I sommarens soliga dagar…

Nu är vi hemma igen efter en skön och händelserik semester och förutom att vi blivit en erfarenhet rikare då vi provat på campingliv med husvagn, så har vi och hundarna också haft ljuvliga veckor i sommarstugan i S:t Annas vackra skärgård.

Vilken sommar vi har haft och värmerekorden fortsätter, då vi idag har haft hela 35 grader i Lund och det får jag väl tillstå är i varmaste laget. I den här värmen tar hundarna det mycket lugnt, förutom kissrundorna så vilar de mest på dagtid och söker sig då gärna inomhus till de svala klinkergolven i hall och matrum.

Ett annat effektivt sätt för dem att svalka sig är många och långa bad och som de har badat och simmat denna rekordvarma sommar!

Lily och MissU med både spring och simning benen.

Nu kör vi igen!

Dicho är inte sämre han, då han här forsar fram i vattnet!

Vilopaus!!

Isa som lärde sig att simma senare i livet än de andra – älskar badlivet i skärgården.

Under sommarkvällarnas långpromenader får vi härlig svalka i skogen.

På väg mot sommarstugan igen blir landskapet allt öppnare och då även varmare.

Nästa dag blir det ännu mera bad…

MissU på G!

Lily i aktion!

Kort paus!

…och så hopp i vattnet igen.

Wet look!

För att göra en kort tillbakablick, så började vår roadtrip med att vi styrde kosan mot La Sirenita´s alltid lika trevliga Kennelträff i Smedjebacken. Efter flertalet fina dagar i Dalarna blev det sedan några dagar på en camping vid Mälaren. Den helgen deltog Lily på en Nordic Show utställning i Västerås och det gjorde hon bra, då hon slutade som Bästa tik och blev BIM. Vi gjorde också en avstickare till Nordic Show i värmländska Ransäter med henne och efter några fina rundor i ringen blev hon där Bästa tik och BIR.

 Allra finaste Lily!

Dessemellan bar det av till sommarstugan till tonerna av ”Man ska ha husvagn…”, för att fira Hector på hans 30-årsdag. I alla största hemlighet hade vi fixat en överraskningsfest för honom. Den inleddes med att släkt och vänner samlades vid min äldste brors kajakuthyrning i vackra Arkösund, för att med Uffe som instruktör förbereda en härlig paddeltur bland kobbar och skär. Hector hade inte anat ett dugg vad som var på gång och blev glatt överraskad när han såg vilka som var på plats och vad vi skulle göra. Vi hade nämligen dessförinnan lurat i honom att vi skulle bjuda honom och Amanda på lunch på hemlig ort och att Mats och jag därefter skulle tuffa vidare med husvagnen norrut. Hans svalde det hela med hull och hår och såg grymt besviken ut när han sa: ”Måste ni åka vidare just på min födelsedag?”

Hipp, hipp, hurra älskade Hector på din 30-årsdag!!

Samling vid pumpen: Kusinerna Linn o Fedra o morbror Peter samt Maribal (som lurat i sin bror att hon absolut inte kunde få ledigt från sitt sommarjobb för att fira honom).

Cykelfantasten Peter!

Hans äldsta dotter Alicia som också gillar att träna/tävla i cykling. Här ngt sammanbiten inför paddelturen!

Även Fedra verkar ha full fokus inför paddelturen.

Hector & Amanda och Jakob

Var är kanoterna och var är instruktören? (Uffe var på språng hela tiden därför jag lyckades inte att fånga honom på bild, så jag lånade en bild på honom från FB:s ”Arkö kajak”).

Lugnet före stormen!!

Ingela ger en hjälpande hand!

Alicia beger sig iväg!

Hur går det där bak Amanda?

Allt under kontroll här eller…?

Lite hjälp med rodret, sedan bär det iväg!

30-årig businessman.

Efter några timmars paddling smakade det sedan bra med en god födelsedagsmiddag på Arkö krog och Amanda som är en hejare på att baka stod för den smaskiga tårtan. Vädret var soligt och varmt, men det behöver jag väl knappast tillägga en sommar som denna! Kvällen avrundades sedan med att Py Bäckman och Janne Bark uppträdde på en naturscen bara ett stenkast från krogen. Slut på en mycket lyckad födelsedagsfest och det viktigaste av allt – jubilaren själv var supernöjd med firandet.

 

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *