Perro-mamman Zaba

Det är lika spännande var gång en kull föds att kunna följa dem i deras snabba utveckling – från en nyfödd liten ”sov och mat-krabat” till en ”sjövild och levnadsglad 8-veckors valp”. För att föreviga deras första månader i livet blir det alltid taget många bilder och några till på ”diamanterna” kommer snart i samband med att de blir tre veckor, men just det här inlägget ska jag tillägna perro-mammorna. För bakom varje kull spelar en omhändertagande och ansvarsfull mamma en viktig roll, för att valparna ska få en så bra start i livet som möjligt. Precis som kennelns tidigare mödrar, så är även Zaba en lugn, trygg och kärleksfull mamma som sköter sina små godingar på allra bästa sätt. Hon är mycket uppmärksam på dem och deras behov och håller snyggt och rent i valplådan både dag som natt – annat blir det då valparna blivit äldre och börjar att äta valpfoder, då brukar inte tiken vara lika intresserad av att hålla efter just den biten.

Här stannar vi till en stund under promenaden, då några av byborna som följt Zaba både före och efter valpning vill (till hennes stora lycka) prata och kela med henne en stund.

Numera tycker Zaba att det är skönt att gå allt längre promenader, för då valparna blivit äldre så kan de ju också klara sig utan henne längre stunder än tidigare. Dessutom är det ju också bra för henne med mer motion, då både dräktighet och födsel har varit fysiskt krävande så att hon nu behöver bygga upp sig igen.

Allra finaste Zaba mitt ibland vårblommorna!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *