är en fantastiskt fin tid på året att få hem en ny liten krullig familjemedlem.

Söta energiknippet Tess (Lamirada Amber Star Born) är en ljuvlig perrotik, som jag sparade på foder efter att hon blivit född under år 2015, för att om allt gick planenligt kunna ta två kullar på henne i framtiden. Tess lever ett aktivt och bra liv hos sin foderfamilj, som består av Birthe och Mats. År 2017 födde hon sin första kull – den fina Celestine-kullen och som otroligt nog nyligen har fyllt hela ett år.  Vill ni veta mer om Tess – se ”Planerade valpar” och hennes egen sida!

Utställningsdebut

Vid niodraget imorse hämtade vi lilla Bella (Lamirada Diamond Clementine), för att hon skulle få göra debut på en inofficiell utställning i Hässleholm i valpklass 4-6 månader. Väl framme var det mycket att ta in för lilltjejen, då det kryllade av både människor och hundar så det var inte utan att hon blev trött av alla intryck.

Vilken härlig liten tikvalp hon är, då hon klarade resan galant i vår bil med alla nya hunddofter samt var duktig på att kunna koppla av vid ringside både i som utanför sin tygbur. Inne i utställningsringen gick domarens hantering bra för att vara första gången på riktigt och den första travrundan gick också fint, medan hon nästa runda tappade lite fokus. Men får hon bara ännu mer erfarenhet av utställningsvärlden så kommer det att bli hur bra som helst i framtiden.

Söt som socker är hon i alla fall och snart ryker pälsen och då ska det bli spännande att se vad som tittar fram.

Sååå många blöta pussar jag och Mats har fått under dagen, då Bella är en riktig pussgurka!

Vilket underbart utställningsväder det blev idag med hela 26 grader i solen, så än är förhoppningsvis inte sensommarvädret över!

Utställningens sötaste valp och då är jag inte det minsta partisk!?!?