Sex-veckors valpar

 

Härliga maj och den vackra magnolian blommar sedan några dagar i vår by!

Bakom oss har vi haft en riktigt fin och solig vecka och valparna har kunnat vara ute flera gånger varje dag. Förutom att de har fått springa och busa mycket i trädgården, så har Zaba och jag också tagit långa promenader med godingarna sovande i en vagn. Den här lättkörda vagnen köpte jag från början för att lättare kunna transportera tung packning och tält på sommarutställningar och andra hundevenemang, men då jag nu klätt den på insidan med kartong för att skydda dess nätade fönster så att valparnas vassa klor och sylvassa tänder inte ska ha sönder dem så är den nu blivit en bra valptransport. Varje gång jag lägger dem på den varma fällen i det vindskyddade utrymmet så somnar de in så lugnt och tryggt. Dessutom är det superbra att även kunna låta dem få sova skyddat under bar himmel, utan att jag behöver bekymra mig över rovfåglar, som då och då flyger lågt över vår trädgård i jakt efter något ätbart.

Diamond-kullen har som alltid fullt upp och förutom att leka i valphagen, …

”Clementine”

”Drop”

 

”Gold”

”Honey”

… så utforskar de också trädgårdens alla vrår och det tar sin lilla tid för små valpar då den har många buskar och en massa roliga gömställen.

 Du och jag!

”Oh, my darling Clementine!

 Drippen dropp…

Vilken charmknutte han är – här blir en grannfru charmad (f.ö. också Isas favoritgranne)!

”Gold” – en till charmör!

Här ser han nästan lite bedrövad ut som om han tänker: ”Hörrni, dags att klippa gräset”!

Zaba håller ett vakande öga på de små och MissU hjälper till!

Under senare tid har Zaba börjat att leka allt mer med sina små och det är så härligt att se hur fint hon lär ut lek och kroppsspråk, för att valparna ska kunna använda sig av det själva och att de ska kunna läsa av andra hundars kroppsspråk. Mamsen är smart, för då hon leker med sin små så ligger hon platt på magen för att de inte ska kunna dia henne mitt i leken.

Tänk att det nu bara är två veckor kvar till det är dags för valparna att flytta och vad tiden har gått fort! Sedan ska det bli roligt att få  följa dem och deras familjer under deras spännande resa med sin nya familjemedlem – från valptid till vuxenliv!

Avslutningsvis kommer här några stå-fint-bilder på kullen! Barbro, tack för hjälpen med fotograferingen! Vem tror ni förresten att linslusen är?

 ”Drop”

 ”Gold”

 ”Clem”

 ”Honey”

Vi och krulltottarna vill passa på att önska er alla en riktigt fin maj månad!

One thought on “Sex-veckors valpar

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *