Två-veckors valpar

Ja, tiden går verkligen fort, då de små grynen blir två veckor redan imorgon. Idag har det efterlängtade och alltid lika fantastiska hänt – de har öppnat sina ögon! Plötsligt har de blivit så mycket mer hund än tidigare. Det gäller att ha ögonen med sig för det kan gå snabbt när valpar i den här åldern slår upp sina ögon. ”Gold” öppnade sina blå redan på morgonen och under eftermiddagen har jag sett små kisande springor även på resten av kullen.

Med både hörsel och syn börjar de nu röra sig annorlunda och säkrare (tja, det dröjer nog lite till innan de går stadigt på alla fyra benen), då de på kort tid har blivit blivit allt mer medvetna om det som händer runt omkring dem. De har också så smått börjat att busa med varandra, bl.a. genom att bitleka med sina syskon. Mina klappande händer har även de blivit roliga att busa med. Trots olika färger och svanslängder är kullen är jämn och fin och alla ligger idag i samma viktklass – runt kilot.

Valp 1 ”Drop”. Finingen är fortfarande den tyngsta i syskonskaran och han blev häromdagen den första att gå över 1000 gram.

Här är han närmast i bild, med sina syskon (Clem, Gold o Honey) bakom sig.

”Drop” med sitt droppformade tecken och sitt tvåfärgade öra.

På flera av bilderna syns det att valparnas fina små nosar börjar att få en allt mörkare färg.

Valp 2 ”Clementine”. Denna sötnos har en färgsättning som påminner om storebrors – med ett vackert tecknat huvud.

Den lilla tjejen vet hur man ska tränga sig fram!

Zzzzzzzzzzzz!

Valp 3  ”Golden”. Lyckades fånga honom på bild i samma stund som han öppnade sina fina ögon.

Hur söt får man vara!

Hjälp. rädda mig mamma äter upp mig!!

Valp 4 ”Honey”. Sist, men inte minst söta lillasyster!

Världens bästa huvudkudde!

 

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *