En-veckas valpar och Malmö Internationell

Brorsorna ”Gold” och ”Drop”

Imorgon blir otroligt nog Diamond-kullen en vecka och för varje dag som går blir de nu allt rörligare och till nästa helg ska det bli spännande att se om de också öppnar sina ögon. För övrigt består deras tillvaro mest av mycket sömn och många och långa matstunder och idag har minsann två av valparna med de andra hack i häl fördubblat sin födelsevikt. De små sötnosarna har nu fått sina stamtavlenamn och här nedan presenteras de!

Valp 1 hane: Lamirada Diamond Drop of Water (har en brun teckning på huvudknoppen – likt en vattendroppe)

”Drop” till vänster i bild tar här en sovstund tillsammans med med sin look-alike-syster!

Valp 2 tik: Lamirada Diamond Clementine (Zaba formligen älskar clementiner, så det blir ett passande namn för hennes älskade dotter ”Oh, my darling Celementine”).

Valp 3 hane: Lamirada Diamond Golden Boy (då han föddes och pälsen var våt glimrade den som guld) 

Valp 4 tik: Lamirada Diamond Sweet as Honey (ett passande namn för ännu en liten sötnos)

Deras fina mamma Zaba har att göra från morgon till kväll och allt som oftast får mjölkbaren också hålla nattöppet, då det även slinker ner ett och annat mål mat under nattetid.

Medan Mats höll ställningarna här hemma med valpar och våra vuxna perros, så passade jag på att åka in några timmar till Malmös Internationella utställning, för att heja fram Nova (Lamirada Bonbon Red Diamond), mingla bland perrofolk och shoppa en del förstås. Nova som nyss blivit nio månader gjorde idag debut på en officiell utställning med sin handler Ella och det gick så pass bra att hon fick Excellent i Juniorklassen och blev placerad som trea. Grattis och tack Ella och Michan för att ni kom med henne! Debutanten var duktig och med ännu mer träning, så kan det bli hur bra som helst i framtiden. Trots sin ringa erfarenhet av stimmiga utställningshallar, så var hon också duktig på att koppla av vid ringside och då och då kröp hon självmant in i sin tygbur för att koppla av en stund.

Domarhantering. Bra jobbat Ella som stöttar Nova så fint!

Här gäller det att stå snyggt framför domaren, som med kritiska ögon granskar Nova från topp till tå (tass).

Det var också kul att Ema, som vår Dicho fick tio valpar med förra året, gick så bra med matte Ia då hon först blev etta i tikarnas Öppna klass och sedan placerade sig som fyra i Bästa tik. Grattis!!

 

One thought on “En-veckas valpar och Malmö Internationell

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *