Kennelträff och vi hade dessutom tur med vädret!

Vilken rolig kennelträff vi har haft i helgen på Lomma kennelklubb, då vi har haft det stora nöjet att få träffa en mängd fina valpar från Lamirada och deras härliga familjer. Väderprognosen inför dagen hade sett osäker ut, men förutom några korta skurar så visade det sig att bli uppehåll hela eftermiddagen när till och med solen tittade fram då och då. Inemot kvällen däremot öste regnet ner under flera timmar, så vi får väl ändå säga att vi hade tur med vädret!

Humöret på topp!

Lite regn verkade inte bekomma varken tvåbenta eller krullisar, då humöret var på topp hela tiden och alla jobbade på så bra med sina perros i de olika prova-på-aktiviteterna. Ett stort tack till duktiga instruktörerna Barbro Andersson (som också är ”släkt” genom Lykke som har vår Dicho som pappa) och Karin Juhl som entusiasmerade deltagarna i Rallylydnad respektive Agility.

Duktigt av alla goa hanhundar att kunna fungera så fint med varandra – trots att det fanns en löptik i sällskapet som spred förföriska dofter runtomkring sig, vilket gärna skapar oro bland hanar som umgås nära varandra. Som uppfödare blir jag naturligtvis också mycket glad och stolt över att få höra berömmande ord från Karin (med lång erfarenhet som instruktör av en mängd raser) att hon upplevde temperamentet mycket bra bland Lamirada-valparna och att de visar mycket kapacitet och arbetsglädje. Några av mina mål är ju att föda upp perros med trevligt temperament och som är arbetande hundar med lämplighet för en mängd olika arbetsområden, då jag tycker att mångsidigheten inom rasen är en så fantastiskt fin egenskap. Här vill jag också passa på att tacka er valpköpare som gör ett så bra jobb med er krulltottar och lotsar fram dem i livet på allra bästa sätt!!

Lamirada-perros på löpande band:

Ice

Tess

  Elsa

Bosse

Conny

Nova

Diva

Skip

Stella

Ylle

Lakrits

Brorsorna Ylle och Lakrits gillade varandra skarpt.

Bella

Dicho-dottern Lykke

Från arbetspassen:

Bosse o Jonas

Bella, liten men naggande god då hon tillsammans med Karolina kämpar på regnet till trots!

Elsa o Matilda

Efter lunch avslutades dagen med ännu mer mingel & umgänge och att prova en hel rallylydnadsbana för de som orkade.

TACK ALLA FÖR EN ROLIG DAG!

2 thoughts on “Kennelträff och vi hade dessutom tur med vädret!

  1. Stort tack Louise och Mats för en härlig dag fylld med fin träning, underbara Perros, trevliga nya bekantskaper och himla god mat!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *