Tre-veckors valpar!

Imorgon bli valparna tre veckor och det är bara att konstatera att tiden rusar på snabbt! Veckan som har gått har det hänt mycket i valplådan, då sötnosarna har fått allt mer styrka i sina små benen har de också behövt mer utrymme och därför har de även fått Izas mamma-del av valplådan att röra sig på. Nästa vecka lär det vara hög tid för dem att inviga valphagen i köket. De blev förresten vägda idag och de har nu blivit dunderklumpar med vikter från 1,5 kg till inemot 2 kg för hanarna.

IMG_6472

Från vänster till höger: ”Bat” (även kallad Bert – vi kan inte låta bli), ”Flash”, ”Pearl”, ”Hot”, ”Diva” och ”Diamond”.

Blandat bandat!

IMG_6438

Deras trampdynor är inte lika rosa längre!

IMG_6491 Syskonkärlek

IMG_6429 Isblå ögon

Det har som sagt varit en spännande vecka i deras utveckling och det känns som om det har hänt ngt nytt varenda gång som jag har tittat ner i valplådan. De har till exempel börjat att leka både med mig och med sina syskon och då de lekfullt provsmakat på ngt av mina fingrar är det rena drömmen nu innan de sylvassa tänderna kommer fram, för sedan kommer det att göra grymt ont att bli tuggad på. De har också blivit allt mer nyfikna på mig då jag sitter hos dem och kanhända att de förknippar mig med nötfärsen som de så ivrigt har börjat att provsmaka – inför att de snart ska gå över till att äta valpfoder. En och annan har också börjat att komma då jag ropar på dem och alldeles nyss var det ”Diva” och ”Pearl” som skyndade sig från andra sidan av valplådan,  för att en stund senare undersöka mig från topp till tå samt att också bita lite prövande i mina kläder. DE BARA FÖRBEREDER SIG!!

Några av valparna som fastnat på bild i veckan som gått!

IMG_6501 ”Pearl” (hennes nos blir nu allt mörkare)

IMG_6498 ”Flash”

IMG_6510 ”Diamond”

IMG_6506 ”Bat”

IMG_6041 Mamsen Iza vill också vara med på ett hörn.

Några andra perros som också fastnat på bild är våra fyra hemmaboende och det får bli inomhusbilder, då det regnat flera dagar i sträck!

IMG_6423 Morfar Dicho

IMG_6419 Lily

IMG_6415 MissU

IMG_6426 Isa

 

 

 

 

2 thoughts on “Tre-veckors valpar!

  1. De är helt underbara, de små knubbisarna! Fantastiskt hur fort de utvecklas!

  2. Hej!
    Förstår att Ni har fullt upp med dessa oemotståndliga valpar – så fina! Men börjar det inte bli dags för Tess att löpa? Det undrar vi som längtar efter en höstvalp!

    Karin & PA

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *