MissU

Här följer en bildkavalkad på vårt söta lilla lakritstroll MissU, redan 2 1/2 år. Här är hon på språng ute på en närliggande mosse bredvid  byn där vi bor.

Närbilder på hennes vackra huvud.

Are you talking to me?

På spaning!

Full fart!

Pust!

Tittut!

Stååå fint!

Valpplaner våren 2019

Ja, nu har hösten sakta infunnit sig, men än får vi möjlighet att njuta av en hel del fina dagar med både sol och skön temperatur. Det fina vädret lockar oss att dagligen göra många och långa uteaktiviteter. Fast idag är både hundarna och jag lite trötta och tar det lite lugnare än vanligt, då vi igår var uppe mycket sent och följde valvakan. Fast handen på hjärtat är nog jag mest trött, då hundarna ljuvt ovetande sov sig igenom den mesta tiden av direktsändningen.

Tess på ljugarbänken tillsammans med sin mamma Lily, under några härliga augustidagar som vi tillbringade i vår sommarstuga.

Under sommarens värmebölja passade Tess också på att löpa och om hon är någorlunda punktlig med sin nästa löpperiod, så infaller den i februari med parning i månadens senare del. Planerad valpkull blir då leveransklar i juni, vilken är en fantastiskt fin tid på året att få hem en ny liten krullig familjemedlem.

Söta energiknippet Tess (Lamirada Amber Star Born) är en ljuvlig perrotik, som jag sparade på foder efter att hon blivit född under år 2015, för att om allt gick planenligt kunna ta två kullar på henne i framtiden. Tess lever ett aktivt och bra liv hos sin foderfamilj, som består av Birthe och Mats. År 2017 födde hon sin första kull – den fina Celestine-kullen och som otroligt nog nyligen har fyllt hela ett år.  Vill ni veta mer om Tess – se ”Planerade valpar” och hennes egen sida!

Utställningsdebut

Vid niodraget imorse hämtade vi lilla Bella (Lamirada Diamond Clementine), för att hon skulle få göra debut på en inofficiell utställning i Hässleholm i valpklass 4-6 månader. Väl framme var det mycket att ta in för lilltjejen, då det kryllade av både människor och hundar så det var inte utan att hon blev trött av alla intryck.

Vilken härlig liten tikvalp hon är, då hon klarade resan galant i vår bil med alla nya hunddofter samt var duktig på att kunna koppla av vid ringside både i som utanför sin tygbur. Inne i utställningsringen gick domarens hantering bra för att vara första gången på riktigt och den första travrundan gick också fint, medan hon nästa runda tappade lite fokus. Men får hon bara ännu mer erfarenhet av utställningsvärlden så kommer det att bli hur bra som helst i framtiden.

Söt som socker är hon i alla fall och snart ryker pälsen och då ska det bli spännande att se vad som tittar fram.

Sååå många blöta pussar jag och Mats har fått under dagen, då Bella är en riktig pussgurka!

Vilket underbart utställningsväder det blev idag med hela 26 grader i solen, så än är förhoppningsvis inte sensommarvädret över!

Utställningens sötaste valp och då är jag inte det minsta partisk!?!?

Kennelträff och vi hade dessutom tur med vädret!

Vilken rolig kennelträff vi har haft i helgen på Lomma kennelklubb, då vi har haft det stora nöjet att få träffa en mängd fina valpar från Lamirada och deras härliga familjer. Väderprognosen inför dagen hade sett osäker ut, men förutom några korta skurar så visade det sig att bli uppehåll hela eftermiddagen när till och med solen tittade fram då och då. Inemot kvällen däremot öste regnet ner under flera timmar, så vi får väl ändå säga att vi hade tur med vädret!

Humöret på topp!

Lite regn verkade inte bekomma varken tvåbenta eller krullisar, då humöret var på topp hela tiden och alla jobbade på så bra med sina perros i de olika prova-på-aktiviteterna. Ett stort tack till duktiga instruktörerna Barbro Andersson (som också är ”släkt” genom Lykke som har vår Dicho som pappa) och Karin Juhl som entusiasmerade deltagarna i Rallylydnad respektive Agility.

Duktigt av alla goa hanhundar att kunna fungera så fint med varandra – trots att det fanns en löptik i sällskapet som spred förföriska dofter runtomkring sig, vilket gärna skapar oro bland hanar som umgås nära varandra. Som uppfödare blir jag naturligtvis också mycket glad och stolt över att få höra berömmande ord från Karin (med lång erfarenhet som instruktör av en mängd raser) att hon upplevde temperamentet mycket bra bland Lamirada-valparna och att de visar mycket kapacitet och arbetsglädje. Några av mina mål är ju att föda upp perros med trevligt temperament och som är arbetande hundar med lämplighet för en mängd olika arbetsområden, då jag tycker att mångsidigheten inom rasen är en så fantastiskt fin egenskap. Här vill jag också passa på att tacka er valpköpare som gör ett så bra jobb med er krulltottar och lotsar fram dem i livet på allra bästa sätt!!

Lamirada-perros på löpande band:

Ice

Tess

  Elsa

Bosse

Conny

Nova

Diva

Skip

Stella

Ylle

Lakrits

Brorsorna Ylle och Lakrits gillade varandra skarpt.

Bella

Dicho-dottern Lykke

Från arbetspassen:

Bosse o Jonas

Bella, liten men naggande god då hon tillsammans med Karolina kämpar på regnet till trots!

Elsa o Matilda

Efter lunch avslutades dagen med ännu mer mingel & umgänge och att prova en hel rallylydnadsbana för de som orkade.

TACK ALLA FÖR EN ROLIG DAG!

Sensommartripp

OBS! Info om Kennelträff – se föregående inlägg!

I helgen har vi gjort ännu en liten tripp norröver. Det var utställningar i både Norrköping och Eskilstuna, så då passade det bra att övernatta i vår sommarstuga. Redan på onsdagen hämtade vi Lily-dottern Tess, så att hon fick några dagar hos oss innan avresa och då Dichos intresse för hennes var intensivare än vanligt så förstod vi att något var på gång. Mycket riktigt, för några dagar senare började hon att löpa och då var vi redan på resande fot tillsammans med Lily (som också skulle få springa vänstervarv) och vår hanhund Dicho som nu fått lite för stort intresse för Tess för att vistas tillsammans med henne på små ytor. Vilken tur att vi har två hus att välja på i sommarboendet, då grabbgänget fick sova i lilla stugan medan vi tjejer sov i huvudbyggnaden. När vi kom fram till skärgården så stod regnet som spön i backen, åskan mullrade och under natten regnade det sedan oavbrutet. Efter regn kommer sol heter det ju och under lördagens tidiga morgonpromenad med hundarna var nu vädret helt magiskt – strålande sol och med havet som låg alldeles spegelblankt. Denna underbara morgonen ska jag försöka att bära med mig länge samt när höstrusket står för dörren!

Dicho

Mor & dotter på ljugarbänken.

TESS

LILY

En liten sväng i skogen hann vi också med innan det var dags att ta bilen in till Norrköping. Det kändes så skönt att kunna ta det lite lugnt på morgonkvisten, eftersom perron skulle starta sent i utställningsringen.

Dag två var vi tvungna att ge oss iväg betydligt tidigare mot Eskilstuna, så den morgonen hann vi inte att strosa omkring lika länge som dagen innan. Väl framme sammanstrålade vi med det härliga LS-gänget och det är alltid lika trevligt att träffa er alla!  Trots att Tess gjorde sitt bästa i dagarna två, så lyckades hon inte att knipa det där sista certet. En go och trevlig tjej att ha med att göra är hon i alla fall och det är kanske trots allt är det allra viktigaste. Våren 2019 är det planerat valpar för henne – se hennes egen sida och ”Planerade valpar”!

Lily nådde inte ända fram den här helgen (fjärde Bästa tik o Exc), men som alltid gjorde hon några fina rundor i ringen. Tidigare i sommar har hon tilldelats både flertalet BIM och BIR, så hon har i stort haft en bra utesäsong.

Lily ingick också i La Sirenita´s grupp, som blev Bästa uppfödargrupp med HP. Grattis Anneli & LS-gänget för fina prestationer i ringen! Vill också passa på att tacka bästa grannarna Solveig & Dan samt Ice familj som har tagit så väl hand om Isa respektive MissU!

Alla fina utställningsfoton är tagna av Annica Svanström.

Kennelträff

 

Hjärtligt VÄLKOMNA till årets Kennelträff den 25 augusti!

Lomma Brukshundklubb

Fritidsvägen 2, Lomma

Samling: kl. 11.00 och avslutning (16.00)

Prova-på-aktiviteter med instruktörer startar kl. 11.30

Därefter lunch och gott om tid för mingel.

Ta med: mjukt godis i små bitar, belöningsleksak, skål+vatten och vanligt koppel (ej flexi).

Ni som är ras- och valpintresserade är också välkomna – kontakta mig på mobil 073-3960833!

Vi ser fram emot en rolig dag och att få träffa er alla!

Louise & Mats

 

I sommarens soliga dagar…

Nu är vi hemma igen efter en skön och händelserik semester och förutom att vi blivit en erfarenhet rikare då vi provat på campingliv med husvagn, så har vi och hundarna också haft ljuvliga veckor i sommarstugan i S:t Annas vackra skärgård.

Vilken sommar vi har haft och värmerekorden fortsätter, då vi idag har haft hela 35 grader i Lund och det får jag väl tillstå är i varmaste laget. I den här värmen tar hundarna det mycket lugnt, förutom kissrundorna så vilar de mest på dagtid och söker sig då gärna inomhus till de svala klinkergolven i hall och matrum.

Ett annat effektivt sätt för dem att svalka sig är många och långa bad och som de har badat och simmat denna rekordvarma sommar!

Lily och MissU med både spring och simning benen.

Nu kör vi igen!

Dicho är inte sämre han, då han här forsar fram i vattnet!

Vilopaus!!

Isa som lärde sig att simma senare i livet än de andra – älskar badlivet i skärgården.

Under sommarkvällarnas långpromenader får vi härlig svalka i skogen.

På väg mot sommarstugan igen blir landskapet allt öppnare och då även varmare.

Nästa dag blir det ännu mera bad…

MissU på G!

Lily i aktion!

Kort paus!

…och så hopp i vattnet igen.

Wet look!

För att göra en kort tillbakablick, så började vår roadtrip med att vi styrde kosan mot La Sirenita´s alltid lika trevliga Kennelträff i Smedjebacken. Efter flertalet fina dagar i Dalarna blev det sedan några dagar på en camping vid Mälaren. Den helgen deltog Lily på en Nordic Show utställning i Västerås och det gjorde hon bra, då hon slutade som Bästa tik och blev BIM. Vi gjorde också en avstickare till Nordic Show i värmländska Ransäter med henne och efter några fina rundor i ringen blev hon där Bästa tik och BIR.

 Allra finaste Lily!

Dessemellan bar det av till sommarstugan till tonerna av ”Man ska ha husvagn…”, för att fira Hector på hans 30-årsdag. I alla största hemlighet hade vi fixat en överraskningsfest för honom. Den inleddes med att släkt och vänner samlades vid min äldste brors kajakuthyrning i vackra Arkösund, för att med Uffe som instruktör förbereda en härlig paddeltur bland kobbar och skär. Hector hade inte anat ett dugg vad som var på gång och blev glatt överraskad när han såg vilka som var på plats och vad vi skulle göra. Vi hade nämligen dessförinnan lurat i honom att vi skulle bjuda honom och Amanda på lunch på hemlig ort och att Mats och jag därefter skulle tuffa vidare med husvagnen norrut. Hans svalde det hela med hull och hår och såg grymt besviken ut när han sa: ”Måste ni åka vidare just på min födelsedag?”

Hipp, hipp, hurra älskade Hector på din 30-årsdag!!

Samling vid pumpen: Kusinerna Linn o Fedra o morbror Peter samt Maribal (som lurat i sin bror att hon absolut inte kunde få ledigt från sitt sommarjobb för att fira honom).

Cykelfantasten Peter!

Hans äldsta dotter Alicia som också gillar att träna/tävla i cykling. Här ngt sammanbiten inför paddelturen!

Även Fedra verkar ha full fokus inför paddelturen.

Hector & Amanda och Jakob

Var är kanoterna och var är instruktören? (Uffe var på språng hela tiden därför jag lyckades inte att fånga honom på bild, så jag lånade en bild på honom från FB:s ”Arkö kajak”).

Lugnet före stormen!!

Ingela ger en hjälpande hand!

Alicia beger sig iväg!

Hur går det där bak Amanda?

Allt under kontroll här eller…?

Lite hjälp med rodret, sedan bär det iväg!

30-årig businessman.

Efter några timmars paddling smakade det sedan bra med en god födelsedagsmiddag på Arkö krog och Amanda som är en hejare på att baka stod för den smaskiga tårtan. Vädret var soligt och varmt, men det behöver jag väl knappast tillägga en sommar som denna! Kvällen avrundades sedan med att Py Bäckman och Janne Bark uppträdde på en naturscen bara ett stenkast från krogen. Slut på en mycket lyckad födelsedagsfest och det viktigaste av allt – jubilaren själv var supernöjd med firandet.

 

Bella

Häromdagen var jag och hälsade på söta Bella (Lamirada Diamond Clementine), numera hela 3 1/2 månad. Tänk vad små valpar växer fort! Matte Karolina & Co  har jobbat på bra med kontaktträningen och lilla B var snabbt med på noterna då vi tog ett litet träningspass. Hon är också lätt att belöna då hon gillar att kampa och busa med leksaker, säger inte nej till godis samt är uppmärksam på det man säger till henne. Trevligt att träffas igen, Karolina och Agnes!

Bella i sin fantastiska trädgård!

I närbild

Uttrycksfulla ögon!

Her I come again!

Tvååker

Nu är vi hemma igen efter trevliga utställnings- och camping-dagar i Tvååker. Med oss har vi haft Lily (La Sirenita’s Bonnie) och Ice (Lamirada Amber Fire and Ice). De tu har trivts mycket bra tillsammans. Tack till Pernilla och Ola för att vi fick låna med oss denna ljuvliga och snygga hane, som är en fröjd att visa och trots sin ringa utställningsvana har han gjort riktigt bra ifrån sig. Dessutom och kanske det allra viktigaste så har han ett underbart temperament, då han är både godmodig och snäll samt social mot både människor och hundar.

Lily i väntan på sin tur att ställa upp sig framför domaren.

Mor & son Krulltott har som sagt trivts fint tillsammans, både med husvagnslivet, små utflykter och att vara på utställning tre dagar i sträck. Mats och jag som gjorde premiärtur med husvagn har också gillat själva campinglivet, som naturligtvis blev ännu trevligare med perrofolk (Petra, Ronny och Simon) som närmsta grannar. Däremot kan jag/vi väl fortfarande tycka att själva trixandet med en stor husvagn är mindre kul, t.ex. att ta sig ut och in och backa. Det blir väl förhoppningsvis lättare när Mats fått ännu mer vana!

Med oss hem, förutom två trötta och nöjda hundar, så har vi från Nordic Dog Show dag 1 ett Nordic cert för Lily som också fick BIM och ett välförtjänt cert för Ice som också blev andra Bästa hane. Från de andra dagarna blev det Excellent och två ck. Det har varit ett tufft program för dem båda två, som jag får säga att de klarade med bravur. De har säkert också varit hjälpta av att de har förmåga att kunna varva ner och koppla av mellan varven genom att t.ex. vila i sina burar i svalkan i vårt tält eller att relaxa på husvagnens uteplats.

Wow, vilka fina rörelser Ice har och hans överlinje går inte heller av för hackor!

Ice etta i Öppen klass                                                                                                                              Foto: 1,4 o 5 Ewa Hansson

För övrigt är jag så tacksam över att jag ha kunnat visa upp hundarna under dessa dagar (förmodligen Mats också, som annars skulle ha varit stand-in), då jag dessförinnnan ådragit mig en besvärlig muskelskada som gjort det svårt för mig att kunna röra mig obehindrat. Men med hjälp av alvedon och noggrann uppvärmning gick det ändå, även om min löpning var lite mer knyckig än vanligt och vid löpstarterna gjorde det ibland hiskligt ont.

Tack alla för en fin helg och för trevligt umgänge! Tack också till Birthe o Mats och Karin o Jonas för att ni kom med era Lamirada-valpar, Tess (3 1/2 år) och Bosse (1 år). Såååå kul att få träffa er och dem igen! Roligt också att Torine o Bent var på plats och att de hade Bosses mormor Fiona med sig och hans halvbror Iver – det blev rena släktträffen! Ett stort tack också till Maribel och bästa grannen Solveig med familj som tagit så väl hand om våra övriga perros!

Liten blir stor – fortare än man tror!

Hemma-hos-reportage med hälsning från sötnosen Enzo, som nyss blivit 12 veckor och på bara en månad har han och hans syskon blivit så mycket större både när det gäller vikt och höjd. Han fick redan under sina första levnads-månader en fantastisk päls med ovanligt mycket krullor för en så liten perro-valp. För övrigt är Enzo en kramgo liten kille, som gillar sovmorgnar och att mysa i soffhörnet. Dessemellan gillar han fart och fläkt och då har han mycket spring i sina små ben och gärna med en frisbee i munnen.

Nyfiken i en strut!!

Sockersöt!

Bus med matte Kristina

Stå-fint-träning

Hallå, vänta på mig!

Ha nu en fin midsommarhelg!