Lilleström – Lily EDS-championklassvinnare!

Efter en del turer med ett skadat knä, tandköttsinflammation och en varningslampa i vår bil som började att lysa kvällen före avresa, så kom vi då äntligen iväg vid lunchtid i fredags med sikte på söndagens Europeen Dog Show (EDS), som i år gick i norska Lilleström. I perroringen gjorde Lily mycket bra ifrån sig då hon, för den finske domaren Kari Järvinen, i tuff konkurrens vann tikarnas championklass med Excellent (efter ett flertal rundor innan domaren bestämde sig för att placera just henne i topp). Därefter hamnade hon bland de fyra främsta i Bästa tik och slutade på en ”delad tredje plats”, då hon var en av två tikar som domaren tackade av för tredje och fjärde plats. Hela startfältet, som dramförallt bestod av finska och norska ekipage, bedömdes i en hiskligt tempo och på ca. en timme var ett trettiotal perros avverkade. Torine och jag hann också med lite shopping innan hemresan, medan Mats och Lily tog det lugnt efter den tidiga morgonstarten  (perron var först ut i ringen med start kl. 9.00).

IMG_3607

Underbara och söööta Lily vid Selfie Wall! Jag kan inte vara annat än supernöjd med hennes fina prestation!

IMG_3601

Etapp ett på vår resa gick alltså mot Vestby. En bit därifrån bor Torine och Bernt på en fantastiskt fin gård – inramad av allsköns blomsterprakt (Torine har gröna fingrar) samt omgärdat av ett vackert skogsområde.

IMG_3599 Mats gosar med Leyla med boningshuset i bakgrunden!

Vi hade några mycket fina dagar hos värdfolket och förutom trevligt umgänge, så fanns det också tid att få träffa en av Dicho och Forevertobes Fionas fina valpar Leyla med husse Ingvar – sååå roligt att ses! Torines foderhund Leyla är alltså syster till Åsas och min foderhund Iza.

IMG_3585

Leyla är en trevlig, söt och smäcker perroflicka med mycket spring i benen.

IMG_3587

Pigg och glad o alltid ngt på gång!

IMG_3597

Men hon har också en off-knapp, för att t.ex. kunna stå still ställa upp sig snyggt.

Tid för valpmys blev det också och de är sex veckor och bedårande söta – här kan man prata om spring i benen. När de är utomhus, så springer de runt hela tiden …

IMG_3558

Livet leker!

IMG_3547

.. eller utforskar världen utanför valplådan.

IMG_3574IMG_3572IMG_3548

IMG_3543 Ingvar kelar med en av sötnosarna.

Tack, Torine och Bernt för er gästvänlighet!

IMG_3565

Nu är vi hemma igen och här i Skåne har hösten börjat att komma på allvar, för tidiga morgnar och kvällar är det betydligt kyligare än bara för ngn vecka sedan. Vi får hoppas på en skön sept.-nov. med mkt sol och hög fin luft, så det dröjer ännu en tid innan vi går in i höstmörkret!

 

 

 

 

 

 

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *